Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szevasz blasz, itt vannak a tervek ha még érdekelne ez a végfok. Én csináltam meg a terveket, reloop fórumtárssal pedig ki beszeltük hogy mit kellet változtatni a rajzon hogy le adjon 400W/4ohmo-on, ugyanis ez eredetileg egy 200W/4ohmos-os végfok volt. Elméletileg ez így kell működjön, a panel terv az biztos hogy jó, többször is át néztem mikor meg terveztem!
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
Kissebb javítani való dolgokat én is még felfeldeztem benne. Mindjárt át is rajzolom.
ÓÓÓÓÓÓÓHHH köszönöm a segítséget igy egyszerűbb az életem
Sziasztok!
A multkori sikertelen építésem után újra összeraktam ezt az erősítőt Bővebben: Link , azzal a változtatással, hogy az áramkorlátozó trimmer helyett csak egy 270R-t raktam, mert azt mondták, az is jó oda, valamint a tranzisztorokat is kicseréltem újakra, de ugyan az a gond: zúg csak, és a zene alig szól, vagy nem is szól, és általában ha lekapcsolom a feszültségről, akkor pedig egy pillanatra szól elég jól, míg az elkók ki nem sülnek. Mi a gond, hol keressem a hibát? Már az agyamon jön ki...
Szia!
Az a rengeteg átkötés direkt van enne? Kicsit átszerkesztettem így nincs benne egy se, sőt a mérete is kisebb lett. Azért valaki nézze át! Idézet: „Az a rengeteg átkötés direkt van enne?” Azt amúgy én se értem. Majd a tiéd is átnézem, ha haza jövök. Én is időközbe megcsináltam egy általam re-produkált verziót. Az enyém a gyakorlatilag egy rövidített vezetékhosszos, de azonos nyákméretű verzió. A kondikat próbáltam nem "kiejteni" a körökből bár még így is van rajta mit csiszolni (a +/- betápnál Földhöz képesti résznél látható) Majd jövök!
Szia!
Mekkora a tápfeszültséged? Az R9 és R10 közös pontján mekkora a feszültség a testhez képest?
Az ic is és az összes alkatrész is mindegyik a kapcsolási rajzon szereplő tipusú és értékű!Semmit nem helyettesítővel oldottam meg hanem az eredetileg szereplő van benne a mérési pontokon (B,F,I,J )is annyit mérek amennyi a dokumentációba van egyedül a te általad javasolt 120K lett 150K illetve a nagyob táp miadt az R42-R43 lett nagyobra cserélve!
A trafó üresjárási feszültsége Graetz előtt 17V. Emezt mindjárt kimérem, és írok.
A tápláló egyenfeszültség mekkora, amit a C6-on találsz? Meg még kellene a közös pontok feszültsége is, aminek pontosan fele akkorának kellene lenni, mint a tápfeszültség.
Sziasztok!
Tudnátok valami kapcsolást és nyáktervet adni olyan erősítőhöz, ami 2x70voltról megy és lead 100-150w körül? Ha megoldható, akkor egyszerű legyen, de ez a szempont nem lényeges. Egy Sanyo JA-6155-be akarnám beépíteni.
Nagy a baj akkor, az egyenirányított feszültségem 16.5V, a közös pont és a föld között pedig 15.6V van..
Rövidre zárt bemenetnél is nyitva (zárlat?) vannak a tranyók! (Úgy mérted, úgy-e?)
Ebből az alkatrészkészletből továbbra az ST151 megemelt tápfeszültségű változatát ajánlom megépíteni.
Szia! A trimmer helyére rakott ellenállás értéke nem jó! Megírtam párszor. Az ellenállás helyén köss át egy darab huzallal egyelőre!
Q2 bázis és kollektor közé forrassz be egy 47-100pF-os kondenzátort, mert így csak gerjed.
Az LM393 adatlap szerinti szaturációs feszültsége 2-300mV. Ennyi jelenhetne meg a LED-en. Mennyit mértél?
Szia ha találok nyáktervet hozzá akkor megcsinálom amit ajánlasz
Elküldöm szívesen, de mint ajánlottam úgy korrekt, ha Gyurival felveszed a kapcsolatot.
Megköszönném ha elküldenéd a 80v változat nyák tervét
Sziasztok!
Sajnos erősítőkkel nagyon ritkán foglalkozom, így most hozzátok fordulok. Az erősítő típusa: Proel AM-320. A kimenetén kb. -12V van. Csatoltam a kapcsolási rajzot, a teljes dokumentáció a PDF-ben van (az utolsó oldal a kapcsolás ). Az előerősítő részt lekötöttem, a mérés idejére (gondolom) nincs jelentőssége. Először arra gondoltam, hogy a TR17-es FET átereszt, de kiforrasztva ugyanúgy ott a kimeneten a kb. -12V. A D17-et is kiszedtem, de úgy is marad a -12V. Viszont ha a D11-et kiszedem, akkor már csak kb. -6.5V lesz a kimeneten. Szerk.: blasz ezt nem neked írtam, Na itt akadtam el, mit csináljak tovább?
Hát most nem vagyok othol igy nem tudom megmérni majd csak holnap reggel.Az amit irtál hogy esetleg egy dioda megoldhatná ezt a gondot is azt hova és mifélét tegyek?
Oké ezek vannak othol akkor ezt is kipróbálom holnap.Köszi és további szép estét.
Szia! Mikor az erősítő kimenetén egyenfeszültség jelenik meg és durva meghibásodás nem látható először mindig a visszacsatolás kondenzátorára terelődik a gyanú. Annak nem kívánt szivárgó árama szokott ilyen tréfát űzni. Ez egy 100µF-os kondenzátor, a pozíciószámát C15-nek olvasom. (Soros az R37-tel.)
Ez az alkatrész biztosítja, hogy az erősítő egyszeresen erősítsen egyenfeszültséget.
Sziasztok, voodoo és kokozo!, úgy látom ti ügyesebben ki forgattátok az áramköröket, hogy ne keresztezzék egymást!, nálam azért volt az a sok át kötés, mert nekem nem sikerült ez, de ti tapasztaltabbak vagytok e téren . A tietek úgy látom jobb lett, ügyesek vagytok!.
Ha az előző tetszett mutatok én neked még jobbat
Na jól van ti tényleg profin nyomjátok!, én még csak most ismerkedtem meg ezzel a programmal!. Nagyon jó!. Lay formátumot át tudod küldeni ennek a változatnak?.
Szia!
Először is köszi, hogy írtál, már kezdtem feladni A kondi + kivezetése, és a test közt -9.5V-ot mérek (tehát a testhez képest -9.5V). Minimum hány voltos kondi kéne oda? Ami a panelon van, az 35V-os. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
Amúgy a középső 220µF elkó kívülre esett, (kerüljön inkább valahova a 180R/2W ellenállás helyére közel a MJE340-hez), valamint a 180R/2W ellenállás is egy úttal helyet cserélhetne a 100nF-el.
: ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |