Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Meg fordítottam még a TL431 mert fordítva van az előző tervben...
Alakul. A TL431-nek valóban az anód a középső lába.
Igazad volt amúgy! Értékelve !
A sistergést a bemenetére kötött előerősítő vs kivezérlésjelző okozta. Már azokat is megoldottam. Azután a sistergés nagyon minimálisra esett le viszont maradt a 0.4Vdc... Aztán megint megtekergettem a potikat (elég volt csak az egyiket) és már be is tudtam max állítani 0.01-0.02Vdc van a kimeneten, semmi több. Szépen szól. Be van rakva az összes MJL pár egyenlőre csak próbatáppal.
Szia!
Itt-ott azért még vannak benne kisebb hibák.Például a feteket rakhattad volna egy vonalba is és a kicsatoló kondi sincs a legszerencsésebb helyen.Egyébként a cikkek között ott van a teljes doksi!
Köszönöm szépen! Kiváncsiságból berajzolom én is Tinaba, szeretem használni, meghát tanulgatni... Ma kb el is készítem. További szép napot!
Sziasztok!
Szeretnék építeni valami nem túl komplikált és költséges, de azért viszonylag jó hangminőséggel rendelkező sztereó erősítőt. Így a VF2 -re jutott a választásom. Viszont elég sok verzió van belőle, nem tudom melyiket lenne célszerű megépíteni 50/80W -os hangsugárzókhoz? Melyiket javasoljátok? Milyen trafó lenne kellene hozzá? Úgy tudom a műveleti erősítő jobbra cserélésével sokat lehet dobni a hangzáson. Az OPA2107 ideális lenne? (eBay en 600Ft körül van) Köszönöm
Sziasztok kérdeznék erről a kapcsolásról,a tranzisztorokat kicseréltem nagyobbra mind,a végek MJW21195-96,a meghajtók egyenlőre MJE340-350,de leakartam cserélni a 2SA1015 tranyókat MPSA92-re de sehogy sem ment csak zárlat vagy MPSA melegedés nagyon.Pedig a lábkiosztást helyesen csináltam meg,mivel nem egyezik tudom.Most BF423 van helyettük de az nem ide való.De ezzel megy rendesen. Tudnátok e ajánlani valami tranzisztort a 2SA helyére ami legalább 150v bir .
Köszönöm A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Szia! Én erre gondoltam,2sb647.Bővebben: Link
Sziasztok! Tudna nekem valaki egy nagyon jó szintemelő erősítő kapcsolást ajánlani?Egy elég érzéketlen,de jó minőségű végfok elé kellene.Kb 2v kellene,Köszönöm.
Szia! Erre a célra NE5532-t szoktam használni 47k/22k visszacsatolással.
Esetleg egy kapcsolási rajzot tudnál feltenni?köszi.
4558D-vel kivitelezhető?
A dual opamp-ot tetszés szerint választhatod, nem egy nagy feladatról van szó.
Köszöntem.
Bocsi Doncso kolléga autóját csináltam köszönöm akkor ilyet veszek
Annyit hagy kérdezzek hogy a kimeneti egyenfesz 58mV a BF423- al ,a sajátj a 2SA1015-el csak 15mV az a tranyó miatt lehet? A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Hello!ennek az eredeti nyákrajz ?
Itt a végleges változat ha áramkörileg rendben van, a kicsatolót kondenzátort áthelyeztem, + kis szépítgetés.
A cikk alapján készítettem a tervet, mert az a terv nekem nem felelt meg. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Csak a kíváncsiság miatt megcsináltam én is de 5V-on nem ad valami szép jelet.
Szia! A kimeneti DC sajnos a tranzisztor jellemzőkön is múlik. Ettől még a műveleti erősítők sem igazán mentesek. A 820 ohm finom változtatásával szépen be lehet lőni, bár az 58mV sem zavaró.
Sziasztok, a mai kérdésem: szokványos végfok kapcsolásokban a visszacsatolásban lévő elkónak láttam már mindent, 10-től 1000µF-ig, és feszültségtűrésben is 10-től 63V-is, de itt nem nagyon van dc. Olyat is láttam hogy bipoláris elkót tesznek ide, és olyat is hogy két szembekapcsolt sima elkót. És előfordul az is hogy átkötik egy 100nF-dal. Most akkor mi a jó megoldás, hogy lesz a legjobb hangja ?
Szia! Úgy lesz a legjobb hangja, ha elhagyod. Egy műveleti erősítő (DC szervó) fillérekért elintézi a kimeneti 0VDC-t.
Szia tegnap elment a netem,nem tudtam válaszolni.Itt minden a saját munkám,a nyák a pzició rajz és a beültetés,stb.szerintem jó lett.
De nem értem miért nem tudtam az MPSA92 tranzisztorokat beépíteni a kapcsolásba,semmiképp nem volt jó,pedig a lábakat helyesen cseréltem fel.Ha bent hagyom esetleg a BF423-at az hiba lenne,vagy megfelelő oda? Köszönöm
Ennyire nem akarok belebonyolódni, csak észrevettem, hogy a korábban itt lévő régi 100µF/35V-os noname kondit kicserélve egy új 220µF/16V/105C-os jamiconra, nem lett jobb a hang, sőt. pedig ezzel a szándékkal cseréltem. Lehet visszateszem akkor a régit, valami NA márkanevű, gondolom full noname...
Szia!
Röptében átfutottam rajta.Úgy tűnik áramkörileg rendben van,bár kíváncsi vagyok a hűtést,hogyan fogod kialakítani. Szegény kimenő kondenzátort rendesen körbefűtöd.
Szia Reloop, megtetszett ez az egyszerű kapcsolás, egy jelosztóhoz is megfelelő szerinted, rajzoltam hozzá egy nyákot, esetleg vetné rá egy pillantást? Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Szép munka Sajnos a gyakorlati hasznáról már kevés jó mondható. Gondolom (a stabilizátorból látom is), hogy nem vagy az 5V illetve a 3,7V korlátnak kiszolgáltatva. Ilyen feladatra a zaj és a torzítás végett sokkal alkalmasabb egy dual műveleti erősítő. Mekkora a bejövő tápfeszültséged, és mekkora jelet szeretnél vele kezelni?
Igazából a kimenő jelem szerintem elég magas, mert egy keverő kimenetét szeretném osztani, na most ott szerintem 0dB-nél olyan 1,5V a kimenő jel, és alapvetően csak annyit szeretnék, hogy rá lehessen legalább 4db végfokot kötni, a tápfesz az nem lényeg mert nem igazán gyártottak Magyarországon olyan trafót ami nekem ne lenne itthon, Faterom a honvédségnél dolgozott úgy hogy kb. 300-400db kistrafóm biztosan van itthon, 12V, 2x12V, 2x9V, 2x18V, 2x24V úgyhogy az lényegében teljesen mindegy, de ha van egy jó kiszajú kapcsolásod akkor azt nagyon megköszönöm
|
Bejelentkezés
Hirdetés |