Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
jól néz ki!
ha szabad megtudni menek van csipesz a 2 puanyíglapon? (ami a tetejét tartó csavar alá vn téve)
egyéni fejlesztés. hogy ha elengedem mindkettőt, és a táp be van kapolcsva ne legyen az h a drót rugóereje összerántja a csipeszeket és elb***a nekem a tápot. Jobb félni mint megijedni (egy tápot már igy valahoyg sikerült elb***nom :S ) ezért egy CDből kivágtam két csikot, felfogattam, igy biztosan nem érhetnek össze. lehet hülyeség, de nekem ez megnyugtatja a lelkivilágomat
üdv Uli
teccik naon zsiráj
áhá ötletes de ha labortápot építessz belőle az rövidzárvédett már amelyik az...
Tessék leszokni róla... Nagyon csúnya dolog!
Itt van az egyik labortápom amit még 2004-ben építettem. Sajnos már nincs meg (kellett az alkatrészei kb 80%-a máshova).
Csak nem 723-al van megépítve? Nekem kb. 20 éve műkszik egy hasonló, csak kicsit nagyobb hűtés van rajta, így 2 x 0-30V x 200mA/1A/2A/3A es.
De lehet, hogy tévedek és OPA van benne? Milyenek az áteresztő tranyók?
Sziasztok!
Egy két LEDes villogó után elkészült ez első komolyabb alkotásom, egy TDA2030as erősítő.Persze a huzagolás hátra van meg,de teljes gőzzel rajta vagyok!
Grat.hozza, jo lett,mostmarcsak egy szep doboz kell neki
hogyha jol ertem es masodik alkotasod akkor egyszeruen csodasan sikerult,sokra viheted meg!
Szép munka, gratulálok!
Csak így tovább!
Ezt nem lehet szo nelkul hagyni gratula neked!
Ez télleg nagyon jó lett Ha kilesz próbálva még ma írd már meg hogy szól-e legalább anyira jól mintahogy kinéz
Így kell ezt csinálni!
(Ha a bekötés (és a doboz is) ilyen szép lesz, akkor beírok egy ötöst az ellenőrződbe! ) Gratula! Huzagolást ne tegyél rá, nem fogsz vele lőni... Vagy mégis...?
Az előbb építettem egy vezetékkeresőt. Itt a rajza, ha valakit érdekel. A tápot a VS1 jelzésű feszültségforrás helyére kell bekötni, célszerű egy 9V-os szárazelemről működtetni, vagy bármi másról, ami elem vagy akku.
A szenzor egy kb. 6x3cm méretű, 1cm^2 keresztmetszetű U alakú vasmag, aminél az U betű aljára van kb. 5000 menet vékony drót felhajtva. Ezt kell bekötni a VG1 helyére. Jelzésre egy PC-ház hangszóróját használtam, ezt kell a VM1 voltmérő helyére bekötni. A 10k potméterrel lehet az érzékenységet állítani, és amikor a leghangosabban jelez, akkor van az U vasmag legközelebb a vezetékhez. Csak olyan vezetéket jelez, amelyen áram folyik. Valami fogyasztót tehát a vezeték végére rá kell kötni, hogy legyen mágneses tér, amit érzékelünk.
A kész műről és a tekercsről tudsz képet készíteni? 5000 menet? Mekkora ez az U mag, és a huzal?
Csak holnap lesz fényképező, akkor lesz kép. Viszont csak próbapanelen van, és pár dróton lóg a szenzor a hangszóró és az elem, szóval az a része nem túl látványos.
A drót egy régi mágneskapcsoló tekercséből származik. Elég vékony, így sok elfér belőle.
Győrben az Impulzus nevű boltba (a Kiyfaludi utcában van (ahol a pizza hut is van ) vettem. csomagban lehet venni, az alkatrészeket+ a nyákot, de nem tudom hogy árulják-e még. a csomag 2000Ft meg 2000 a trafó hozzá.
de ha gondolod akkor küldök kapcs rajzot meg alkatrész listát. Ui: nem tudom, hogy szoktál-e az Impulzuusba járni, de érdemes, mert ott tényleg mindent megkapsz amire szükséged lehet
gratulálok tényleg szép!
ez az ami a kapcsolások között van?ezegész pontosan ez? mert ha igen akkor elküldhetnéd nekem a nyákrajzot, ugyanis elösször ezt akartam megcsinálni, csak végül azt csináltam amiről raktam képet is. de az alkatrészek megvannak hozzá, csak nyákrajzom nincs még
Különben ezt csinálta meg ami a mellékleten van. :yes:
Na itt egy kép, amin nagyjából minden látszik. A drót 0.2mm átmérőjű, és hogy most így számolom, lehet hogy csak kb. 3000 menet. De nem számoltam pontosan, hanem tekertem, amíg tele lett a csévetest, és aztán szigetelőszalaggal rögzítettem. A vasmag egy piaci csengőtrafóból származik.
köszi de én is ott vettem de trafó az nem kellet nekem müxik minden.amugy én abba a boltba már törzsvendég vagyok
Én sokkal kisebb U magra gondoltam, meg ferritre, nem tudom miért!? Most már értem a dolgot. Ez elég egyszerű áramkör, és tényleg jól lehet vezetékeket keresni vele. Kérdés, hogy hogyan oldod meg, hogy biztosan follyon áram benne, ha nem tudod hovámegy, megy azt sem, hogy hol van!
Ez a hátránya. Nekem arra kellett, hogy megtudjam, hol fut végig a falon vezeték, meg hogy hol fut a telefonkábel végig a csőben. Tehát én a két végéhez hozzáfértem...
ja akkor jó
időközben már rájöttem hogy miért videotonnak mondtad a boltot
köszi a linket. ebbe na topicban én is kerestem a nyákrajzot, csak nem jutottam el az 1400. hozzászólásig
Építettem egy 4*20wattos erősítőt TDA7375A-s IC-vel (2darabbal). 2db piros LED jelzi a torzítást. bedobozolva is teszek fel róla képet majd. a hűtőlemez azért lett ilyen furcsán behajlítva, mert alacsony lesz a doboz, és máshogy nem férne el. A nyákon lévő helyre (az oldalakon) pedig 2db an6884-et szándékozok majd betenni, ha lesz időm rá (alkatrészek már megvannak...) A szuflát egy 100wattos számítógép táp adja, így extra kicsi lesz az erősítő.
A lehető legegyszerűbb felépítésre és szimmetriára törekedtem, plusz a minimalista stílust is beleszőttem
Hali!
Mutass már képet alulról is! Kíváncsi lennék, hogy néz ki... |
Bejelentkezés
Hirdetés |