Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   74 / 262
(#) tibor63 hozzászólása Feb 10, 2014 /

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.Whirlpool adp 4407 tipusú mosogato gépnél lehet-e javitani a labirintus tartályt,vagy csak csere?
(#) omegaa2007 hozzászólása Feb 10, 2014 /

Sziasztok,

Lenne egy indesit di 72 -es mosogatógépem ami azt a jelenséget produkálja hogy villog az első lámpa (balról) az áztatás jelző de nem csinál semmit. Bárhova tekerem, resetelem, kihúzom semmi. 10 éves a gép de eddig hibátlanúl működött. Ha esetleg tudna segiteni valaki azt megköszönném.
(#) gyulus48 hozzászólása Feb 11, 2014 /

Sziasztok!
Olyan problémám
lenne,hogy a viz bemegy a gépbe de ki is szivattyuzza egyböl a gép
Zanussi gépem van
Választ elöre is köszönöm
(#) Kerekes78 hozzászólása Feb 11, 2014 /

Sziasztok! Orion od-007-es ügynök, azaz mosogatógép * Nem tudom mi a baja, de már nem is nagyon érdekel. Néhol megáll a programnál, néha melegíti a vizet, néha nem. Meguntam. Itt senki nem vállalja a szerelését. *
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
(#) botesz válasza Kerekes78 hozzászólására (») Feb 11, 2014 /

Szerintem pedig max 3000FT ból orvosolható baja van.
(#) Kerekes78 válasza botesz hozzászólására (») Feb 11, 2014 /

Helló! Mi lehet? Elárulod?

Persze.Elvileg csak egy sima hőérzékelő.Olvass vissza a témában főleg az első 10 oldalt 1000x kitárgyaltuk már.

A hőérzékelők jók. Kimérve, tesztelve .
2 van belőle. és mind a kettő jó. Úgyhogy más lesz a galiba.

Már azzal szívtam egy éve.

Fűtőszálat nézted?
(#) Lizus0612 hozzászólása Feb 11, 2014 /

Szia Botesz! Jelentem a drótok is rendben! Van még valami ötleted ,hogy mit tehetünk még??
(#) botesz válasza Lizus0612 hozzászólására (») Feb 11, 2014 /

Azt nem írtad hogy a fűtőszálhoz kimegy a fesz vagy sem!Vagyis a kapcsain megvan a 230V?
(#) Lizus0612 hozzászólása Feb 11, 2014 /

Igen az is rendben volt!
(#) botesz válasza Lizus0612 hozzászólására (») Feb 11, 2014 /

Akkor rossz a betét.
(#) Lizus0612 hozzászólása Feb 12, 2014 /

A fűtőszálat gondolod? Mert azt is néztük már és jól működött igaz nem menet közbe,de most a következő gondolatunk az,hogy bekapcsolva nézzük meg hol nem működik?
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
(#) Kerekes78 válasza botesz hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Igen. Az is jó. kimérve. Már a fejsze ön, ha valaki nem viszi el innen! Nem igaz, hogy senki nem vállalja errefelé a javítást. Egy cég volt aki foglalkozott vele, de az bezárt.
(#) tibor63 hozzászólása Feb 12, 2014 /

Sziasztok!
A whirlpool adp4407 tipusú mosogatógépnél a labirintus tatályt lehet javitani,vagy csak a csere
lehetséges?
(#) botesz válasza tibor63 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Elvileg ki lehet szedni őket.
(#) botesz válasza Kerekes78 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Azt nézd meg hogy a szálig kimegy e a fesz.Ha nem akkor vissza kell követni a programkapcsolóig a vezetéket.
(#) cszsuzsa válasza botesz hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Köszönöm szépen a tippet, de inkább elvittük dokibácsihoz, nem értünk hozzá, nem akartunk még nagyobb bajt csinálni. Egyébként lehet, hogy nincs is semmi baja, csak volt egy nagy dugulási problémánk, sejtem, hogy nem tudta kiszivattyúzni az összes dzsuvát magából, de majd ha hazahozzuk kiderül... Sok hasznos beszélgetést mindenkinek!
(#) didyman hozzászólása Feb 12, 2014 /

Tisztelt urak! Görénye GVI553 a beteg, 16010011109-es panellel szerelve. A jelenség annyi, hogy elkezd vizet ereszteni, majd leáll, leszivattyúzza, és hibakódot villog, aminek utánajárva azt állapítottam meg, hogy a mikrovezérlő hasalhatott el-szenzorok jók, a panelen a tirisztorok jók, relé rendben, forrasztások felújítva, elkók cserélve, fóliakondik cserélve (az egyiket már előttem is cserélte valaki). Ennek javításához szeretnék segítséget, alkatrészt kérni.
(#) botesz válasza didyman hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Nem biztos hogy a panellal van a gond.Ha hibakódot villog akkor gondolom literszámlálós szintérzékelő van benne.Akkor is megáll hogyha nem kap visszajelzést a befolyó vízről.
(#) didyman válasza botesz hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

LED-ek: 1-2-3 villog, 5 folyamatos. Úgy rémlik, hogy ez leeresztőszivattyú (előbb rosszul írtam, leengedi, nem leszivattyúzza) hibakódja ez, de olyan nincs a gépben.
(#) princessita hozzászólása Feb 13, 2014 /

Sziasztok! Segítsetek! 2 éve állt szegény candy cd 222a-s mosogatógépünk...most kaptam csak vissza. Nagy örömömre elakartam indítani, erre csak zakatol, eresztett egy kis.vizet és annyi. Elinditottam egy programot, de 5 perc utan egyfolytába sípol.... rendesen ossze van dugva, meg van engedve a csap. azelott soha nem volt vele baj. mit javasoltok mit tegyek? Elõre is köszönôm!
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
(#) V6Bandita hozzászólása Feb 13, 2014 1 /

Sziasztok.Kérdésem a következő volna:
Rendelkezem egy whirpool ADP 4415 mosogatógéppel,amely nem a leg újjabb verzió,de gondolom hogy halkabban is "dolgozhatna" .Nah már most ugye kezdi azzal a programot,hogy leürít...Ezt úgy teszi ,hogy pulzálóan pumpálva ... ----->ez helyes ?Vagy csak egyszerűen hip hop ki kellene szívnia a használt vizet,és mind ezt halkan,és gyorsan,mert hogy volt már rá precedens...?Mert hogy elég gyakran a leürítő motor,finom,kattogó,ellenben nagyon zavaró hangot ad.A programok alapvetően ,és a gép is tökéletesen végzi a rászabott munkát.
Második kérdésem :Ugyan ez a kattogás jellemzi a keringető motor tevékenységét is,csak itt már szó sincs halk jelenségről... :/ Szétszerelése után elég komoly kopás nyomaira bukkantam a forgórész tengelyén,és a turbina lapátnál(műanyag),és a kerámia sikló-csapágyaknál. :/
Hosszas "tétovázás után" alkatrész hiányában,arra a döntésre jutottam,hogy bonamitból (sárga-műanyag) műszerész esztergámon készítettem 2 db siklócsapágyat,mely megfelelő támasztást adott.Következő történik ,összerakom,majd kiderül hogy a forgórész hossz irányban is képes "kottyanni".Ezt hézagoltam is,amivel olyan szinten foglalkoztam hogy napi 5-6 alkalommal is szét szedtem ha kellett!!! Mivel hogy a bajonett zár a turbinánál másképpen zárt hideg és meleg állapotban is.Nos szóval elvileg millió egy "pozíció" keresés után megállapodtam ,mert ha túl szorosnak találta akkor nem is volt hajlandó elindulni... így 3 tized lufttal(hosszirányban)hajlandó volt keringetni a vizet, vízterhelésnél viszont eszméletlen kalapáló hangot adva dolgozik.Nos szeretnék kérni valami ötletet ,vagy illetve segítséget,netán ,azt a nagyon fontos tényt elkerülve hogy vásároljak újjat (20 ezer ft),és hogy mi hamarabb örömet szerezzek EZZEL IS !!!! az én kicsi feleségemnek... Esetleg használaton kívüli műanyag turbina lapátot,ill csapágy lelő hely érdekel !!! Köszi előre is, SZIASZTOK !!!
(#) botesz válasza V6Bandita hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

A vegyél bele másikat-nál jobbat nem tudok mondani én se.Azon kívül hogy ne újjat.Gondolom a plaset féle keringető szivattyú van benne.Na ehelyett kellene venni bele(kb 5eFT) egy hagyományosat.
(#) Lizus0612 hozzászólása Feb 14, 2014 /

Szia Botesz!
Úgy néz ki,hogy mégis a fűtőszál lesz a rossz,ugyanis olyan kis vicces a fűtőszálunk,hogy kiszedve működik a gépbe viszont nem hajlandó,ez derült ki a tegnapi működés közbeni vizsgálat során! Sajna biztosat csak a csere után mondhatok,de az várat magára,mert nem lehet ilyen fűtőszálat kapni,csak rendelésre és az is elég hosszadalmas! Mindenképpen jelentkezem és nagyon hálás vagyok az eddigi segítségedért és türelmedért!
(#) Pogpetike hozzászólása Feb 14, 2014 /

Sziasztok
Az egyik ismerősöm mosogatógépével van egy kis probléma .
A gép típusa TEKA DW757 F1. Valami oknál fogva túltöltött a vészleállító mikrókapcsoló le is állította a gépet .
Oldal lemez eltávolítás után a víz kiszívatása az alsó tálcából .
A szint kapcsoló membránt leellenőriztem működik.
bekapcsolás követően összes hang jelzés összes led felvillan majd kialszik.
A program kapcsolóval nem tudok programot beállítani.
A vezérlő panel kaphatott valami behatást.
Kérdésem valaki foglalkozik ilyen panel javításával, vagy vegyek új panelt .

Üdv Pogpetike
(#) Lacooo77 hozzászólása Feb 15, 2014 /

Sziasztok,

Siemens Aquastop/sensoros mosogatogepunknek a kovetkeo hibaja tortent:

1.Zugott, s ugy tunt mossa az edényeket, de gyakorlatban nem engedett vizet, igy koszosak maradtak az edények. 3 kort futotttunk, nem tirtent javulas
2,A mosogatogep aljan levo vizrész megtelik. Ezt injekciostunvel kiszedtem, de 4.korre sem tortent javulas
3, Szurot, bejovo csovet ellenoriztem, nem volt javulas
4,Kisfiunk parszor megnyomta az indulas gombot, azota nem is zug

Szerintetek érdemes még valamit megnézni hazilag vagy szerelot kell hivni ?!
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2014
(#) lalibalu hozzászólása Feb 20, 2014 /

Sziasztk!

A problémám a következő: Indesit DFG 051 S EU. Mosogatógépről van szó! Nem melegíti a vizet a program nem megy végig. Gondol 1-et és leáll. Szétszedem, minden oldal le falmellé. Vez panelt kiveszem, nézem 1-2 helyen porosodás, talán melegedés jelei de nem komoly. Majd holnap folyt köv. Persze mindezek a garázsban történtek és máig sem tudom hogyan de másnap átmentem a vez panelen az ótómmal. Röhögjetek nyugodtan! Na ezek után volt minden cifra meg ami szokott. Beszereztem 1 másik panelt, berakom, és reménykedem, majd most jó lesz! Új panel meg ilyenek.
Bedugom a konektorba, nyomom ON, semmi nem történik. MI a Fax van, újból eljátc előzőek, megint csak semmi! Hmmm?? Vezetékek átmozgat, megkocogtat mindent, kapcsolok megmér,jók. Kezdem elölről, bedug, bekapcs, ismét semmi. Na ez má nem vicces! Na még 1-szer, átnéz, átmozgat, bekapcs és semmi nem történik. Szintkapcsoló csöve lehúz, belefúj, juhé az ürítő szivattyú elindult de közben egy lámpa se jelez, villog vagy bár mi! Na má lesz valami! Kis idő múlva szivattyú leáll és ismét semmi, aztán még párszor megpecegtettem itt ott, annyit értem el, hogy a szárítást jelző lámpa folyamatosan villogni kezdett meg az ürítő szivattyú elindult de ennél többet nem tudtam kicsikarni belőle. Ha valaki tud gyógyírt e bajra, írjon! Kösz előre is!
Következő: »»   74 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem