Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Van egy technika 2.1 típusú hangrendszerem. Hallgatás közben egyszer csak elment a hang. A mélyládán nem világított a led. Szétszedtem, az üvegbiztosítékot kicseréltem majd bekapcsoltam de fél perc múlva megint elszállt. Én a trafóra gondolok hogy az lehet a hibás. A NYÁK-on nem látok semmi különöset. Várom segítségeteket. Köszi
T**co minőség... Trafóra csak akkor gyanakodj, ha a primer oldalon veri a biztit. A szekunder oldali elszállásnál inkább a fogyasztóra (végfok), vagy az egyenirányítóra - ritkábban szűrőkondira - lehet gondolni. Terhelés levétele után mérés.
A primer oldalon veri a biztit. Itt vannak a képek.
Külön nézd meg csak a trafót , mert szerintem más lesz ott a hunyó Pl egyenirányító környéke stb.
Szia! Mérj egy ellenállást a primer oldal kivezetéseinél, esetleg egy hőbiztosítékot találhatsz valahol a tekercselést borító külső szalag alatt. Sajnos van esély a trafó hibára, ilyen olcsó hangrendszerből nekem is volt trafó hibás.
Lekötöttem a trafót és áram alá helyeztem. Két sárga és egy fekete vezeték van a kimeneti oldalon. A két sárgára rámértem és 26 V a mért érték. Ez így jó?
Na látod ha áram alá helyezted , és nem ment ki a biztosíték , akkor a trafó jó lehet tovább keresgélni.
Nem tudom , hogy jó e a 26v nem ismerem a rendszert , de a trafó próba ezek szerint sikerrel járt.Ezt akkor félre is teheted , mert tovább kell keresni a hibát.Ja ha a trafó hőbiztosíték megy ki , akkor általában szakadt lesz , és nem zárlatos.
Igazatok volt. Egy egyenirányító dióda és egy végfok IC volt a hibás. Köszi a segítséget.
Sziasztok!
Van egy Trust 2500P 2.1-es hangfal szettem, de a kapcsolónál megtört a vezeték és így nem lehet bekapcsolni. A kérdésem az lenne hogy hogy lehetne megoldani a kapcsoló "áthidalását" ? Tehát ha be van dugva a konnektorba akkor mindíg be legyen kapcsolva. Remélem érthető a kérdésem. http://images.maplin.co.uk/full/a43bj.jpg http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_3_28_m2kxaprko9.jpg http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_3_28_av6tgtl8tc.jpg http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_3_28_23dedb38xj.jpg http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_3_28_za21z7dviu.jpg
Azt akkor nem ott nézni amit lefotóztál hanem a mély ládában van valószínűleg egy relé amit az a kis kapcsoló kapcsol, nézd meg milyen színű vezeték csatlakozik a kapcsolóhoz és azt kösd össze a ládában.
Lehet butaság, de miért nem vágod le a törés után, és forrasztod újra?
Üdv mindenkinek!
Van egy 2.1-es Genius hangfal szettem, és úgy szeretném megcsinálni ,hogy egy Jack-dugós legyen. 8Ohm 15Wattos hangszóró van benne. Hogyan lehetne ezt megoldani?
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy van egy stereo erősítőm meg 3 hangfalam (1pár VT DCV2550A meg 1 db 30-as szub) ezt hogyan tudnám megoldani hogy a Videotonok csak középhangokat szóljanak. A mélyet megoldottam passzív hangváltóval. Az sem lenne gond ha nem stereo lenne a rendszerem hanem a két vidi közép-magast a 30-as meg csak mélyet adni. Segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok!
A Fiamnak vettem annó egy Philips SPA 5300/10 tip. 2.1 hangrendszert a pc-hez. bár ne tettem volna. olyan gondja van, hogés termésy bekapcsoláskor a visszajelző led fél fénnyel világít és természetesen süket. külföldi fórumokat olvasva, szinte mindenkinek ez a problémája. Van valakinek ötlete a hibával kapcsolatban?
Sziasztok
Van egy sima sztereó erősítőm és szeretném a hangszórókat úgy rákötni, hogy a végén egy 2.1-es rendszert kapjak. Valahogy rá lehet úgy kötni a 3hangfalat a 2 kimenetre, hogy mind a 3-om egyenlő elosztást kapjon?
Sziasztok!
Lenne egy nagyon egyszerű kérdésem . Van egy Blueberry 2.1 hangrendszerem típus : sw-t100 a laptopomhoz szoktam használni . Semmi különös nem történik ameddig a laptop akumulátóról üzemel , de abban a pillanatban , mikor csatlakoztatom az adaptert , akkor elkezd zúgni! Ez a zúgás mindig jelen van , ha adok jelet a bemenetre , ha nem ( persze a Jack csatlakozó folyamatosan csatlakoztatva van a laptopomhoz ) Segítsetek kérlek , hogy megtudjam oldani ezt a problémát . Köszönöm !
Szia!
én első körben a tápszűrő kondira gyanakodnék,kiszáradhatott,és amiatt búghat,de könnyen lehet hogy valami zajt vesz fel,szedd szét ha tudod és megtudunk többet.
Tessék!
Sajnos csak ilyen felbontást birok megengedni magamnak!
az adapteréről is tudnál feldobni egy képet, csak hogy képben legyünk,hogy hogyan is néz ki
Sima hálozati csatlakozó földelés nélkül az adapter ott van a panelon az erősitővel együt!
azért csodálkoztam,hogy mit keres ott a transzformátor ha adaptere van, akkor viszont a búgás,szerintem a táp szűrő elkó kiszáradása miatt lehet,első körben ideális lenne azt megnézni,kicserélni,ha nem oldja meg akkor tovább keresni
Sziasztok.
Van egy Ilyen 2.1-es hangfalam, ami nagyon búg. Szétszedtem kicseréltem egy 2200 μF kondit hátha az a baja,de nem, továbbra is búg. Ha lehúzom a hangszórót akkor nem búg, gondolom akkor nem a trafó a baja. Merre keressem a hibát ? Tud valaki segíteni ?
Szia .
Mindegy hogy hívják búg. Amikre gondoltál bejelöltem, azok azok ? Végfok IC melyik a kettő közül. Ha hülyeséget jelöltem bocsi amatőr vagyok.
A diódákat kimértem elvileg jók, a kondikat kicseréltem. A két ic közül melyik a valószínűbb hogy bedöglik ? Az egyiken az van :ICL 2822, a másikon még rajta van a hűtés azt nem látom.
Van hangja működik a rendszer, csak a mélysugárzó közbe búg. Ha halkan szól a zene lehet hallani a búgást alatta.
Kizárásos alapon valóban avval lesz a bibi. ( UTC 2025 ).
Nem hiszem, mert akkor is búg ha nincs rákötve semmi. Se a kis hangszórók se az inputba nincs semmi dugva. Be a konnektorba bekapcsolom és búg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |