Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz Videoton TV

Témaindító: Lac, idő: Jan 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 15
(#) kadarist válasza dtocy hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Ha a sortranzisztor jó, akkor cseréld ki a tápegységpanelen lévő sortápszűrő pufferelkót. De ha meg van szaladva a táp (nagy a kimeneti feszültség), akkor a primer oldali kis elkókat is cserélni kellene. Ez az ellenállás mennyire melegszik, amikor rá van kapcsolva a feszültség?
(#) dtocy válasza kadarist hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Kb fél perc alatt jócskán felmelegedett az ellenállás.

Kösd ki a sortranzisztort és így is nézd meg a feszültségeket. Elég a kollektorról levenni a vezetéket.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
(#) dtocy válasza kadarist hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Kösz a segítséget, mára sajnos be kell fejeznem, holnap veszek kondikat, kicserélem, ha nem segít kikötöm a tranzisztort(hq-nál csak 400Ft lehet veszek azt is).
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012

De miért nem vetted le a kollektorról a vezetéket? Ezzel kicsit okosodhattunk volna.
(#) dus janos hozzászólása Okt 27, 2012 /

Tisztelt forumozok!
A segitségetek kérem videoton ts-2020 osd txt tv-hez keresek kapcsolási rajzott.
A készüléken sorvisszafutásos kép látható és hang nincs,igy ált le.
Kicseréltem a video procit (tda 4687) ,erre eltünt az osd kicseréltem a(tda 9160a) procit.
A készülék müködött kettö napig,leált a készenléti jel.
Úgy ált le mint amikor a fényerő szabályzóval le huzzuk a fényt.
Valószinü a tápba kondi hiba,igy elsöre. Az elektro tanyán nem ,vagy csak rossz a rajz.

Tisztelettel meg köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
(#) kadarist válasza dus janos hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Szia!
Kattints a "processing (please wait)" helyén megjelenő "Get manual"-ra. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
(#) dus janos válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Szia kardarist,nagyon szépen köszönöm a segitséget.
(#) 187BodyGuard hozzászólása Feb 28, 2013 /

Sziasztok! Egy barátom szerzett egy a címben is szereplő ritka színes Televízió vevőkészüléket. Az idősebb szakik biztosan ismerik, a Videoton "kigyulladós tévéje". Amikor megérkezett hozzá egy próba futás után kiderült hogy a feszültségsokszorozója nemjó... Azt kicseréltük az általam korábban Orosz Rubinból bontott darabra. A két TV bele teljesen egyezik. A TV nagyon sokáig működött, aztán úgy egy hete barátom elmondása alapján a KC109A Booster dióda cseréje után (az eredeti szét volt repedve de működött vele a TV) fél óra üzem után elment a kép és valami szétdurrant benne. A boncolás után megállapítottuk hogy a sorvégcső vezérlőrácsára menő 630V-os kondi adta meg magát. Ezt követően elment az előfesz és izzott a sorvég anódlemeze. Ez egyrészt érthető is mert az oszcillátor cső anódján 240V van míg a 6P45C vezérlőrácsán -75V. A kondi csere után megszűnt az anód izzása, megvan az előfesz is, "sípol" a TV a megszokás szerint de továbbra sincs kép... A sorkimenő működik, mert 3-4 centire áthúz a kezemre ha megfogom az egyik kezemmel a testet a másikkal meg turkálok a soxorozóba menő vezeték végénél. A sokszorozóból nem jut tovább a feszültség a képcsőre. Próbáltuk unitra sokszorozóval, de se újjal se régivel nem megy. Ezért fordulnék most hozzátok, hátha valamit kihagytam vagy nem néztem meg jól. A sorvég rajzát mellékeltem, akinek esetleg kompletten kell a Colorstar Dokumentációja mailban el tudom küldeni!

Amit még hozzátennék, hogy a TV sorvég részét teljes egészében átnéztem minden ellenállást, púpos kondikat cseréltem, de így sem lett meg a hiba oka. Pótalkatrész van hozzá, csak a hiba okát kéne megtalálni....

Köszönöm előre is a segítségeteket!
(#) kadarist válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Szia!
A sokszorozó talpán lévő C23, 2,2nF jó? Az anódklipszben lévő ellenállás nem szakadt?
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
(#) 187BodyGuard válasza kadarist hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

A 2n2 tuti jó mert kipróbáltuk egy másik próba darabbal és úgy sem csinált semmit. Az anódklipsz alatt mit értesz? a védelmi ellenállás a képcsőcupákban? (az működik 12K-t mutat a műszer amikor megmérte barátom)
(#) nedudgi válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Meg kéne nézni, hogy a trimmerpoti nem szakadt-e? Esetleg a sokszorozó nem kap elég ÁRAMOT és nem feszt. A feszt egy nagy belső ellenállású műszer méri ugyan, de ha az áram kicsi sosem fog sokszorozódni.. A másik gyanú, lehet hogy szakadt a képcső fűtőszála? Esetleg az is eltolhatja a nagyfeszt. A képcső feltöltődött?
Ha máshol rezeg a sorkimenő, akkor sincs ereje meghajtani a sokszorozót. 15625 kHz?
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
(#) 187BodyGuard válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

A potit azt ma megnézzük közösen haverommal. Áram dögivel van, mert a srác ráakasztott egy-két 10K-s ellenállást a sorvégtrafó kimenete és a test közé és szó szerint kettérobbantotta... Mutatott képet is róla, úgyhogy mondtam tegye el azokat, jók lesznek még 5K-s nak valahova... Egy szóval áram tuti van. A képcső fűtőszála tuti jó, mértük is meg látszik is hogy fűt szépen. Azt nem tudom hány Hz-en rezeg a sorkimenő, fülre 15-16KHz környékének tűnik, szóval olyan hangja van mint egy normál TV-nek.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) 187BodyGuard hozzászólása Márc 1, 2013 /

Megnéztük, minden jónak néz ki, kivéve az R35-öt ahol a 2.2K helyett 15K van gyárilag! Minden más rendesen működik, amikor a sorfrekvencia potmétert tekergetjük, változik a sípolás frekvenciája, de nagyfesz továbbra sincsen...
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) nedudgi válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Küldd el a dokumentációt, megnézzük.
(#) 187BodyGuard válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Rendben feltöltöm ide a teljeset! Itt az első része:
(#) 187BodyGuard válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

És az utolsó harmadik:

Ez a teljes Colorstar rajz.
(#) nedudgi válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

A lengyel sokszorozó biztosan jó? Anno sok hibás volt a helyettesítők között. Haveromék Junoszty sokszorozóval próbálták ki, a booster potit teljesen lecsavarva, nehogy hazaverje.
(#) 187BodyGuard válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Nem lengyel van benne, hanem gyári, eredetileg Rubinból bontottam, az ugyan az mint a colorstar. Egy gyári barna volt benne, azt kivettük, mert rossz volt, aztán került bele egy másik vajszínű, azzal ment is egészen a booster dióda cseréig, akkor eldurrant egy kondi, aztán azóta van ez a gond....
(#) Babó22 hozzászólása Márc 14, 2013 /

Üdv mindenkinek! Egy régi Videoton Infracolor 2000-es típusú TV minden egyes áramtalanítás után "elfelejti" a képernyő fényerő és kontraszt beállításait valamint a hangerőt. Ha csak stand by állapotban van, akkor megőrzi, viszont áramtalanítani szoktuk a TV-t, így minden egyes TV nézéskor újra be kell állítani.
Mi lehet a gond, és hogyan lehet kiküszöbölni?
(#) BarnaPili válasza Babó22 hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Memorizálni kell újra az OMA értékeket(az ideál gomb megnyomására beálló értékek).Mi a pontos típusszáma gépnek?Abból ki tudjuk találni,hogy is kell ezt csinálni.
István
(#) Raffica hozzászólása Máj 5, 2013 /

Szeretném a segítséget kérni. A Videoton TS4352 OSDtv-nél ez a jelenség történik. A bekapcsolás után kb: 10 perc után gy fehér csík jelenik meg a képernyőn , hang az van.
Többszöri kikapcsolás után sem jön vissza a kép, ha viszont úgy hagyom akkor van , hogy 10 perc után visszajön a kép. mi lehet a hiba és érdemes javítani, köszönöm
(#) Sebi válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Itt a teljes, jó minőségben és kis fájlmérettel. Ezt csak a djvu tudja, remélem mindenkinek van hozzá nézegetője, vagy legalább plug-inje.

Ha megfelel, engedelmetekkel törölném a fotózottat...

TS3208.djvu

(#) Jubilate hozzászólása Máj 7, 2013 /

Sziasztok!
Videoton TS 4317 SP típusú tévémnek, beragadtak a csatornaváltó gombja (mind a 8 be van nyomva). Hogyan lehet szétszedni? Valakinek esetleg van szerelési útmutatója vagy tapasztalata hasonlóhoz?
Előre is köszönöm!!!
(#) Raffica válasza Sebi hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Köszi a választ. de sajna nem tudom megnyitni, más formátumban nem lehetséges.
köszi
(#) kadarist válasza Raffica hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Szia!
Tölts le egy djvu-nézegetőt! Bővebben: Link. De ez nem a te tévéd rajza lesz.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
(#) Jubilate hozzászólása Máj 8, 2013 /

Elírtam a típust, a tv típusa nem TS 4317 SP, hanem TS 3307 SP, pedig nagyon hasonlítanak...
Itt van pár kép:
(#) BarnaPili válasza Jubilate hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Ez az "elátkozott"-tasztatúra.
Óvatosan huzigáld ki a gombokat,majd próbáld meg kifúvatni sűrített levegővel.A kontaktsprayt,és hasonló kenőanyagokra ne is gondolj,mert bemossák a port a csúszó felületek közé,és el lehet dobni.
A kontaktokat kontaktspray-jel befújt papírral tudod tisztítani.Nem ez a legsikerültett csatornaváltója a vidinek.
István
(#) zsoace hozzászólása Jún 16, 2013 /

Üdv!
Régi jó (Videoton TS2521 OSD) televízióm képe egyszer csak megremegett, majd kikapcsolt a készülék. Nem tudom mennyire súlyos a hiba, de nem foglalkozom a javíttatásával.
Szívesen odaadom bárkinek, aki lát benne fantáziát, alkatrész kinyerése céljából.
Máskülönben megy a hulladéklerakóba.
Átvehető Budapest, 14. kerület, Thököly út-Mexikói út kereszteződésénél (Hungária körút közelében).
Majd ránézek pár napig erre az üzire, ha van érdeklődő adjon e-mail címet.
Ciao, Zso
Következő: »»   10 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem