Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sose volt rá panasz. Állítólag egyik napról a másikra ment tönkre. Életében egyszer volt vele előmágnesezési probléma, azt a szaki meg is javította ez előtt vagy 10 évvel. Aztán nem rég kicsit ki kellett porolni. Azóta nem volt rá gond. Megnézem a sorkimenő típusát, hátha kapok bele újat. A képcső hátán lévő tapadókorongos vezetéket nem mertem a képcsőből kihúzni sosem, mert ilyen problémám sose volt hogy sorkimenőt kellett volna cserélnem bármelyik hibás készülékemben is. Azt a tappancsot kihúzhatom onnan? Nem fog elszállni belőle a vákum?
Szia!
Már megint nincs meg a kollektorfeszültség (200V). A világos, csíkos rasztert ez szokta okozni. Ezen kívül még a túl nagy segédrács (G2) feszültség (scrren) is okozhat ilyen jelenséget.
Na a trimert azt tudom, azt ha letekerem, oké, eltűnnek a csíkok, de attól még nem megy. Elkókat cseréltem, de nem segített. Mit nézzek még át?
Teljesen leáramtalanított tévénél , és lehetőleg vagy ki kell sütni a még benne maradt feszt , vagy vársz vele .Amikor ez meg van , akkor a tapadó korong két szélét felhajtva összefogva látni fogod , hogy a képcsőben lesz egy furat abba megy bele ez a nagyfesz kábel a végén egy kapoccsal .Ezt a kapcsot kell egy kicsit össze nyomnod egy szigetelt nyelű csavarhúzóval , és már kint is lesz a tappancs .A gyakorlottabbak másképp is szokták csinálni , de egyenlőre te , így csináld nehogy sérüljön a képcső.
A tápfeszültségeket nézd át! Mert lehet, hogy a vezérlő-feldolgozó egység nem kap villanyt. Forrasztások rendben?
A képcsőn lévő nyákon szoktam mérni a 200V feszültséget, ott szokott lenni egy kondi. Azon megvan a 200V. Lemértem a Vertikális eltérítő IC feszültségét, az is kap anyagot...
Menj tovább! A proci kap feszültséget? A rajz alapján ellenőrizd a tápfeszültségeket.
Erre a sorkimenőre annyi van írva:1142.5057 Rákeresve, HR7880-ast dob a Google. HQ-videónál van 5.000Ft felett. Valami ötlet, esetleg helyettesíteni lehet valamivel?
Az a gond, hogy nincs rajz, valami talián Evelux TV S25CG, amiről nem találtam semmi infót.
Újat olcsóbban nem biztos , hogy találsz max bontottan.
De inkább azt nézd meg , hogy stimmel e a bekötése stb . Ő az
Sziasztok! Hozzám került egy Samsung CW-28V055V (K55A-1 sasszi) TV készülék mely ha bekapcsolom akkor bekapcsol egy pillanatra majd kikapcsol majd megint be és ki így megy (hallani a be illetve kikapcsolási szignált is). Én átnéztem mindent már de nem tudom mi lehet a bibi.(Valójában nem kapcsol ki teljesen mert a nagyfeszt nem hallom leállni) Ha valaki tud segíteni kérem írjon.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2014
Ez ilyen nesze semmi fogd meg jól .Nekünk az ilyen kérdések kérések egy tévé hibáról tág fogalmat jelent.Mivel konkrétumot nem írtál , így elég nehéz segíteni is.az ilyen jellegű hiba eredete sokféle lehet , sőt egy ugyan olyan hiba jelenség is lehet sok minden mástól .
Szóval elő kell venni a rajzot méregetni konkrét hibát keresni , mert az , hogy átnéztem, és mégsem indul ez nekünk , így kevés támpont.Ez kB olyan , hogy átnéztem a kocsit mégsem indul mi lehet a baja.
Ez indul csak kikapcsolja magát. Olyan mintha olyan parancsot kapna feszt,hogy kapcsoljon ki és utána be. Méregettem én sok mindent de minden jónak tűnik. Én az "agyára" gyanakszom,lehet az adta meg magát vagy valami bekattant a programban.Scart kapcsolta ki illetve be úgy tudom lehet ezen a vonalon kéne tovább keresgélnem.Még agyalok rajt. Még az is lehet,hogy villám volt a közelben és annak az elektomos térereje bolondította meg..
Az agya ilyet nem csinál , mert az vagy be , vagy be sem kapcsol.Ha bekapcsol kép van ?
Vagy már azelőtt ki is kapcsol , hogy megjelenne a kép .És hang ? stb .
Nincs kép de a nagyfesz megy azt érzem.Ha kikapcsó szignál után kihúzom akkor újra feszültség alá helyezve gombra vagy távirányítóra indul. Ha bekapcsoló szignál után húzom ki akkor magától indul ha bedugom de mindegyik esetben ismétlődően ki-be kapcsolgat folyamatosan.
Hang az van egy pillanatra de kapcsol le. Villog a standby&timmer led az elején folyamatosan.Időzítőnek nem tudom nem e lehet köze hozzá vajon? Az órajelet szolgáltató kvarc netán..
Tápot , és a sormeghajtást ki kell mérni mese nincs.Ezeknek a tudatában tudunk értekezni a továbbiakban.
Sziasztok!
Van egy Videoton TS 4325 SP TV. Elkezdett a fényerő ugrálni. Egyszer csökken, egyszer nő. A kérdés az, hogy mennyire jellemző a potméterhiba? Nem mindig csinálja, de gyakran. A segédrácsfeszültség (G2) potmétere már kapott WD40-et, de a hiba megmaradt. Elképzelhető, hogy valamelyik ellenállás haldoklik? Mindenképp meg akarom javítani. Ez az első TV, amit megjavítottam. 14 éves voltam, mikor életre keltettem a teljes működésképtelenségből, egy rakás hibával. Akkor szerettem meg az elektronikát, azóta vagyok gyűjtő, stb. Hálás vagyok ennek a készüléknek.
A fényerő ugrálást nem csak a G2 fesz változása okozhatja.De ezeknél sokszor előfordult,hogy a képcsőre menő (sorvég felől) csatlakozó,amelyik a G2 feszt id vezeti,az a műanyag részén bevonódott valami cuccal az évek során.Azt kellett lekaparni,és jő lett.De vizsgáld meg a G2 poti két ellenállását is,azok is szakadozhatnak.Továbbá.Fényerőpoti,dekóder...
Sok sikert. A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2014
Megnézem a drótot, de nem hinném hogy az lenne, mert mikor évekkel ezelőtt élesztettem, petróleumos ronggyal letisztítottam a koszosabb vezetékeket. A G2 ellenállásait meg megnézem, de majd csak jövőre, mert itt a telken se műszer, se páka. Jövő nyáron lesz időm, megcsinálom. Az RGB-Y modul kizárva, mert cseréltem, a hiba maradt.
Köszi.
Nem a drótot kell nézni.A képcsőlapra menő csatlakozó azon részét,ami felfekszik a képcsőlapra.Ott mennek belé a tüskék,amik a képcsőlapba vannak ültetve.
Megnézem. Ha koszos, egy Ultrás sikálás (utána egy alapos szárítás) nem árt neki?
Nem kell ultra meg ilyenek.Fogsz egy darab csiszolóvásznat,és azzal lecsiszolod fehérre.A bakelitet is ki kell kapargatni a tüskék között éles csavarhúzóval.
Most meg áthúzott a sokszorozó. Megpróbáltam ragasztani, de belül égett át. Leállítja a védelem. (Szerencsére.) Van otthon ilyen sokszorozóm egy pár darab, hozok bele. Lehet, hogy ennek a haldoklása miatt változott a fényerő? Igaz, akkor a képméretnek is mászkálnia kellett volna, ha az anódfesz nem stabil.
Még egy: ebben a készülékben már harmadszorra halálozik el a sokszorozó. Lehet valami oka ennek, vagy egyszerűen sikerült mindig egy élete végét járó darabot kifogni?
Sziasztok ,a szomszédba ,van egy philips tv L6.1aa chasival magátol felhangosodott ,és kikapcsolt
mi lehet a baja ,javithato?.
Hali. A katódsugárcsöves TV-k monitorok mikor mágnesezik le a képernyőt? Hang alapján szerintem csak akkor ha hosszabb idő után helyezem áram alá. Akkor szokott döngeni egyet a TV. Ha bekapcsolom, és nézem, majd kikapcsolom távirányítóval, standby-be, és mondjuk bekapcsolom 1 nap után, ilyenkor is lemágnesezi a képernyőt? Csak mert olyankor nem hallani..
Szia!
A régebbi/kisebb képcsövű készülékek áramtalanítás (főkapcsoló, villásdugó kihúzás) után tudnak lemágnesezni, mert készenlétben állandóan meleg a PTC és az csak hidegen tudja kifejteni a hatását. Az újabb készülékekben relés időzítő kapcsolja a PTC-t, így készenlétben nem melegszik az ellenállás. Ezeknél minden, készenlétből történő bekapcsoláskor megtörténik a lemágnesezés. |
Bejelentkezés
Hirdetés |