Fórum témák
» Több friss téma |
Tényleg! Most figyeltem meg a nyákterven is ugy rajzoltam be. Az után építettem be. Jövő hétvégén akkor megfordítom és remélem hogy működni fog.
Jó éjt!
Üdv! Elnézést hogy még mindig kérdezgetek, de van egy problémám. Ha a trimmert olyan állásba tekerem hogy a Vu méter működjön, akkor egy 50hz-es búgás van a jelben. Tegyek elé egy stab ict? A kis panelen is van 100nf+100uF+szűrés is de csak csinálja.
A kivezérlésjelző táplálása hogyan van megoldva? Az erősítő láncba hová kötötted be?
Ugyanarról a tápról megy mint az erősítő. Az egyenirányito panelhez van kötve mind a 2 panel párhuzamosan. Tettem neki stab ict, javított a helyzeten. Mostmár így jobb nincs benne az a búgás.
Sziasztok!
Egy pici segítségre lenne szükségem. Építettem már sokadszor egy ilyen kivezérlésjelzőt, amíg nem dobozoltam be, tökéletes volt, most viszont csak az utolsó led világít, és melegszik a 470ohmos ellenállás, zárlatot nem látok. Ezen a panelen vagy a vezérlésen keressem a hibát? Köszönöm!
Sziasztok ! Olyan problémám van, hogy annak ellenére hogy működik, halványan az összes LED mindig világít, a tápfeszültség megszünése után még mindig világítanak kb. 5 másodpercig. Tudna valaki segíteni hogy ezt mi okozhassa ? Előre is köszönöm!
Fényképezd le! Gyanús, hogy C-E felcseréléssel ültetted be a tranzisztorokat.
Tessék, remélem kilehet belőle venni a dolgokat.
Nem néz ki rossznak. Egyik elgondolásom, hogy áram szivárog a sok letakarítatlan gyanta alatt, ezt denaturált-szesszel lemoshatnád.
A másik, ennek a tranzisztornak lebegő bázisnál van egy kevés kollektor árama, akár zavarként is összeszedheti a környezetből. Próbál ki pár tranzisztor bázis-emitter közé (bázistól a testre) 100-200k ellenállást beforrasztani.
Köszi a tippet, kipróbálom majd lemosni a nyákot, ha nem válik be, akkor megpróbálok néhány ellenállást beforrasztani.
Inkább az ellenállástól várom a megoldást. Persze a lemosás jó ha beidegződik a jövőre nézve is.
De sokat szenvedtem míg beláttam, hogy vezethet a gyantában oldott szennyeződés.
Letisztítottam a nyákot és ellenállást is próbáltam betenni ahogy mondtad, nem sok sikerrel.
Mérd meg vezérlés nélkül az első LED meghajtó tranzisztor bázis és kollektor feszültségét testhez képest!
Bázis a testhez képest 9,7v, kollektor pedig 0,04v.
Mármint felcserélve a kettő , azért értem így is.
Ebben az esetben halványt ad ki a rákötött LED?
Igen, halványan világít az összes, ha teszek rá jelet, akkor viszont teljesen világítanak azok, amelyeknek kell.
Nyomozzunk! Mekkora áram folyik a kollektor köri 470 ohm ellenálláson? Számoljuk ki egy kiválasztott ellenálláson eső feszültségből!
Sziasztok! Remélem valaki jár még erre és megnézi a hozzászólásomat. Megépítettem a tranzisztoros kivezérlés jelzőt 4 leddel próbapanelen. 5-6 V tápnál nem történik semmi a ledekkel, 12V nál folyamatosan világít az összes. Valami ötlet, hogy hol, mit mérjek, hogy el tudjak indulni a megoldás útján? Már 5-ször szedtem szét és raktam össze, ellenőriztem a belevalókat. Elkeseredett vagyok HELP!
Szia! Nyilván rosszul raktad össze, ha lefotózod kiderítjük a hibát.
Egyébként a 100n kondenzátor nincs benne, a 18k helyett 20k, a 4u7 kondi helyett 2.2u, és a potméter sem 25k, hanem próbáltam 10k és 220k val. Ez lehet probléma? A jel egy 3.5 jack csatlakozó a számítógépből.
Ma újra összeraktam és csinosítottam egy kicsit rajta, de a helyzet változatlan. A jel bemenet csak annyi, hogy az egyik oldal lesz az input, a GND pedig megy GND-re ugye?
Pár kép az új összeállításról, hátha jobban látszik: képek
Tanulmányozom a fotókat nagy szorgalommal, az első két tranzisztor áttekintése különösen nehézkes a toldott ellenállások miatt.
A LED-es rész rendben is volna. Van multimétered? Szerk.: az aktuális tápfeszültség és az első tranzisztor kollektorának testhez képest mért feszültsége kéne. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
Köszi a fáradságot. A tápfeszültség: 6,05 V
Az első tranzisztor kollektora és a test között 6,03 V-ot mértem.
Jó helyen járunk! Ugyan így mérd meg a bázist és az emittert is!
A bázison a testhez képest: 480mV
Emitteren: 0
Az első tranyó kollektorát féltápra kell állítani, addig nem fog működni.
Kérlek végezd el a méréseket! Növeld a bázisfeszültséget! A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |