Fórum témák
» Több friss téma |
A Leadshine-os meghajtók nagyon jók (azok is FPGA alapú külön hidasok), ám a magyar forgalmazó nagyon drágán adja őket sajnos, bár abszolút megérik a pénzüket (lézer gépemet azok hajtják)
Valóban nem olcsó, de ha van vele valami gond így talán egyszerűbb érvényesíteni a garanciát. Magánszemélyként tudok a gyártótól is vásárolni?
Idézet: „Egyszer csináltam egy tesztet. 528KHz-ig bírta a vezérlő fogadni a jeleket a bemenetére. Ekkor 1/8 lépés volt beállítva. Rátettem egy Nema17-es motort üresen és függőlegesen elhelyezett tengellyel. Aztán jelgenerátorról lassan emelkedő frekvenciával mentem fölfelé.” Ezt tudnád egy kicsit részletezni? Én is csinálnék ilyen tesztet, de nem tudom, hogyan fogjak neki.
Szerintem ilyesmi. Én is hasonló tesztet akarok majd csinálni, közben fordulatszámot, és áramot mérnék. Természetesen ez mind üresjáratban lesz. Ezen a videón nagyon jó hangja van a mocinak.
Ez oké, de nekem nem tiszta egy-két dolog. Pl. a step bemenetre kell egy négyszögjel aminek a frekijét növelem. Ez idáig rendben van. De a dir bemenettel mit kell tenni? Gondolom az enable bemenetre csak simán 5 V kell.
Az irány szerintem lényegtelen, merre forog a motor. Magas, vagy alacsony jel. Szabadon választott.
Ez valószínűtlenül jól hangzik... Fel kellett volna szállnia!
8 mikrolépés 1,8°/lépéses motornál 19800 fordulat/perc... nyomatékot mértél? A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
Ez nem én voltam, csak idéztem abból amire válaszoltam, de ott írja is, hogy gyakorlatilag 0 a nyomaték.
Csak simán magas vagy alacsony? Azt hittem oda is valamilyen változó jel kell.
magas = egyik irány, alacsony = másik irány
Ez szerencsére ilyen egyszerű. Ezt ugye szoftverből lehet minden tengelyen invertálni, hogy a + - irányok jók legyenek.
Találtam a fiókban egy 2*25v os kapcsitápot (kb1éve csereberéltem ) és kipróbáltam vele a marómotort . Igaz hogy még csak manuálisan de egészen jól dolgoznak együtt.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
Megérkezett a TB6600 motor vezérlő. Próbálgattam, mekkora léptető frekvenciát bír, elég jónak tűnik, csak a funkciógenerátort nem tudtam 121kHz-től fentebb tekerni. ha 100kHz-es skálát választok, akkor meg nem tudok olyan alacsony frekivel indulni, hogy a motor elinduljon. No mindegy, az nem is érdekes. Amit nem értek, hogy alacsony fordulaton valamiért remeg a motor. Ha az áramkorlátot lentebb tekerem, akkor jó, de ott már nincsen nyomatég. A motor névleges árama 2,8A a remegés kb 1A-nél szűnik meg. De ilyen kevés árammal nincsen fordulat sem. Itt egy videó a jelenségről. Valaki tapasztalt már ilyet, mi lehet a megoldás?
Így párhuzamosan. Holnap lehet megpróbálom a soros bekötést is.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2014
Nekem is hasonló módon viselkedik a motorom. (Teljesen más típusú motor Sonceboz - svájci gyártmány) Viszont én úgy gondolom (nem biztos hogy ez a helyes teória, csak feltételezés), hogy interferenciába kerül a motor saját rezonanciája az üzemi frekvenciával. Ezért remeg, ugrál a motor. Ha rendesen le lesz fogatva, meg fog szűnni ez a jelenség.
Ez nem csak feltételezés, hanem a helyes teória. Léptető motornak számos paraméterét kizárólag befogatva és valamelyest terhelt tengellyel lehet mérni.
Ez teljesen normális viselkedés. Microstep osztásának növelésével javítható ill. csökkenthető a rezonancia terheletlen szabadon futó motornál.
Klaviós típus kétharmad tekercsfeszültségű, ez előny lehet. Két tengely kivezetéses és 10-es tengelyű. A másiknak magasabb a tekercs feszültsége, 8-as a tengelye és csak egy tengelyvége van.
Az ár az már egy más kérdés. Az első típus nem kétszer annyival jobb.
Az olcsóbbiknak hol van leírva a tekercsfeszültsége? Én nem látom sehol...
Ohm törvénye!
Szerk: 1. Katalógus: 2,1V 2. 2,8A*1,2Ohm = 3,36V A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Vett már valaki ER11 parton szettet ebay-ről? Kíváncsi lennék, hogy csak az olyan sz@r amit én vettem, vagy mind ilyen.
Itthon vettem egy szettet, egy magánembertől, még nem próbáltam, mindenesetre a képeken jobban nézett ki, mint a valóságban...
Hát az enyém már ránézésre is szörnyű. Vettem régen 1 db 1/8-os patront itthon kb 2500-ért. Szívtam is a fogam miatta, de most már belátom az megérte az árát, nem úgy mint 6000-ért ez a 13 db. Az a patron teljes hosszában tartja a szerszám szárát. Ezek csak az elején fogják mint a minidrillek patronjai. Azzal sem lehet normálisan dolgozni, mert mindig üt valamerre. Gondoltam ez majd jó lesz, de úgy látszik pénzkidobás volt.
Nekem ilyen szettem van - azon kívül, hogy cserélgetni kell - nincs vele bajom. Tény, hogy lehetne jobb anyagból, de akkor nem ennyibe kerülne....
Mármint úgy érted azt, hogy cserélgetni kell, hogy hamar tönkremegy?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |