Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Automata cigaretta tekerőgép
Témaindító: bendegooZe, idő: Feb 16, 2009
Témakörök:
Fogalmazzunk úgy, hogy olyan mint egy dugasztáp... Bár láttam olyan mobil telefont, aminek 12V töltés kellett, de az 450MHz-s volt, és bizony nem lehetett zsebrevágni.
Nem láttam még ilyent, ezért megkérdezem, hogy a készülékre mi van írva? Ez az eredeti tápegysége? Egy motor induláskor az üzemi áram többszörösét kéri, ezért elképzelhető, hogy leesik a feszültsége. A lefulladást okozhatja az is, hogy a dohány túl száraz, nedves, vagy elkoszolódott a készülék. Talán a tápegység puffere kapacitását elvesztette, esetleg az egyenirányító sérült. Mekkora az üresjárási feszültség, mekkora menetközben, és mennyi a üzemi áram (üresjáratban, dohány nélkül)?
Hat itt valamin novelni kellene. Azert gondolom, mert ha lassan kapja a dohanyt, akkor azert viszonylag megy, de van hogy igy is leall, mert eltomodik. Ha sokat kap, akkor meg egy kis indizas es leis all.
No még egyszer: Ez az eredeti táp?
Persze. Hat ez az egesz szerkezet szinte uj. Mar ilyen * volt, hogy nem birta a dohanyt.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
Talán jobb lett volna úgy fogalmazni, hogy újonnan is gyenge volt. Esetleg rossz, csapnivaló, bóvli, használhatatlan...
Akkor bóvli. Jó lenne kipróbálni akkuval, egyből kiderülhet, hogy a táp gyenge, vagy a konstrukció. Én az előbbire tippelek. Garanciális még?
Elnezest.
Milyen aksira gondolsz? Mert van egy olyan szerkezetem ami 7-8 V-os. Ez 2 sorba kotott telefonaksi. Neem nem garancias.
Komolyabb akkura gondoltam. Olyasmi, mint a szünetmentes tápokban van. A telefonakku kevés ide. Itt javasoltam pár mérést, amitől okosabbak lehetünk.
Mi lenne ha szgep atp tappal probalnam??
Rendben probalkozom.
Sziasztok ! nagy segítségre lenne szükségem ! Vettem egy cigaretta töltő gépet ami fél automata és szeretném leautomatizálni teljesen találtam róla videót is amit be linkelek hátha tudtok segíteni Bővebben: Link Nekem a fekete gépezet megvan Ez a fresh Choice márkájú gép. Kérlek titeket abba segítésetek hogy ami a töltőgép előtt mozog (ami rátolja a hüvelyt a gépre) hogyan lehet megoldani ezt az oda vissza mozgást milyen műszerek és kellékek kellenek hozzá? kérlek titeket írjatok valami megoldást nagyon fontos lenne köszönöm előre is !!!!
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Üdv! Én is megcsináltam már a cigitöltőt odáig, hogy gombnyomásra tölti a hüvelyt. Nekem akkusfúró motorja tekeri belefele a dohányt, de PWM szabályzással, hogy az ereje meglegyen viszont ne "lőjje" ki a cigit a végén. Az se volna gond a kivitelezésben, hogy a hüvelyt magától tolja rá, egyszerűen azt nem tudom, hoygan kéne megoldani azt, hogy amikor kész a cigi akkor a vége sima legyen. A dohány mennyiségét kellene figyelni vagy mérni, esetleg egy penge a cső végénél, ami levágja a cigit a csőről? Ezt nem tudtam kitalálni még, szivesen várom az ötleteket.
Szia! Szerintem azt egy fogasléccel meg lehet oldani a rátolást és a kivételt. Egy léptetőmotorral meghajtod a fogaslécet és már meg is van a mozgás, vagy DC motor PWM-el, azzal is jó szerintem. Optokapu a végállásokhoz, vagy reed cső esetleg mikrokapcsoló. A hüvelyt meg vákummal fogod meg. Egy kis ablaktörlő szivattyú szerintem bőven elég hozzá. A fogasléc végére megcsinálod a kis gumikorongot a vákumcsővel, és ez már dolgozik is.
Szia !Pontosan milyen cigitöltő géped van spirálos vagy Félautomata ? Esetleg egy képet tudnál küldeni ? Privibe is jó Egy két jó tanácsot tudok adni Meg egy képet arról is hogy mi pontosan a baj a cigivel
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
Sajnos képekkel nem tudom bemutatni, mert egy jó éve már, hogy nekiugrottam kiváncsiság képp és nem tudom hova tettem el. Maga a töltőt én varrtam össze rézlemezből, spirálos töméssel. A spirál egy 2-es rézdrót alapon nyugszik, arra van ráforrasztva a facsavarról leszedett menet rézdrótból, majd ezek összeforrasztása után jött a köszörülés, hogy legyen helye a dohánynak haladni. Gyorsan lerajzoltam azért, hogy mégis legyen valami elképzelés róla, hogyan is néz ki.
Szia!Szerintem kellene a végére egy olyan fémlap aminek a végén egy görgő van! aprítsd fel a dohányt de ne por állagúra hanem kisebb darabokra így mindenhol megfelelő lesz a keménysége és nem fog kihullani mivel a görgő rászorítja a hüvelyt a csőre és keményebbre egy egyenletesebbre tölti!Ne hagyd teljesen kiszáradni a dohányt mert akkor kifog hullani !
Ez is jó ötlet, igazad van. Kipróbálom majd ezt a megoldást, tetszik. Azt is kipróbálom majd, hogy pengével vágom le a csőről a cigit amikor készen van és akkor olyan lesz, mint a gyári. Arra gondoltam, hogy összehozok egy cigi "giotint" és egy optokapuval figyelem a ciginek a végét. Ezt össze kell hangolni precízen és már működik is. Úgy képzeltem el, hogy ahogy halad a cigi hátrafelé töltéskor, beleérne a kapuba és annak a jelére a töltő motor leáll, ezzel párhuzamosan pedig egy behúzó tekercs behúz és a pengét lehúzza a cigi végén, majd vissza áll eredeti állapotába. Ezután betolja a következő hüvelyt és kezdődik előröl az egész folyamat, mindaddig amíg a NAV le nem kapcsolja.
Én meg erre!
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
Sziasztok a spirál rugó nem szállít sa dohányt mit csinálhatok vele nagy fordulat kevés dohány mi lehet az oka kis segítségetek kellene köszönöm.
Hali Mindenkinek!
Egy számomra kissé nehézkes kérdéssel fordulnék hozzátok. Szeretnék csinálni egy egyszerű tolórudat ami oda-vissza mozogna (forgó mozgásból, egyenes vonalú alternáló mozgás). A mechanizmus meg van (fogaskerék+fogasléc), csak valami elektronika kellene ami a két végállásnál irányt (polaritást) vált a hajtó motornál. Nekem semmi használható ötletem nincs. Előre is köszönöm! Üdv!
Mekkora sebességgel mozogna a rúd, és milyen erők hatnak rá? Milyen motort szeretnél alkalmazni? Léptető vagy dc motor?
Egy kicsit konkrétabb is lehetnél. Nyilván én tennék a végállásokra egy-egy nyitásérzékelőt (ez a legolcsóbb), valamint kicsivel arrébb még kettőt, ha tönkremenne az előző (biztonsági funkció). De ez sebességfüggő, milyen gyorsan kell érzékelni a végállást, illetve mi a pontos feladat. Mert ha csak oda-vissza kell menjen állandóan, akkor egy sima invertáló kapcsolás után egy bistabil áramkör. Az egyik végállásnál SET-be állít - a másiknál resetbe A bistabil áramkör után pedig egy H-híd. De nem tudom mi a cél? Mert ilyen motor létezik kereskedelmi forgalomban is készen. Ablaknyitó néven. Van tolórudas és láncos motor is. Olcsóbban ilyet is lehet venni - használni.
A rúd sebessége kb 5 cm/mp. Toló irányba kb 1-1,5 kg erőhatás van. Húzó irányba 0. Hajtó motor: 12 V, 1 A, többszörös lassító áttétellel.
Ez a szerkentyű konkrétan egy cigitöltő lenne. Gombnyomásra indulna a folyamat, gomb elengedésig. Gondoltam már minden extra elektronika nélküli megoldásra (hajtó motor-->áttétel-->excenter-->tolórúd) de ehhez még barkácsolni kellene, hüvelyt a tolórúdnak, fogaskerekek pontos elhelyezése stb. De amihez keresek megoldást, ahhoz meg meg van a hajtás. A mozgás hossza kb 5 cm lenne.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Most eszembe jutott egy viszonylag egyszerű (persze nem nekem) megoldás. 555 IC, 0,8-1 másodpercenként polaritást váltana. Amit persze egy többfordulatú potméterrel be lehetne finoman állítani. Valami gyerekjátékhoz csináltam már ilyet régebben, de már nem emlékszem a kapcsolásra.
Erre elég lenne egy szolenoid - elektromágnes is - nem? Hosszabb rúd egy rugóval és kész a töltő.
Ilyenekben nem is gondolkoztam még. De valószínűleg jó lehet. Csak ez az összeállítás került a kezembe és ez fogott meg.
Már azt hittem, hogy atomreaktor szabályzó tolórúd vezérlését tervezed.
Meg van egy nagyon egy primitív megoldás. Polaritás váltó kapcsoló. Egy csapszeg a fogaslécre és viszontlátásra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |