Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóelektronika

Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   149 / 342
(#) Exbagoly válasza Exbagoly hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Szevasztok!
Ahogy beigértem kép az elégett alkatrészröl,még a másik oldalán is van egy bigyó ami elpárolgott,csak sajnos képtelen a telefonom a makróra.

fmr.jpg

(#) zolika60 válasza Exbagoly hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Kicsit messzebbről csináld máskor, onnan ahol már éles. Majd a képernyőn nagyítjuk ha kell, de így nem lehet. Ha jól látom ami itt láthatóan sérült az egy dióda. A tőle jobbra lévő hasonló méretűről olvasd le a feliratot és szerezz egy olyat ennek a pótlására. A másik oldalt nem látom, így nem tudom ott mi sérült. Persze a dióda hibának oka van, ezt is ki kéne deríteni. Lehet más hibás alkatrész a panelen, vagy azon kívül. No innen kezd a dolog érdekes lenni, mert rajz és mérés kéne hozzá.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
(#) Exbagoly válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 8, 2013 / 1

Holnap legyártom azt is,mármint a másik oldalt,a hiba oka az hogy 24volt szaladt bele feltehetöleg,köszi hogy foglalkozol velem!
Mérni max multiméterem van..rajz na az már érdekesebb túrom a netet hátha,bár atom kétséges..
(#) zolika60 válasza Exbagoly hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Akkor lehet, hogy ennek a diódának a túlfeszültség védelem volt a dolga. Ha a másik oldalon egy ilyen ment szét van egy kis esély, hogy a többi rész megúszta. Persze mérget ne vegyél rá.
(#) Exbagoly válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Szevasz!Újra fotóztam mindkét oldalt,arról a diódáról leirtam a számokat:BTS621L 1,F922.
Remélem kivehetö a hibás pont
(#) _vl_ válasza Exbagoly hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Kifutó tétel, többet nem rendelhető. Úgy hogy marad az ebay: BTS621L1
Persze erősen kérdéses, hogy csak annak van-e baja, amin ez meglátszik...
Idézet:
„Újra fotóztam”

Hát, ezzel a fotóval nem lettünk előrébb. Mintha valami mobiltelefonnal készült volna... egy darab felirat nem látszik seholse.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2013
(#) Exbagoly válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Üdv.
Bocs a képek miatt,valóban mobilos fotó.Megpróbálok szerezni egy normális kamerát.
Gondolom nekem a fent emlitett alkatrészböl csak az smd változat jó ugye?
Végülis úgy vagyok vele ha jó lesz,hurrá!Ha nem legalább megpróbáltam,ha annyira rendbe jönne ,hogy ki lehet olvasni a beállitásokat belöle akkor már örülök!
Egyébként meg köszönöm a segitséget!
(#) _vl_ válasza Exbagoly hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Idézet:
„Gondolom nekem a fent emlitett alkatrészböl csak az smd változat jó ugye?”

Nem, nem az smd változat a jó, hanem pontosan ugyanaz a változat, mint ami a panelodon van. Egy életlen kép alapján én inkább nem tippelgetek, hogy melyik van rajta.
(#) djigor hozzászólása Nov 10, 2013 /

Üdv!
A képen látható egy (óra, belső-külső hm, voltmérő) autós egység.
A kérdésem a következő lenne:
Az egységnek csak akkor van háttérvilágítása ha a szivargyújtót bedugjuk. A szivargyújtó részét szétszedném és a világításkapcsolóra kötném (hogy együtt kapcsoljon fel a műszerfal világításával). Ez lehetséges e, ha igen akkor hogyan tegyem ezt és ha arra kötném akkor is mérne akksi feszt?
Válaszokat előre köszönöm! Egyébként egy Peugeot 305-ről lenne szó amibe kerülne az egység.
A másik kép az unix szerint a kapcsoló lábkiosztása.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2013
(#) sufni-tunning válasza djigor hozzászólására (») Nov 11, 2013 / 1

Ha az órához van külön elem (ne felejtse el a beállítást), akkor szerintem be lehet kötni.
A világítás kapcsolón vagy a biztosíték tábla körül (amelyik jobban kézre esik) kell megkeresned azt a vezetéket, amelyik a világítás bekapcsolásakor a helyzetjelzőkhöz, vagy a műszerfal világításához megy. A testet meg az autó karosszériájáról vagy a műszerfal közös testpontjáról le tudod venni.
(#) djigor válasza sufni-tunning hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Igen van elem az órához. Én is erre gondoltam, hogy a bizt. táblához kötném de inkább megkérdeztem. Még annyi, hogy így is mutatná a töltési szintet?
(#) Exbagoly válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Szevasz!leltem egy ilyen oldalt itt az irja van nekik..
Kérdeztem a helyi boltban 4200ft tudnak hozni
(#) zolika60 válasza Exbagoly hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Megpróbálhatod, de nem biztos, hogy csak ez ment tönkre. Viszont ha szerencséd van működhet.
(#) Exbagoly válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Szevasz!
Tuti hogy nem csak ez..holnap lesz nálam egy jobbféle fényképezőgép na akkor majd normálisan lefényképezem és fel teszem.
Ez csak próba a felélesztésre.
(#) justice válasza Exbagoly hozzászólására (») Nov 11, 2013 /

Szia !

Küldtem magánt alkatrész ügyben.

Üdv! Justice
(#) bubuc17 hozzászólása Nov 13, 2013 /

Sziasztok
Egy Audi utánagyártott ledes lámpát kéne javítanom.
A problémám hogy egy vezetékről megy a helyzetjelző és a féklámpa is, amit nem ismerek.
Ez az egy vezeték megy egy elektronikába mi viszi a két led sort. (ez az elektronika romlott el)
A kérdésem az volna hogy a vezetéken mi dönti el hogy mi égjen, tehát mit csinál az elektronika?
(#) bubuc17 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Köszönöm a választ.
AZ elektronikát félig sikerült csak kibontanom, ami 2-3db tranzisztort tartalmaz.
Ez elég kevés PWM vezérlőhöz, ha csak nem alapból nem PWM megy bele.
Tehát vagy egy kitöltési szint vagy egy feszültség szint után kapcsolja be a féklámpát.
Sajnos az autó nincs nálam hogy ezt megnézhessem...
(#) Ricsi89 válasza bubuc17 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

A gond az, hogy ezekről nem sok infó szokott lenni, hogy konkrétan hogyan vezérlik a lámpát. A másik meg, hogy csak annyit írtál, hogy Audi lámpa. Na most itt is lehet eltérés, hogy milyen évjáratú az autó, akkor mit használtak, stb. De ezt max úgy lehetne kideríteni, hogy egy szkóppal rámérni arra a vezérlő szálra és akkor valami kiderülhetne, hogy miféle jel megy rajta. Ezeket az elektronikákat meg nem nagyon szokták javítani, mivel semmi adat nincs róla, nem lehet tudni hogyan épül fel, pontosan mit csinál.
(#) _vl_ válasza bubuc17 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Idézet:
„AZ elektronikát félig sikerült csak kibontanom, ami 2-3db tranzisztort tartalmaz.
Ez elég kevés PWM vezérlőhöz, ha csak nem alapból nem PWM megy bele.”

De! Eleve a PWM jel jön a lámpába. A PWM vezérlő abban a számítógépben van, ami az autó összes lámpáját vezérli. A lámpa amúgy egyetlen lámpa, és hogy jobban ég vagy kevésbé ég, azt a számítógép vezérli a PWM kitöltési tényezőjével.
(#) _vl_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Idézet:
„De ezt max úgy lehetne kideríteni, hogy egy szkóppal rámérni arra a vezérlő szálra”

Vagy rádugod a diagnosztikai csatlakozóra a számítógépedet, és kiolvasod a vezérlő számítógépből, hogy mi van éppen. Az enyém pl. megmondja, hogy éppen hány százalékkal mennek az izzók, amikor felkapcsolom a helyzetjelzőt, vagy rálépek a fékre, a szám megváltozik.
(#) bubuc17 hozzászólása Nov 14, 2013 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Akkor az van amit sejtettem, és rém egyszerű ez a kis elektronika.
Az lesz hogy iderendelem az autót és megmérem a helyzetjelző- féklámpa feszültség értékét.
Kap egy komparátort és 2 áramgenerátort vagy sima soros ellenállást a lednek.
(#) proli007 válasza bubuc17 hozzászólására (») Nov 15, 2013 /

Hello! Helyesebben "Kap egy integrátort komparátort és 2 áramgenerátort vagy sima soros ellenállást a lednek." Ha PWM-el van vezérelve.. üdv!
(#) tothb hozzászólása Nov 21, 2013 /

Sziasztok! A következőkben kérnék segítséget. Megálltunk vásárolni (kb. 15percre), majd nem indult az autó . A kijelzőn a kontroll lámpák elaludtak, a kódos kulcsot felismerte, de az AC nem zúgott. Rendesen forgatott, de valamiért nem "kapta" el. Autóvillamosságis végigmérte van feszkó mindenütt, biztosítékokat is végignéztük. Gyertyák rendben, szikra van. Ja, benzin is van benne! A szerelő komputerre tippel, de azért még lecsekkolnám mielőtt megrendeljük (nem két fillér). Sajnos mesterkulcs nincs. Az inerciakapcsolót is megnéztük már, az rendben van, valószínűleg nem ez az ok.
Köszönöm.
(#) Ricsi89 válasza tothb hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Először is milyen autóról van szó? Másodszor ha az AC nem zúg, akkor ott kell keresgélni a hibát. áramot megkapja-e, ha nem, akkor biztosíték, relé jó-e, relé kap-e vezérlést, stb. Ha kap áramot az AC, de nem zúg, akkor az adta meg magát.
(#) bor5 hozzászólása Nov 21, 2013 /

Kérlek segítsetek!
Van egy fiat punto 1 em, és az lenne vele a bajom hogy a benzin tank mérő óra kanyarban elkezd lengedezni és nem a helyes mértéket mutatja!!! a mellékelt képeken látszik az óra, ami tekercses.

valami pontosító ellenállást be lehetne-e rakni vagy nem tudom ! kérlek segítsetek!
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
(#) _vl_ válasza bor5 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Idézet:
„vagy nem tudom !”

Én leginkább erre szavaznék
A kérdés az, hogy az autó új korában is ezt csinálta-e (ehhez kéne találni valakit, aki akkoriban is rendelkezett ilyennel, és meg tudja mondani). Ha igen, akkor kb. értelmetlen ellene küzdeni. Ha nem, akkor meg nyilván valami alkatrész tönkrement azóta, azt kell megkeresni és kicserélni.
(#) zolika60 válasza bor5 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Ez az autó már újkorában is ezt tudta. Ahogy köbzoli írja is egyenes úton nézegesd ne kanyarban.
(#) tothb válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Elnézést, a Téma címében adtam meg, nem tudtam, hogy az nem jelenik meg: Fiat Palio Weekend 1.2. Immobiliser is van benne. A biztiket végignézte az auróvillamosságis, azok rendben, illetve a vezetékeket is, van-e áram, de az is ok. A gyújtáskapcsolót is nézte, az is ok. jóformán mindent végigmért, aztán feltette a kezét. Olyant mintha tiltana.
(#) bor5 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

d*e most van megoldás vagy nincs? m*ert ez engem nagyon idegesít!
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
(#) zolika60 válasza bor5 hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

A jelen felállásban nincs. Talán valaki tervezhetne hozzá egy elektronikát, ami az úszóról érkező jeleket késleltetve és átlagolva adná tovább a műszerre, de én ahhoz nem értek.
Következő: »»   149 / 342
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem