Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Most került hozzám egy APC BR800I típusú szünetmentes táp. A gondja a következő lenne: Bekapcsoláskor villog az "On Line" majd ez után pirosan el kezd villogni az "Overload" és a "Replace Battery" Az aksik újak benne, a töltő feszültség rendben van, és mégsem akar működni. Ebben szeretnék segítséget, ötletet kérni, hogy mi lehet a baj?
Sziasztok! Új regisztrálóként köszöntök Mindenkit!
Visszaolvastam a régebbi hsz-okat, hátha találok a problémámra választ, de elsőre nem találtam (vagy nem elég figyelmesen olvastam!). Úgyhogy íme, a problémám: Van két hibás APC Back RS 800VA készülékem. Az egyiknél mindhárom led egyszerre villog, ha 220V-os feszültséget kap a táp, de közben be sincs kapcsolva a készülék! Párszor így villog, majd szünet. 5-10mp. múlva ismét elkezd villogni, majd kb. 5-10 mp múlva ismét szünet. Ezt ciklikusan csinálja a végtelenségig. Sajnos közvetlen okozója voltam a meghibásodásnak. Ugyanis működés közben széthúztam a fogyasztóra menő vezetéket, majd a 220V-os bemenőjét is lekapcsoltam, de magát az UPS-t nem kapcsoltam ki (nem igazán hozzáférhető helyen volt!). Kb. egy fél óra múlva összedugtam a vezetéket, ráadtam a 220-at, de nem indult el. Ekkor megnéztem az UPS-t és észrevettem, hogy szokatlanul meleg. Pedig kb fél óráig nem volt rá kötve semmilyen fogyasztó és 220V áramot sem kapott! Úgyhogy belülről melegítette saját magát! Ennek ellenére tölti az akksit (ami egyébként mindössze pár hónapos), sőt 1-2 bekapcsolási próbálkozás után rendesen működik, amit egy 40W-os stekklámpával próbálgattam, miközben a kontaszet kapcsolójával hol elvettem a rámenő 220V-ot, hol rákapcsoltam. Itt tehát a problémám a villogás és hogy többször kell ki-be kapcsolni, hogy elinduljon a „rendes” működés. Emiatt nem is használom, mert egy áramszünet után valszeg nem kapcsolna vissza! A másik UPS-nél a 220V ráadása és a készülék bekapcsolása után először kigyullad a zöld, aztán mintha tesztelni akarná magát, kigyullad a sárga, majd rögtön továbbmegy a pirosra. Ott meg is állapodik! Vagyis a készülék használhatatlan! Ezt a készüléket kaptam az előéletét nem ismerem. Jó gazda gondosságával szervizbe adtam mindkét készüléket, javításra. A szerviz az első UPS-re mindössze annyit mondott, hogy akkumulátorcserés. Vagyis nem állapított meg hibát! A villogás ezek szerint nem zavarta őket! Ezen a ponton rögtön el is veszítettem a bizalmam az illető szerviz iránt. A másodikra pedig azt a megállapítást tették, hogy gazdaságosan nem javítható, elektronikai hibás, alaplapcsere szükséges, amit, ha kérem, elvégeznek + új akkut raknak bele bruttó 30.000 Ft-ért. Bevallom, inkább nem kértem a javítást, kifizettem a két készülék hibafeltárását (sokat tanultam belőle!) és ezzel egyelőre letettem arról, hogy szakszervizzel javíttassak! (Nem meglepő módon autós márkaszervizzel is volt már „hasonlóan jó” tapasztalatom. Ott többszöri visszavitel után is képtelenek voltak a klímát megjavítani. Aztán egy magánszervizbe bevittem reggel, ebédkor elhoztam az autót és azóta -három éve- hibátlan a klíma!) Én nem értek az elektrotechnikához, tehát gondos útmutatás alapján sem tudnám javítani! A kérdésem az, hogy vállalná-e valaki hozzáértő a fórumozók közül a valós hibafeltárást és javítást, ill. annak megállapítást, hogy a második UPS valóban csak alaplapcserével (vagyis nagyon drágán) javítható? Az a probléma, hogy a szervizek nem szeretnek alkatrészcserével bíbelődni. Inkább az egész panelt cserélnék (most jövök rá, akár én is elmehetnék szerelőnek, azt még talán meg tudnám csinálni!) ami gyorsan megvan és sok pénzt hoz. Rajzom természetesen nincs a készülékekhez! Ha valakinek volt ideje és türelme ezt a hosszú hsz-t elolvasni és netán még segíteni is tud, azt előre is köszönöm! Az email -em publikus!
Az előző hsz-omat helyesbíteném:
Az UPS-em nem "RS" jelű! Helyesen itt látható: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2014
Sziasztok.
Van nekem egy APC bk500ei back up szünetmentesem. A Hiba az hogyha hidegen akarom indítani túlterhelést érzékel és elkezd szirénázni. Bekapcsolt állapotban megy el az áram akkor pedig simán viszi ugyan azt a gépet kb 15 percig. Van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a gondja?
Új korában el tudott róla hidegen indulni (ugyanez(!)) a gép? Bekapcsoláskor mindig nagyobb a terhelés, mint állandósult állapotban. Amikor a hálózatra van kötve, akkor a bekapcsolási nagyobb áramfelvételt a hálózat biztosítja, mikor leveszed a hálózatot, akkor a szünetmentesnek már csak az állandósult állapotot kell fenntartania.
Egyébként lehet, hogy valami elkó kiszáradt benne...
Igen. Simán bírta. Volt már ennél combosabb gép is rajta. Azt is simán birta. Néztem nemrég és nincs púpos közte.
Akkumulátoros üzemmódban csinálja ezt , vagy 230v ról ?
Akkus. Hideg inditáskor.
Akkor viszont a belső akkumulátorral lesz már baj, és nem tud feléledni az elektronika.
Azzal mi lehet a gond? Nemrég vettem fél éves sincs. 15 percig elviszi a gépet ha elveszem a áramot. Az teljesít rendesen.
Ugyan olyat vettél bele A/h stb ?Egyébként amikor aksis üzemmódban van , és bekapcsolás történik nem kellene a kimenetén lenni semminek , tehát fogyasztónak .Majd ha élesíti magát a szünetmentes , akkor lehet terhelni .De viszont , ha terhelés hatására még is csak kikapcsol , akkor a belső akkumulátor nem képes ellát magát a szünetmentest , így a rákapcsolt fogyasztót sem.Véleményem szerint nem lesz az az akkumulátor .Ha 230v os táplálásról rendben üzemel , és akkumulátoros üzemmódban már nem ,akkor gyenge hozzá az aksi.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2014
Ugyan akkorát vettem bele. Szünetmentes hidegindítási funkciója halt el. Nem az aksival van gond. Most merítettem le 5%-ra le. Szépen hozta az előírt időt. A gond akkor van ha ki van kapcsolva és nincs rajta áram és akkumulátorról akarom indítani. . Egyszerűen nem tudom elindítani mert túlterhelést jelez.
Csak magában próbáltad , vagy van valami fogyasztó rátéve ?
Az enyémnél azt hiszem úgy van , hogy a felső gombot kell hosszabb ideig nyomva tartani amíg stabilan be tud kapcsolni .Aztán már úgy is marad .Illetve a hátulján van egy zöld led , és egy reset gomb nézd meg azt hátha be van ragadva stb.
Magában elindul rendesen. De ha kap egy fogyasztót egyből túlterhelés. Nincs beragadva.
Még ha a mnitor is van rákötveakor is. Lg flatron 1934s em van. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2014
Értem , hát méricskélni kellene a kimenetet mondjuk terhelés pillanatában mennyire esik le .És a belső aksi kapcsain sem ártana terhelés pillanatában meg mérni mennyire esik le a kapocs feszültség .Ha jól tudom ez 24 voltnak kell lennie , ha ez terheléskor nagyon lecsökken , akkor még is csak az aksival lesz gond.Egyenlőre ennyit tudnék, így hirtelen ezek tudatában már némi információ lesz , hogy miért kapcsolhat ki a szünetmentes.
12v és igyekszem beszerezni egy műszert.
Hirtelen megteszi egy autó fényszóró izzó is , ha azt a terhelést bírja az aksi és láthatóan nem csökken az izzó fénye akkor feltehetően jó az aksi .Ezt a műveletet nézd meg akkor is , ha a szünetmentesnek a kimenetét terheled , és abban a pillanatban a belső aksinál tedd rá az izzót , ha akkor is fogja tartani az aksi a teljesítményt , akkor az aksi jó.De ha a terhelés pillanatában nagyon le fog csökkenni az izzó fénye , akkor az az aksi valószínű nem jó.
Az nem jó ha a számitógépet 17 percen keresztül üzemben tartotta mindenféle külső áram nélkül?
Nagyjából jó.
Akkor viszont valami érintkezési hibát keresnék , mert ha egyszer jó egyszer meg nem , akkor csak valami érintkezési hiba lehet valahol.
Azt is néztem de ha lesz időm tüzetesebben is át fogom nézni. Esetleg a relék is szórakozhatnak benne. Ott nem tökéletes a kapcsolat és ott szál el. Mert még az energiatakarékos(ledes) égőtöl is megfekszik ha nem kap elsőre áramot.
Az akku biztosan jó. Itt azzal a speciális funkcióval van csak baj, hogy hálózat nélkül is el tudjon indulni (ezt nem is tudja minden szünetmentes, de az APC-k szokták tudni.)
Ez tudja. Használtam már korábban is. De legutóbb mikor akartam ezt használni el sem indult.
Azért írtam , azt , hogy nincs e véletlenül be ragadva a reset gomb stb.Valamiért nem mindig kapcsol neked át az elektronika akku üzemről hálózatira , és vissza .Igen nem ártana a relék környékén szét nézni ez ügyben.
Nekünk Back UPS CS 650 van, az is tud ilyet.
Az átváltás az tökéletesen megy. Csak akkor jön elő ez a hiba amikor a szünetmentes ki van kapcsolva és nincs rajta az áram. Áram nélkül elinditom és ahogy a tehelni akarom azonnal túlterhelés.
De ez minden esetben így van vagy csak néha néha
Folyamat van ez a hiba
És amikor mondjuk 230v ból kihúzod , és kikapcsolod .Aztán bekapcsolod , de 230v nélkül , akkor megáll , vagy akkor is kikapcsol ?
230v nélkül csinálja csak a hibát.
Az izzós dolgot csak jó lenne megnézni 230v nélkül , és rátenni azt aksira megpróbálni bekapcsolni , és ha drasztikusan le megy az izzó fénye , akkor egyértelmű lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |