Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA1558Q
Témaindító: Vassjozsef01, idő: Ápr 2, 2008
Témakörök:
Szia! A relétől azért egy kicsit finomabb átmenettel is lehetne a némítást és a készenlétet vezérelni, mondjuk ilyen módon. Akár a 22µF-et akár a 22k-t nagyobbra cseréled, még kevesebb tranziensre számíthatsz
Sziasztok!
Után építettem a tervek alapján egy hidalt verziót. Olyan problémám lenne, hogy egy motor aksiról tesztelem, egy autós SAL mélynyomóba kerül aminek meghalt a beépített erősítője. A hangszóró dupla tekercse ezért választottam ezt. Olyan problémám lenne, hogy ha egy tápról hajtom meg az erősítőt és a hangváltót akkor valószínűleg földhurok keletkezik és a hangszórót lengeti ki-be. Ha az erősítőt pl laptopról hajtom tökéletesen szuperál. Találkozott valaki ilyen esettel, illetve valakinek lenne ötlete hogyan lehetne orvosolni a problémámat?
Hali!
Egy rajzot dobhatnál, hogy miként is van összekötve a dolog. Viszont ha valóban földhurok, akkor annak van témája, ott találsz megoldást is.
Nem világos, hogy mi ez a szűrő táp... illetve a jelvezetékeket is berajzolhatnád.
Azt hogy érted, hogy a végfokot laptopról hajtod meg? Onnan kap tápot? Vagy úgy érted, hogy onnan kapja a jelet?
Szia!
A szűrő egy SAL aktiv hangfalé. Kocsiba lesz csak megpukkant a végfok. Az a szűrővel van egybe, csak a feszt osztja neki le. A jelvezeték a zöld a két panel között. A szűrőre a jelkábel a laptopomról megy. A jelkábel árnyékolása el van választva a negatív tól. A végfok és a szűrő aksiról megy. Ha a szűrőt rá kötöm a házimozira, akkor nincsen baj, megy szépen. Ha a végfokot hajtom meg másról tökéletes, amikor összekötöm a meleg pontokat a panelok között onnantól indul meg a baj. Valószínűleg földhurok lesz vagy valami. A membrán ki-be jár. A hangerő változtatásával változik a frekvencia. Mind ez 0 bemenetnél is.
A szűrő és az erősítő között, a jelfölddel mi a helyzet?
A szűrő testpontja össze van kötve az erősítővel és az akkuval, vagy a közbeszól a szűrőtáp? Mert a rajz szerint ezt látom.
A szűrő tet pontja átmegy a szűrőn és megy az aksira.
A jelföld a negatív ér ezt külön nem viszem, mert a jelföld rá van kötve mind a két panelon a nullára
Akkor javaslom nézz szét a földhurok topikban.
Azért majd jelezz, hogy sikerült-e megoldani, ha nem, még kivesézzük...
Rendben van! Írtam a földhurkos témába, eddig még nem érkezett olyan válasz. Ha lesz valami jelzek.
Szia!
Sikeres megoldásra került a probléma. Csak földhurok volt ami így jelentkezett. A földhurkos témába lukacsp kolléga segítsége alapján bekötöttem és lőn világosság működik. Össze rakva falakat remegtet
Örülök, hogy megoldódott, és hogy visszajeleztél! Azért a házat ne bontsd le...
nem nagyobb! (1.37mb)
egyébként az lenne a kérdésem hogy a titi által közzétett nyákterveket kell e tükrözni? választ köszi
csatoltam egy word fáljt . Azt szeretném kérdezni hogy (a benne lévő tervet) ha ezt így nyomtatom ki (tükrözés nélkül) akkor ha azt rávasalom akkor az úgy jó?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
Azon múlik, hogy vasalni vagy fotózni szeretnéd. El tudod magad is dönteni, a "titi" felirat olvasható legyen a rézoldalon!
Látom másik rajzot használsz, erről beszélek. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ha a két hangszórós verziót szeretném még hidalni mit kell tennem? Külön elektronika kell? Vagy megoldható egyéb módon is?
Szia!
Semmit nem kell tenned, mert a két hangszórós verzió eleve hidalt, azt már nem lehet tovább hidalni.
De én úgy szeretném, hogy csak egy hangszóró legyen.
Akkor csak az egyik felét használod, de hidalni nem lehet.
Ha nem érted, olvass utána, hogyan működik ez a hidalás.
A két híd párhuzamosítása is meg volt már, semmi látványos eredményt nem sikerült kicsikarni belőle.
Akkor az elkészült erősítő egyik felét használjam csak?
Az nem okoz problémát? Egy mélynyomóba lenne használva? Vagy közösítsem a + én - kimenetet?
A nem használt oldal bemenetét csatold testre.
Esetleg ha párhuzamosítani akarnám a két kimenetet mit kell tennem? Vagy annyira nem érdemes, hogy hanyagoljam?
én nem tudom, de ha azt csinálnád hogy az első kimenetet a másik bemenetére kötnéd.....?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |