Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Hát itt is van valami gubanc, mert nincs TDA8145-ös IC, ami ha jol értelmezem, kellene végezze ezeket a raszter korekciokat. Van három trimer az alaplapon hátul egymás mellett, 1-es jobbra-balra 22K, 2-es le-fel 1K, 3-as függ. méret 100ohm, ezek müködnek és a másadikkal be is tudtam függőlegesen középre állítani, vizszintes méret állitásra viszont itt nincs semmi csak a trimereknek a helye (3 lyuk trapéz, párna, vizsz.méret). Amit még megtudok mondani az alaplaprairt adatok: 6421-611-00-00 563570 00 ICC5 Hátha ezek legalább hasznosk és meg kerül a ludas, vagy legalább egy kapcsolási rajz ami ezzel talál. Üdv. és köszönöm a segítőkészséget.
Az a baj, h ez a melegedes lehet 20 perc is. Eddig bekapcsolaskor mar eles kepe volt.
Vmi otlet ?
Szedd ki belőle a port, mert lehet, hogy kerülőutakra kényszerül az áram.
Csináltam egy képet, hátha így könnyebb elképzelni.
( A sárga dínó körül látszik legjobban.) -Bár érdekes módon a valóságban sokkal erősebbek a színek mint a képen-
Szia!
A sorkimenő trafó alsó potméterén állíts!
Nem akarlak elkeseríteni de ezek a Samsung tv szériák képcsövei nagyon gyatra minőségűek. Szerintem a képcsöved ment tönkre. Ha veszel vissza a sortrafónál lévő pótméteren a G2 feszültségen akkor sötétebb lesz így csökkenni fog.A fókusz potin is lehet kell állítani mert mintha nem a leg élesebb lenne a kép.
Tévénk -LCD- elromlott, bekapcsolt üzemelő tévénél áramszünet lett, ezután nem működik.Ha 230V tápot kap, azonnal bekapcsolt állapotba kerül, nem készenlétibe. Semmi működés nincs, képernyő teljes fekete, háttérfény van (led), hang nincs semmi. Innen sehova nem mozdul, sem távirányítóra, sem a tévén lévő gombokra. Kikapcsolni sem lehet, csak konnektorból kihúzva. Mi lehet rossz, gondolom a bekapcsoló elem, vagy vezérlése. Ebben kérnék közelítő segítséget, ilyenkor mi szokott lenni. Toshiba 32L4333DG. Köszönöm.
Bizony gyatra minőségűek a SAMSUNG csövek. Fűtsd meg, vagy szerezz bele egy másik képernyőt. Úgy látom 55 cm-es. Nem kell hogy nagyon megfűtsd mert akkor ugyan tökéletes lesz a kép de néhány hónap múlva újra ezt a hibát látod majd.
Üdv. Kálmán A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2014
Sziasztok.
Valaki tudna Samsung CK-50127 tipusú tv-hez műszaki leírást, rajzot?
Szia!
Ezt a típusszámot nézd meg még egyszer.
Alatta ez a sor.sz:1218000672 még ezt találtam a hátlapon. Semmi más infó nincs.
Az alaplapon milyen feliratok vannak? A nyáklap szélén keress!
Üdv.
Lehet-e hogy menüböl kellene állítani?, hisz ez már ugy 19 éves. Nem találtam még semmi konkrétat.
Ebben nincs menüs állítás. Az IC 8-as lábára csatlakozik potméter? Bővebben: Link
Sajnos itt nincs ilyen IC, a helyén csak a lyukak, és pot.méter sincs.
IC ami itt van: SAA5246AP/H, HY6264ALP-10, TEA2029CVG, CCU-VT-02, TDA4556, TEA5040, TBA120U, MDA2062 és ami az árnyékolások alatt van.
Értem. Biztosan nagy a sorméret? Nem csak a képarányváltás miatt csúszik ki a kép széle? Mi volt az előzmény, hirtelen változott meg vagy fokozatosan?
Az előzményekröl nem tudok smmit sem mondani mert nem nálam vólt a TV, amit tudok hogy amiota megvan majdnem 20 év, egy fél évet sem használták, most pedig sajnos az sincs akitől érdeklődni.
Amikor hozzám került akkor láttam hogy vizszintesen nem látszik az egész kép, és gondoltam hogy jóvólna megelőzni a sorvégfok vagy más károsodását. Igy fordultam segitségért a forumban. Hálásan fogadom további javaslataidat, ha egyáltalán lehetne ezen segíteni. Tisztelettel Köszönöm
Jó, akkor ellenőrizd a sortranzisztor kollektorára kötött kondenzátorokat, mert ezek értékváltozás befolyással van a sorméretre. A tápfeszültségek jóságát legegyszerűbben a képcsőpanel katódtápfeszültségének ellenőrzésével teheted meg, aminek 200V-nak kell lenni. A feszültség beállítását a TEA2029 9-es lábára kötött potméterrel végezheted.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2014
Tiszteletem!
3 hete vettünk egy Samsung LED TV-t (UE32H4000AW). 4 napja fekete-fehérre váltogat a kép , vagy pillanatokra, vagy olyan 3-4 másodpercre max. Nem egyfolytában , mert van , hogy több óra hosszáig nem csinálja.Minden csatornán ez a helyzet. Analógon fogtam be a csatornákat.A tv-vel van baj , vagy a szolgáltatónál (Digi) ? Üdvepi
Ha a képarány váltásból adodik a nagyobb vizszintes méret, amire egyáltalán nem is gondoltam, jó vólna meggyözödnöm néhány méréssel a készülék normál paraméterei közötti müködéséről. Ehez pedig egy a készülékkel azonos rajzra meg további tanácsra volna szükségem.
Köszi szépen.
Leírtam, hogy mit mérj meg (200V) és mit ellenőrizz.
Ma nem voltunk itthon, így csak holnap tudom megnézni.
Megpróbálom mindenképp jobb belátásra bírni.... Kalmi: Hát ha véletlenül csak néhány hónapig fog élni annak nem örülök majd, újra nem lesz pénz, de van egy ezeréves Sanyo-nk azt úgy raktam le, hogy hibátlan volt, tán elindul.... Egyébként 2006-ban vettük és talán 4 éves lehetett akkor. (63-as amúgy, de ez mit sem változtat a lényegen....)
Érdekes dolog lépett fel, levettem a burkolatot, kifújtam a portól (rosszabbra számítottam) aztán, mondom, némi panel átnézés után, keressük meg a potikat.
Gyorsan bekapcsolom: most meg jó. Valami kontakt hiba lehetett valahol.... A jó hír számomra, hogy működik újra, a rossz hír nem tudom mitől lett jó..
Üdv,
207V fesz. vólt és lehoztam 200-ra, jellel fölmegy 205-re. Ez igy rendbe? vagy meg kellene maradjon stabilan a beállított feszültségen.
Rendben van. A kondenzátorok rendben vannak?
Nézd meg egy DVD lejátszóval is , ha azzal is ugyan az a helyzet , akkor van rá garancia , és tessék szerelőhöz vinni .Ezt azért tanácsolom mivel garanciás , és nem fog semmibe kerülni , viszont , ha szétszeded , akkor már szevasz a garancia , és nagyon sokba fog kerülni.Persze az számomra érdekes , hogy analógon fogtad be a csatornákat, és az lehetetlen mivel már nincs analóg adás.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |