Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   53 / 88
(#) Electricboy hozzászólása Feb 28, 2014 /
 
Sziasztok!
Én meg arra gondoltam hogy labortápot dobozolnék laminált parkettából készített dobozba majd a dobozt le fújnám feketére, szerintetek használható ötlet?
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
(#) peti333 hozzászólása Márc 12, 2014 /
 
Sziasztok!
Ebbe a témába illik a legjobban, és remélem valakinek lesz egy jó ötlete.
Az első képen látható mikrofonhoz hasonló házat kéne összehozni, a 9 voltos elem szemléltetésnek van ott. Kb. 5,5 cm az átmérője, és 7 cm a hossza. Az aljára nem feltétlen kell a csatlakozónak meg a potinak a hely, ezek a házba lennének süllyesztve. A második képen látható 2 megoldás, a bicajlámpa azért nem vált be, mert túl vékony a lemez, amiből készült és az alján van egy rés, a fűszertartóba épített mikrofon egy picivel jobb megoldás, bár még mindig nem tökéletes.
Ami kéne, az egy alakra hasonló, henger alakú, gömbölyű vagy ovális fém ház, aminek minimum 2 mm vastag a fala, felső határ nincs (persze nem árt, ha belefér a betét és a poti). Van valami alkatrész, doboz, vagy bármi, amihez könnyen hozzá lehet jutni, és hasonló paraméterekkel rendelkezik, esetleg némi csiszolás, flexeléssel hasonlóvá alakítható, vagy vegyek egy darab alurudat, és álljak neki farigcsálni?
(#) zolika60 válasza peti333 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /
 
Sajnos a képek lemaradtak.
(#) peti333 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /
 
Valóban, pedig direkt át is méreteztem őket.
(#) zolika60 válasza peti333 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /
 
Ha egy megfelelő átmérőjű csövet két menetes dugóval befenekelne egy esztergályos az nem lenne jó? Mindenképp kell ez a kúpos alak?
(#) peti333 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 12, 2014 /
 
Lehet, hogy az lesz a megoldás, bár jobban szeretném, ha egy darabból lenne. Jelenleg olyasmi megoldást keresek, amihez nem kell esztergályos, hanem itthon is el tudom készíteni.
A kúpos alak nem létszükséglet, viszont kényelmesebb, mint a sima henger. Vannak egészen gömb alakú mikrofonok is, talán a leghíresebb ezen kívül a Green Bullet.
Eddig a legjobb megoldásnak az tűnik, ha veszek egy darab alumínium rudat, a közepét kimarom valamilyen technikával, a szélét meg lecsiszolom, illetve nagyon korlátozottan, családtagnál hozzáférek egy esztergához, azzal kialakítom a kúpos végét.
(#) frrrrr válasza zoka hozzászólására (») Márc 12, 2014 /
 
"Szerintetek a kép alapján összerakva biztonsági és árnyékolási szempontból jó lenne így?"

Szia Zoka, nem bántani akarlak, de azt sem szeretném hogy téged vagy családtagjaidat bántson a villanyáram, ezért nem fogok árnyaltan fogalmazni:
Érintésvédelemben jártasnak szinte hihetetlen, hogy mennyire "össze tudja kutyulni" egy érintésvédelemben járatlan a dolgokat. Az érintésvédelem nem hobbi kategória. Mindenkinek a figyelmébe ajánlom 50 voltig a 3. Érintésvédelmi osztályt:

"3. Érintésvédelmi osztály (Törpefeszültség)
Azokat a készülékeket soroljuk ide, amelyek ún. érintésvédelmi törpefeszültséggel
üzemelnek. Ennek felső határa 50 V, amelyet biztonsági transzformátorral állítunk
elő."

Az előbbi mondatban van egy különösen fontos kifejezés: biztonsági transzformátor
Jele: ld. lent.

A jelben a legfontosabb a vízszintes vonal, ami azt jelenti, hogy a trafó meghibásodása esetén sem kerülhet 230 V a szekundérre. Gondolom már sejtitek, hogy egy kicsit értek hozzá. Soha nem tennék saját készítésű trafót a berendezéseimbe. Ha nyugodtan akartok aludni, gyári tápokat(adaptereket) használjatok.

Még egy dolog: Nullázás, földelés nem keverendő össze a GND-vel az erősítőknél. Nullázás, földelés érintésvédelmi kategória. A GND az erősítőknél inkább az árnyékolásról szól.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
(#) fl hozzászólása Ápr 11, 2014 /
 
Sziasztok!

Remélem jó helyre írok, és tudtok segíteni.

Olyan műszerdobozt (remélem ez a jó szó rá) keresek, aminek az oldalán 2-2 (vagy 3-3, stb) 220-as aljzat található. Lényeg hogy reléket, elektronikát szeretnék belülre rakni, ami vezérli a 220-as aljzatokat.

Ilyen dobozokat hol tudok szerintetek készen vásárolni, mire keressek?

Köszönöm szépen!
(#) Bakman válasza fl hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /
 
Ha nem találsz ilyet, csinálj magadnak. Veszel egy üres műszerdobozt és annak az oldalát tetszés szerint kifaragod.
(#) varttina válasza fl hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /
 
Szia!

Szerintem egy csatlakozószekrényre lenne szükséged. Általában műanyagból készülnek különböző méretben. Van belőle egy-, valamint háromfázisú változat, de olyan is akad, amelyiken mindkét fajta aljzat megtalálható.
(#) szamóca válasza fl hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /
 
(#) varttina válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /
 
Praktikusak ezek a dobozok, az egyetlen gond velük, hogy többszörösébe kerülnek, mint a beléjük építendő elektronika.
(#) szamóca válasza varttina hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /
 
Van amikor nem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014

zuio.jpg
    
(#) bbb válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Eltelt egy kis idő amióta felvetettem a "transzfer gél" ötletét, de végre rászántam magam a 100ml-es dobozkába zárt anyag megvásárlására (Madarasteszkóban kb. 1500 pénzt kértek érte).
Első nekifutásra hirtelen nem volt nálam semmi, amivel érdemes lett volna kipróbálni, ezért még csak "tesztelgetem" mit is tud... Persze használati útmutató, vagy jó leírás sehol sincs róla, így marad a tapasztalati út
Első nekifutásra a vasalós nyákkészítéshez használt 200g-os fényes fotópapírral próbáltam ki (találtam olyan nyomatomat, amit már nem fogok használni). Az eredmény még nem tökéletes, mert több helyen felszedtem az átvitt mintát, viszont ez valószínűleg a türelmetlenségemnek volt betudható, mert úgy tűnik nem száradt meg rendesen az anyag, mielőtt leszedtem volna a papírt róla.
Persze elsőként direkt domború felületen próbálkoztam (gyógyszeres fiola kupakja), hogy ne legyen olyan egyszerű (mivel utána rücsis felületen is be akarom vetni, így evidens, hogy nem tökéletesen sima anyagon próbálkozok vele).
A további próbálkozásaim sima, vastag, újrahasznosított, ... papírral, színes nyomattal, ill. ezek kombinációval lesz majd.
Első blikkre azt mondom, hogy ezt az anyagot már rég fel kellett volna fedeznem, mert tetszik! Amikor pedig vízzel letakarítottam a papírt, akkor az anyag maradékát (ahol nem volt festék) is le tudtam mosni, így úgy tűnik, hogy filmréteget se hagy maga után. Ami viszont fontosnak tűnik, hogy a gélt felvinni egyenletes rétegben kell. Fotót majd akkor töltök fel, amikor tényleg jó eredményt tudtam elérni, de akkor majd a honlapomon is megosztom az eredményt a világgal
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Íme két fénykép az eredményről. Ez sima 80g-os papírra történő nyomtatás után sikeredett ilyenre mindenféle különleges beállítás nélkül. A felület amire rákerült egyáltalán nem sima (sőt! kimondottan rücskös), de én elégedett vagyok vele, szerintem jól sikerült.
A tartósságról annyit, hogy körömlakklemosó simán leviszi, viszont ha elég ideig száradt a gél, akkor nehéz akár kapirgálással is leszedni, szóval szerintem akár lakkozás nélkül is sokáig ki fogja bírni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
(#) szamóca válasza bbb hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Csúcs vagy! Köszi mindenki nevében, hogy megosztod.
(#) bbb válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Köszi

Egyébként ez egy G403-as névre hallgató doboz, amibe egy saját kialakítású pickit2 került. A dobozolásában még egy trükk van, méghozzá a ledek fényének kivezetésében. Mivel smd ledeket használtam, és a sima kifúrás nem tetszett, ezért a már sok helyen látott odébbvisszük a fényt valami vezető műanyaggal megoldáson törtem a fejem én is.
Az eredmény az lett, hogy az itthon lévő makettemből kivettem azt a modult, ami a szélvédő elemeit tartalmazza és abból vágtam pálcikákat, majd fúrás, és beragasztottam őket a helyükre. Elsőre szuper lett az eredmény, azonban mivel a ledjeim nem egyenletes fényerejűek, volt egy kis áthatás a középső és a szélső között, amit végül úgy oldottam meg, hogy tollbetétből vágtam hengert a ledek köré, amibe belemegy a pálcika (persze nem szorosan), s a pálcikák oldalát is fekete filccel beszíneztem.
Most amikor világítanak, akkor nagyon jól néznek ki, csak a megfelelő pálcikavég világít
(#) vicsys válasza bbb hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Idézet:
„úgy oldottam meg, hogy tollbetétből vágtam hengert a ledek köré, amibe belemegy a pálcika (persze nem szorosan), s a pálcikák oldalát is fekete filccel beszíneztem.”

Erre szoktam én zsugorcsövet használni.
(#) bbb válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Az nem elég merev A lényeg, hogy a doboz alsó feléhez van rögzítve a nyák, a felső feléhez pedig a "kijelzés", így amikor összerakom, akkor könnyebb egy merev hengerbe beletolni a rudacskákat, mint bejátszani a zsugorcsőbe (a szétszedésről nem is beszélve). A zsugorcsöves megoldás egyáltalán nem rossz elgondolás, de csak ott használom, ahol nemigen kell már szétszedni utána a dolgokat.
(#) vicsys hozzászólása Ápr 20, 2014 /
 
Szeretnék ötleteket kérni, hogy hogyan tudnék rögzíteni egy plexi előlapot egy dobozon? Levehetőre gondoltam, mint a hangdobozok szövetkerete, előlapja. Mivel a dobozka 2 tenyérnyi, azok a nagy műanyag cuccok szóba sem jöhetnek... Vajon hogyan kellene gusztusosan megoldanom?
(#) Bakman válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
A doboz belső felére körbe kb. 1 cm-es keret, fémből, menetes furatokat bele, majd a plexit kifúrva fel lehet csavarozni. Szép, fényes imbuszcsavarokkal pl.
(#) vicsys válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Köszi, de még véletlenül sem akarok csavart látni.
(#) granpa válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Sínecske, mint a vitrin (fém, fa); becsúsztat,kihúz. Ráfordítós karmocska?
(#) vicsys válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
(#) vicsys válasza granpa hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Azt szeretném, ha az előlap fedné a doboz elejét és nem látszana semmi. Sajna hátulról nem férek hozzá.
(#) granpa válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Bepattintós gombocska, autókárpit rögzítő. Azé' alul-felül kis csík(sin) randa?
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014
(#) vicsys válasza granpa hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Sajnos a design már a fejemben (teszt is volt) és legjobb eredményt a teli előlap hozta. Tudom-tudom, egy pöttyet megszállott vagyok...
(#) granpa válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Milyen vastag a plexi? Nút bele, úgy sínre?
(#) vicsys válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Talán ez? Bővebben: Link
(#) vicsys válasza granpa hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Nem túl vastag. Végül is a hátuljára ragasztott sin, nem hülyeség...
Következő: »»   53 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem