Fórum témák
» Több friss téma |
Próbáld meg ezt a programot, ezt én csináltam még régen: Bővebben: Link.
Először másold be az "inpout32.dll"-t a "C:\Windows\System32" mappába, majd indítsd el a programot! Utána írd le, mire jutottál.
És működik! Az inpout32.dll az alap windows-os, vagy saját termék? Azért kiváncsi lennék hogy a tőbbi miért nem működött rajta.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
Az inpout32.dll nem a windows része. Azért van rá szükség, mert direktben nem engedi a windows, hogy elérjük a portot, viszont ezen a DLL-en keresztül meg tudjuk "kerülni" az oprendszert, és így elérhetővé válik a port.
A többi program vagy direktben akar írni a portra, vagy hiányzik valami fájl/beállítás.
sziasztok. kérdésem lenne. delphi vel kapcsolatban , mert nem tudom mi a szitu. lpt portos vezérlést próbálgatom, műkodik is. a programozással akadtam el.
miéret ad hibakódot a delphi?? procedure pirosbe; begin out32(cim,i or 1); button1.caption:=' on '; ( ennél a sornál mindig hibát ad ki) end; nem értem mi a hiba. probáltam súgoban is keresni , de nem igazán értem mi lehet a probléma. vissza jelzést akartam csinálnia programnak négy kapcsolót használva,,vagy a színe változik , vagy on,off jelzi az állapoto. hibaüzik: [Error] inptest.pas(61): Undeclared identifier: 'button1' [Fatal Error] inptest2.dpr(5): Could not compile used unit 'inptest.pas' egészen addig jól működik a program ,amig nem akarok a button1.caption vagy font.color jának értéket adni.?? O.o a programom egy torrentes cucc, lehet alap a
Nincs deklarálva a gomb, azaz nem létezik. Hozd létre, vagy nevezd át, ha más néven hoztad létre.
unit Unit1;
interface uses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs, StdCtrls, ExtCtrls; type TForm1 = class(TForm) Edit1: TEdit; Timer1: TTimer; Button1: TButton; Button2: TButton; Button3: TButton; Button4: TButton; procedure FormCreate(Sender: TObject); procedure Timer1Timer(Sender: TObject); private { Private declarations } public { Public declarations } end; var Form1: TForm1; cim: integer; adat: integer; kiadat , kiadat2: string ; i: byte; procedure Out32(wAddr:word;bOut:byte); stdcall; external 'inpout32.dll' ; function Inp32(wAddr:word):integer;stdcall;external 'inpout32.dll' ; implementation {$R *.dfm} procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject); begin adat:=127 ; i:=0; cim:=$378; out32(cim,i); end; procedure mindki; begin out32(cim,0); end; procedure pirosbe; begin out32(cim,i or 1) ; end; procedure jobbbe; begin out32(cim,i or 2) ; // jobb be end; procedure lebe; begin out32(cim,i or 4) ; // le be end; procedure balbe; begin out32(cim,i or 8) ; // bal be end; procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject); begin adat:=inp32(cim+1); kiadat:=inttostr(adat); edit1.text:=kiadat; ledki; end; procedure ledki; begin case adat of 127 : mindki ; 255 : pirosbe; 63 : jobbbe; 95 : lebe; 111 : balbe; end; end. a deklaráció szerintem rendben van. átnevezni hogy tudom?? megpróbálnám.
Írd elé hogy "Form1."
Tehát Form1.Button1.Caption. Ugyanígy a többi komponenssel. Vagy pedig fent deklarálni kell az eljárást. Idézet: „[Error] inptest.pas(61): Undeclared identifier: 'button1'” < -- > Idézet: „Button1: TButton;”
kössz!!
form1.button1.captin nal müködik. bár még mindig nem értem miért kell a for. de a lényeg hogy igy jó. |
Bejelentkezés
Hirdetés |