Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2346 / 3571
(#) moltam válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Hát igen, tény hogy a nyugati márkák sokkal jobbak minőség szempontjából, de annyira nem szörnyű, mint ahogy sokan beállítják. Engem valahogy megfogott ez a zsiga. Gyönyörű formája van szerintem, és viszonylag olcsón fejleszthető hátulkaparós.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
(#) makrai attila hozzászólása Aug 28, 2014 /
 
Helló zolika60. Kösz a segítséget. Megtaláltam az eBay-t oldalt, de sajnos amit én kerestem még véletlenül sem volt a felsorolásban.Próbálkozok magyar helyeken. Hátha sikerül megoldani.A karburátor felfogató talpát egy erős hőálló ragasztóval ha sikerül megragasztani akkor már fél siker. A motor féket mrg egy acél szalag méretre vágásával ,és csiszolásával meg lehet oldani. Csak akarni kell.Hajrá! Mégegyszer köszi.
(#) zolika60 válasza makrai attila hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Sok sikert hozzá.
(#) Ricsi89 válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
10 évig volt karbis autónk, napi használatban és az nem evett drasztikusan többet hideg időben, mint nyáron. Egy jó motor, jó karburátor és beállítás kérdése az egész. Annál még 1km-t se kellett menni szivatóval és teljesen ki lehetett kapcsolni. Felmentem a faluba a boltba és ott már nem is kellett. Az injektoros autók is dúsítanak hideg üzemben elég rendesen, ilyenkor a szonda sem működik, annyira dúsít, ami előre be van programozva, csak a vízhőfokot veszi figyelembe. Nem vitatkozni akarok, megvannak az injektoros autók előnyei is, de én az egyszerűség híve vagyok. Lehet fog kapni az autó egy faék egyszerűségű L-jet befecskendezést, de ez még a jövő zenéje és tényleg nem sokkal bonyolultabb rendszer ez sem, mint egy karbi.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Az én kedvenc ezzel kapcsolatos történetem, már egyszer leírtam itt.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
(#) depi52 hozzászólása Aug 29, 2014 /
 
Üdv nektek!
Valaki dolgozott már felicia hátsó (5.) ajtóval? Cserélek most egy ilyen ajtót és a kocsin lévő ajtón a zárban (ami már lecsuk maga a mechanizmus) volt egy mikrokapcsoló, gondoltam kiszedem zárastól együtt és kicserélem az egészet, de az egyik csavar nem enged és nem tudom kiszedni, és nem tudom mit okozna ha az a mikrokapcsoló nem lenne benne az új ajtóban.
A másik dolog az új ajtóban nem is látok vezetéket hozzá.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2014
(#) zolika60 válasza depi52 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Lehet csak a csomagtér világítást kapcsolná. ha volna olyan.
(#) botesz hozzászólása Aug 29, 2014 /
 
Ma este én voltam a szomszéd kedvence!Bővebben: Link
(#) depi52 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Ez valószínű mert van világítás de nem megy talán az égő ment ki, a központi zárhoz köze lehet?
(#) Frankye válasza depi52 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /
 
Érzékelheti az ajtó csukott állapotát is. Egyes autóknál - nem tudom, hogy az említett típus is ilyen-e! - érzékeli a központi zár az ajtó zárt állapotát, és ha nincs megfelelően becsukva valamelyik ajtó, akkor a központi zár "visszarúg", azaz visszanyit. Általában 4-5 próbálkozás után leáll a központi zár, és csak kézzel (kulccsal) lehet zárni az ajtókat.
(#) mineral válasza botesz hozzászólására (») Aug 30, 2014 /
 
Sír egy új csapágyért!
(#) botesz válasza mineral hozzászólására (») Aug 30, 2014 /
 
Ha csak azért sírna...Ez a legújabb tákolmànyom.Ez nem az eredeti gèp hanem kapott egy teljesen màs elektronikàt.Hamarosan megcsapàgyazom de van elötte màsik gép is a sorban.
(#) depi52 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 30, 2014 /
 
Szerencsére nem a központi zár része volt hanem a világítást működtette új ajtóban vezeték, kapcsoló híján nem fog kivilágítani ha kinyílik a csomagtér ajtaja, de be építek majd valahova egy kapcsolót és manuálisan lehet lesz majd kapcsolni.
Köszi a választ azért nektek Frankye és zolika60 !
(#) Frankye válasza depi52 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Örülök, hogy megoldódott a kérdés. Nagyon szívesen.
(#) mofesa válasza botesz hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Itt egy "csendesebb", költséghatékonyabb változata.
(#) zolika60 válasza mofesa hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
A centrifuga üzem érdekesebb lehet.
(#) mofesa válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Szerintem az is megoldható. Van egy fazon, aki egy ilyennel kerékpározik a környéken.

h13.jpg
    
(#) zolika60 válasza mofesa hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Jó játék a velocipéd, de túrázásra nem az igazi.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
(#) mofesa válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Viszont megfordítva alkalmas a centrifuga üzemre.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
(#) botesz válasza mofesa hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Lehet hogy csendesebb de valószínűleg nem olyan hatékony(mármint a centri üzem) mint a rendes verzió.A mosás része meg az időmilliomosoknak meg a türelmes(és szegény) embereknek való.
(#) 20sz Jófiú válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Mit szólt volna a szerkezet megalkotója ha tudta volna, hogy kerékpározni fekve is lehet?
(#) mhatalyak hozzászólása Szept 1, 2014 /
 
Vannak bátor emberek... Legalább, ha nem az ágy mellé rakná egyből.
(#) ktamas66 válasza mhatalyak hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Nem, nem. Ez a megoldás így, vasággyal együtt az igazi .Mások meg sziklákról ugrálnak le, ugye.
(#) elektroncso válasza mhatalyak hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Ez semmi. Nemrég szóltak, hogy egyik ismerősünk eladta a házát. Lehet hozni bútorokat, tévét, rádiót. Meg lettünk kérve apámmal hogy segítsünk leszedni a falról pár dolgot. A fürdőszobában az üreges blokktéglába doboz nélkül volt bevésve egy elektromos kötés, arról lógott egy rögzítetlen fali konnektor, ebbe be volt nyomva egy 1600 wattos villanymelegítő, és egy másik dugó, szigetelőszalagos kötéssel a pontfényes halogén világításra. Ezt az egészet valaki eltakarta egy azbeszt lappal. A fürdőszoba lámpa 100-as szöggel volt felszegelve a falra. A tükrös fal tetején volt egy beüvegezett rész, ablak. Ezt a műfalat levéve előkerült az igazi ablak, ezen aki felszerelte a falat rajza hagyta, a színéből ítélve 20 éve a függönyt. Ez kész, amikor megláttuk a röhögéstől alig bírtuk letenni a fali tükröt.
(#) pjg válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Még mindig jobb, mint, ha Kőmíves Kelemenné került volna elő.
(#) elektroncso válasza pjg hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
De ez semmi, ez csak a fürdőszoba. A konyha még jobb. Nekünk adták a konyhalinkát is amikor apámmal nekiálltunk leszedni, a fejéből ítélve olyan 150-200-as szöggel rakta fel az ügyes mester. Ott röhögtünk apámmal a bútor tetején amire felálltunk hogy elérjük a tetejét a felső résznek. A konyhalinka tetején szintén egy elektromos kötés teljesen szabadon. Jött egy hüvelyk ujjnyi vastag fekete gumikábel az ebédlőből a falon keresztül, fel volt blankolva, hozzá volt sodorva egy fehér színű kábel, ez ment a gőzelszívóba, és egy másik fekete, ez ment a másik helységbe, a bojlerhez. Ez a szigetelő szalagos kötés teljesen szabadon volt a olajzsíros konyhalinka tetején. A szigszalagot elnézve pár éven belül biztos lepödörödött volna a kötésről, valaki feldob egy plét a konyhalinka tetejére és el is terül a földön. Mellesleg megjegyzem a házat lakástűz miatt adták el, kigyulladt a mosókonyha, és két szoba kiégett. A tűzet a bojler okozta. Gondolom az is meg volt buherálva. Az hogy hogyan nézett ki a ebédlőben a szép cserépkályha mellett az ujjnyi vastag fekete gumikábel függőleges irányban szinte a talajtól a plafonig az már ezek mellett mellékes.
(#) elektroncso válasza mhatalyak hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Én meg kihúzom minden éjszakára a műhelyem kapcsolószekrényét a konnektorból, a hosszabítómat a szobámban, az olvasó lámpán kívül semmit nem hagyok áram alatt, nehogy valami baj legyen. Ez meg...
(#) Norberto hozzászólása Szept 1, 2014 /
 
A nagytudású szakikhoz lenne egy kérdésem.

A kísérlet, hogy van 2 db közel egyforma üveglapunk. Ezek egymásra merőleges irányban szétválaszthatóak, kis erő kifejtésével. Majd közéjük vizet cseppentünk. Ezután már bitang erő szükséges, hogy egymásra merőlegesen szétválasszuk azokat. A kérdés: a Van der Waals erő vagy pedig a kohéziós erő az alapja a kísérletnek? Vagy valami más erővel magyarázható a jelenség?
(#) Gafly válasza Norberto hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Én a kohézióra szavazok.
(#) pjg válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Mi az a konyhalinka ?
Következő: »»   2346 / 3571
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem