Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szükséged van rá 12f683 hoz több változat is van fent (hex) ami a 30 kHz alatti frekvenciákat kihagyja (én lányom sem bírta a 20-30kHz es hangokat), de ha kell, szólj és fordítok olyat aminek megfelelőek a frekvencia határai neked.
Ha vissza keresel pár oldalt, találhatsz 30-60 kHz hex et 683-hoz.
Sajnos a tapasztalatom még mindig negatív. Ugyanúgy csípnek és bejönnek mintha be se lenne kapcsolva.
25kHz->45kHz->25kHz 10Hz-es léptékkel 50msecenként.
Többet jelezték hogy szükség van a 60 kHz-ig felvitt frekire.
Meggyőztél! Ilyet még nem láttam közelről.
Erre kíváncsi lennék. Van villanypásztoros topic?
Sziasztok! A 12F683-asnál a nyák rajz ugyan az amit "whalaky"készített? Csak a PIC van benne kicserélve? Még egy kérdés: A PIC 12F683-I/P és a PIC 12F683-E/P között mi a különbség? Mindkettő kapható egy helyen csak mindegy hogy melyik van beletéve? A válaszokat köszönöm!
Most látom hogy hülyeséget kérdeztem mert 12F683-as van benne. A második kérdés viszont az érdekelne hogy mindegy melyik?
Röviden: mindegy.
I: -40°C..+85°C E: -40°C..+125°C Ha nem akarod 85°C fok felett használni, mindegy. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Okés köszönöm, hát 85°C-on már erősen izzadna a homlokom.
Szia!
Sajnos csak most válaszolok: - Sok ellenállás: A BS170 kapott egy G -S ellenállást (10k), hogy véletlenül ne nyisson ki, ha a kontroller nics a panelben és méricskélünk rajta. - Egy dióda védi az áramkört, ha sötétben próbálkozunk az elem cseréjével, és fordított polaritással kezdünk véletlenül. - Nem kapcsolódó vonalak: Nincs jumper a panelterven, hanem az összes láb alacsonyra van húzva, csak a MCLR van a tápra húzva. Az eredeti programban a 20kHz -t kihagyja. Ha más beállítás kell, akkor szikét kell ragadni, a kérdéses láb(ak)nál a földre nemő vezetéket el kell vágni és a hozzá menő, de oda nem érő vezetékről az 5V -ot oda kell kötni. Ha a MCLR -t kellene földre kötni, akkor a hozzá menő ellenállást nem kell beültetni, a lábat a földre kell kötni. Sajnos a 7. lábhoz csak vezetékdarabbal lehet az 5V -os odakötni. A föld a nagy "paca" a pic alatt. - A jumperek állását csak a bekapcsoláskor olvassa a program. Változtatáshoz újra kell indítani (c) M$ ablakok... - Módosítási ötlet: A MCLR bemenet legyen a Debug jumper. Ekkor a bekapcsoláskor a MCLR földre húzásával aktivizálható a 4 -es osztás - hallható lesz a "zene".
A csomagban benne a forrás, pontosan lehet tudni, mit is csinál. Sőt bárki módosíthatja az igényei szerint...
Induláskor beolvassa a jumperek állását, kiszámolja a frekvencia határt. Ezuán a 4MHz -ről menő kontrolleren beállítja a TMR2 - CCP1 modulokkal a PWM üzemmódot és a TMR1- et (/8 előosztással). Kezdetben PR2 = 16-1 (60kHz), CCPR1L = 8. Ha a TMR1 átfotrdul (3 -szor) "kiszámolja" a kovetkező frekvenciához tartozó PR2 és CCPR1L értékeket. Ha lejár a TMR2, beírja az új értéket a PR2 és CCPR1L regiszterekbe. Az a bonyolult kiszámítás a gyakorlatban azt jelenti, hogy a PR2 -t kettővel növeli, a CCPR1L pedig a PR2 fele. Ha eléri a határt, visszamegy 60kHz -re (ekkor koppanhat egy kicsit). Minden frekvenciaváltáskor bekapcsolja a LED -et, ha a TMR1H már nem 0, akkor kikapcsoja - lényegesen rövidebb ideig világít, mint az eredeti programban. Minden típuson ugyan ezt csinálja.
Hahó!
Valaki meg tudja már egyértelműen mondani hogy akkor most a c0nrad féle piezzo használható vagy nem?
Ultrahangos vízporlasztásához is használnak ilyen kristályt, potom 350.- HUF Bővebben: Link
Köszi a kedvességet. Ma nem biztos hogy tudok foglalkozni a történettel de még nem tudom mit hoz az este . Ami biztos hogy az éjszaka a lányomon már nem volt új csípés ami már az elmúlt 1 hétben mindennapos volt. De én is csak az alacsony frekire ébredtem fel nem pedig a zümmögésre. Hp mester is írta hogy a forrás benne van a csomagba ami 628A-s. Amit furcsálok az az hogy a jumperekre csak annyit reagál a történet hogy elindítja a programot 5 voltra húzva és teljesen mindegy hogy melyik jupert kötöm. Mindegyiken ugyan azt csinálja
Nem is tűnik olyan rossz ötletnek, bár ezt lehet, relatíve kis teljesítménnyel nem szólaltatjuk meg.
Kíváncsi lennék azért erre.
Nagyon sok helyen fellelhető a piezo. Pl ebay-en találtam olyat is ami elvileg bírja a 45 khz-t is meg attól többet is
"Rumcájsz" Teszteli a Tisza-tó partján! Azt igérte , beszámol a történtekről!!!
Melyiknél láttad ezt leírva?
Ha az én programomról van szó, ott a jumperek nincsenek még használatba véve.
A hétvégén tervezem megcsinálni a rendes változatot. (Ezt amúgy írtam is korábban.) Ami most van program tőlem a fórumon, az csak azért csináltam mert akkor még nem volt kattogásmentes változat, így csináltam egyet. Illetve kértek változtatást benne többen is (led használata, alsó frekik kikapcsolása), így lettek a különböző verziók.
Az asm-et mivel szerkeszted? Csak meg tanulom már én is. Valamiért nem reagál amúgy a jumperekre. Illetve annyi hogy elindítja de nem változtat semmit. Nekem nem akkor gáz. Inkább csak a 30khz alattiak. DE MAJD ÉÉÉÉN JÓÓÓLL KIVESZEM BELŐLE Csak félek inkább kakukkos óra progi lesz belőle.
Ez több watt teljesítményt bír - víznél legalábbis - csak egy merev, könnyű membránt kéne rá szerkeszteni.
Egész kis teljesítménnyel is működik, mert lineáris.
Én csak a .com-on szoktam nézelődni.EZ PÉLDÁUL ELÉG TUTI CUCC Úgy keresd hogy piezo buzzer vagy ultrasonic speaker
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Szerkeszteni akár sima jegyzettömbben is tudod.
Ha elakadsz a PIC kezdőknek topicban segítenek.
Mottó: Cipőt a cipőboltból.
A Microchip oldaláról ingyenesen letölthető MpLab 8.91 -gyel.
( Arra gondoltam, hogy szobán belül a több watt azért túlzás lehet. )
Biztos vagy benne, hogy kis teljesítmény mellett is jól használható?
Ezeket én is megtaláltam, bár állítólag ezeknek az adatoknak sem mindig lehet hinni...
Mindegy, először működjön a KEMO-féle hangszóróval, aztán lehet kísérletezni a Conrad-ossal, ill. akár ezekkel is... a Conrad-os amúgy egész olcsó lenne - örülnék, ha azzal is működne.
Ebből rendeltem most 45 darabot!
Reméljük, jól teljesítenek.
(Mondjuk ez nem is a kínai típusú eladó.) A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Ez a Kemo L010. Rendeltem egy ilyet és egy Conr@dosat is. Szeretném összehasonlítani, mert paramétereiben alig van eltérés. Árban viszont hatalmas.
Feltehetően ugyanaz, csak az egyik biztosan kínai (a Kepo Bővebben: Link)
Igen, olvastam közben - ezt a típust írja.
Én is szeretném összehasonlítani őket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |