Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   15 / 123
(#) gulyi88 válasza Erick hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

a BT139 az combosabb, szal mehet bele
(#) Erick válasza gulyi88 hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Ok!!Thanks!!!
Akkor abból belevágok egyet oszt szerbusz!!!
Akkor arra is elég lesz a 1*3 as borda???
Jah és még azt hogy esetleg ehhez hogy tudnék csinálni hőfokkijelzőt???
Esetleg a topi-é jó lehet ami az oldalon van???
És azt hova kell kötni???
(#) gulyi88 válasza Erick hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Attila86 megoldotta a problémát...
itt

jah borda: lehetne kicsit nagyobb pl egy U alakba

3--4 cm hosszú (meghajlítva) és 3cm magas..
(#) Petroimro válasza Erick hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Hello!
Szerintem mielőtt kérdeznél vmit, előtte olvasd végig a topicot. Feltételezem ezt nem tetted meg, mert a kérdéseid nagy részére már válaszoltak előtte.
Ja és 1 képet nem kell 5* feltenni, elég1* és utána hivatkozni rá!
Amúgy grat. az állomásodhoz.
Üdv
(#) Erick válasza Petroimro hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Thanks és boccs csak azt hittem nem nézték meg a képeket,viszont azt nem tom hogy kell rá hivatkozni,azt mond már el???!!!???
Mégegyszer köszi szépen és itt egy -két kép a cuccról!!!!
(#) miklosch hozzászólása Nov 30, 2007 /

örülök, hogy azért nekem is tudtok tippeked adni......... :levele:
(#) Petroimro válasza Erick hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Így(kép), de ez nem ide tartozik.
Jól néz ki, de én azt a csatlakozót nem úgy fordítanám.

Miklosch: Én nem tudok tippeket adni, mivel még ne építettem + csak szeretnék.

Én ezt nem ajánlom, ezzel csak a gond van! Ha valamit is adni akarsz a forrasztódra, akkor vegyél weller pákát (pl. LR21), és hozzá egy digitális szabályzót 3 hőmérséklet érték tárolással, amit te adhatsz meg, ezzel a potis szarral meg nem érdemes kínlódni...
(#) mex válasza miklosch hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Nem biztos,hogy mindenki tud ennyi pénzt áldozni egy pákára...Nameg hol marad az épités öröme. Te saját magad kerested meg a rávalót,és hobbicélra használod?
(#) szilva válasza miklosch hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Nézd meg ezt:

Bővebben: Link

Ez is egy ugyanilyen páka, kicsit "elvadult" szabályozással. Amúgy a potis is nagyjából ugyanazt csinálja, mint amit az én első verzióm tett. Azóta sokat fejlődött a programja, pl. került bele teljesítményszabályozós rendes szabályzási algoritmus, valamint RS232-n küld adatokat a PC felé, így készülhettek az alábbi grafikonok a működéséről:

Bővebben: Link

A páka ugyanaz, a PC táp hibásan bolt 100Ft, azt megjavítottam, megerősítettem a -12V-ot, megcsináltam hozzá a szabályozást, annak alkatrészköltsége kb. 3e forint. És van egy kiváló pákám Dehogy veszek én digitális Wellert itthonra...
(#) szilva válasza miklosch hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Még annyit, hogy meg fogok építeni egy "potis szar" vezérlést is, hogy jobban tudjak konkrétumokra válaszolni, ha kérdeznek. Eddig csak a rajzok alapján tudtam mondani, hogy hol mit kell mérni, állítani.

Egyébként van egy "potis szar" még csehszlovák pákám, ami kiválóan működik a mai napig, 200-400 fok között állítható, egyetlen bajom van vele, hogy elégtek a hegyei és nem tudok szerezni hozzá pótlást. Gyanítom, hogy az lesz a vége, hogy ráteszek az eredeti helyére egy ilyen pákát a talpra.
(#) szabi83 válasza miklosch hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

csak várd a sűlt galambot :eljen: :eljen: :eljen:

miklosch :levele: :levele: :levele:
(#) szabi83 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Szeva!

Múltkor mielőtt a kijelzőt ráraktam volna, megnéztem a rajzod.. és van benne érdekesség -számomra-!

hőmérőmodul és az icl7107 adatlapi typ. app. rajz pár érték nem egyezik..

Mi az oka, miért változtattad meg?

[off]hiszen adatlapi 200mV-os méréshatárú panelműszer kell semmi több.. na jó meg kettő R
(#) vzoole válasza miklosch hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Húú ez nagyon gyenge hozzászólás volt...

Érdekes... mindenkinek tökéletesen megteszi ez a "potis szar" és tök olcsó is.

De te csak vegyél wellert és verd rá a nyálad.
És kerüld ezt a fórumtémát a romboló hozzászólásoddal.

Tudod itt azon fáradozunk hogy minnél többet kihozzunk a "potis szar"-ból.
(#) szabi83 válasza vzoole hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Így van egyet értek veled! Én pár éven át használtam pisztoly pákát és most hogy van ez a "potis sz*r", hát igen ez sokkalta jobb, pedig csak egy "potis sz*r"... nem több..
(#) Petroimro válasza miklosch hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Ez a páka 40.000Huf+ állomás az még nagyon sok.
Hobbi célra és amatőröknek(Mint pl. én) ez rengeteg pénz.
Nem hiszem, hogy sokan megengedhetik maguknak. Nekem ez a "potis ***" tökéletesen megfelelne.

Túl sokat nem lehet elvárni ettől a kapcsolástól. Legalább valami normális hiszterézist kitalálhattatok volna a komparátornak, mert nem határozottak a billenések, de ha nektek ez is megfelel. Amúgy a weller szabályzómt magam építettem, igaz egy kis segítséggel, ami természetesen nem innen származott... Amúgy az a szabálytó is haszmálható lenne ehhez a csodához kisebb átalakítással.. na mindegy, nem idegesítem magam. Nem volt időm átrágni magam a kapcsoláson, ezért kérdeztem, hátha segít valaki, hogy melyik alkatrészt dobjam ki, de már nem kell a segítségetek...
(#) miklosch válasza Petroimro hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

nem tudom, hogy hol néztél te 40000Ft-ot..... a páka 10e, a szabályzót meg ki lehet pár ezerrel többel hozni, mint ezt... de mindegy, ti tudjátok...

Idézet:
„Túl sokat nem lehet elvárni ettől a kapcsolástól. Legalább valami normális hiszterézist kitalálhattatok volna a komparátornak, mert nem határozottak a billenések, de ha nektek ez is megfelel.”

Ezek szerint nincsen jól bekötve a hőelem.... és egyből sz**r hát tudod.. előbb nézted volna meg, ne csak kérdezz!

Többen mondták már "a saját hibánkat nem vesszük észre"

JA és Miklosch szállj le a magas lóról, nem áll jól!

Azt gondolod, hogy nem nézem át előtte, mielőtt kérdeztem?! Na mindegy... mielőtt kérdeztem, kipróbáltam kétféleképpen is, sehogy sem jó... Alsó szinten tartja a 150-et, de a felső szint nagyon el van méretezve.. Legkisebb trimmer állásban is 5-600 fok lehet. Bár lehet hogy valaki úgy szeret forrasztani, hogy vörösen izzik a pákája
(#) miklosch válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

bocs, de annyira felidegesített, hogy kompletten lemásolom a rajzot, minden ellenállás 1%-os pontosságú, a nyákon semmi hiba, erre a kijelző semmit sem mutat, a páka meg izzik... szóval ennyit a kapcsolásotokról, vagy inkább a dokumentációtokról...
jah, és ezt is töröld csak nyugodtan, nehogy meglássák, hogy ócsárlom ezt a szutykot. Még jó, hogy nem nekem kellett volna használni...

Idézet:
„5-600 fok lehet”

mivel mérted? 450 fokot tud...

Idézet:
„mielőtt kérdeztem, kipróbáltam kétféleképpen is, sehogy sem jó...”

"a saját hibánkat nem vesszük észre"

Idézet:
„kompletten lemásolom a rajzot, minden ellenállás 1%-os pontosságú”

Azért jó ám tudni a beállítás mikéntjét.. nem csak csavargatni össze-vissza..
(#) miklosch válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

lehet, hogy 450fokot tud, de abbál nem izzik a hegy és a fém rész fele.. nálam viszont izzott, úgyhogy mégis csak tud többet is. próbáld csak ki, hogy szimplán rákötsz 24V váltót, és nézd meg milyen szép színe lesz... amúgy hőmérővel 500fok felett már nem akartam mérni, így lekapcsoltam az egészet, aztán szórakozzon vele az, aki akar.
"Azért jó ám tudni a beállítás mikéntjét.. nem csak csavargatni össze-vissza.." megtörtént volna, ha jó lenne a kapcsolás.. az minimumot sikerült is beállítani, de a felsőt nem lehet. Ha a maximum beállító poti teljesen le van tekerve, a hőfok poti meg teljesen fel, akkor sem éri el a "kívánt" hőfokot még izzásnál sem...
(#) Árpy válasza miklosch hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Ezt a kapcsolást már én is megépítettem, kapásból tökéletesen müködött a vezérlő áramkör és a kijelző rész is, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Előtte jó ideje pillanatpákát használtam, de ezzel sokkal minőségibb áramköröket lehet összerakni.

Attól, hogy valakinek nem müködik a kapcsolás, vagy nem megfelelően müködik, az nem azt jelenti, hogy rossz az egész, ez igenis egy jól megtervezett és kivitelezett áramkör és nyák.

Köszönet érte Attilának.
(#) gulyi88 válasza miklosch hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

nemakarlak fikázni, de minek neked az marhadréga weller, ha még egy ilyen potis áramkört sem tudsz életre kelteni? ...

a másik meg ha rákötöd direktbe a 24 V ot és nincs mi elszívja a hőt, akkor mégis mit vársz szegény pákától?
~50W!! fűtőteljesítmény
(üresben pár másodpercenként ráfűt egy minimálisat és tartja a 450°C-ot ! de ha te üresben folyamatosan fűtöd, akkor sejted h mi lesz...)
(#) Fery válasza miklosch hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Sorry pajtás, de nem értem a problémádat. Én ebből a páka állomásból ,igaz kicsit átalakitva a mérő részét eddig 8 db - ot épitettem meg. Mindegyik első bekapcsolásra indult. Egyikkel sem volt semmilyen problémám. Jelenleg a két asztalomon is működik belőle egy egy darab mégpedig kifogástalanul. be is van állitva pontosan itt ebbe a topicban megtalálod pár oldallal előbb az átalakitott nyáktervet és a képeket a beállitott készülékről. Úgyhogy ez nekem magas.Szidhatod te ezt a cuccot amennyit akarod de azt ne akard senkinek beadni,hogy ócskaság, mert akkor nem működne jópár darab belőle. Nekem is voltak vele kissebb gondjaim az elején, ugrált a műszer összevissza, de én inkább elkezdtem gondolkodni azon ,hogy hogy lehet megoldani.
Ja és ha már megépitetted valamelyik itteni cikkirónak a művét akkor inkább köszönd meg, hogy közzétette és igy neked is volt alkalmad megépiteni.
(#) szilva válasza gulyi88 hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

A PWM-es szabályozásnál lehet látni, hogy 300 fok tartásához 20% körüli, 450 fok tartásához 40% körüli fűtőteljesítmény szükséges.

Amikor a 450 fokos pákát betettem a PC táp ventijéből kijövő (hideg) levegőbe, akkor a hőn tartáshoz szépen fel kellett kúsznia a fűtőteljesítménynek 60% körülre. Szóval lett volna még a 100%-ig tartalék bőven.

Azt még egyszer sem mértem meg, hogy 100%-on hol állna meg a hőmérséklet, a felvett görbék alapján én olyan 800 fok körülre saccoltam a "terheletlen" pákát.
(#) Petroimro válasza Petroimro hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Nektek mennyibe jött ki a vezérlés? (trafó, páka, hőm.kijelző nélkül)
Köszi
(#) Fery válasza miklosch hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Ime a bizonyiték, hogy be lehet állitani pontosan.
A multi hőmérője a hegy hőfokát méri, az egyik DPM a beállitott hőfokot a másik pedig a hőelemet. Ha valakinek ennél pontosabb kell az tényleg menjen 50000.- ért pákát venni.
Itt a nyák is ebből már 8 db ketyeg.
Következő: »»   15 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem