Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   26 / 83
(#) wind67 válasza zoszka hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Ezt átvehetnénk +1x ?
A motort kivettem, annak a tengelye nem mozdul. a helyén kiálló vas füllentyű az mozog kb 1-1,5 cm-t

Akkor szerválok 1 pumpát és nyomok bele némi szuszt

No megmértem. eredeti állásához képest 0,5 - 0,5 cm fel és le a mozgása
(#) zoszka válasza wind67 hozzászólására (») Okt 26, 2014 / 1

A motor rúdja nem is kell hogy mozogjon. Azt a vezérlés hajtja. A fénykép alapján melegvíz állásban van. Így teljesen behúzott állapotban kell majd viaszatenni. Ne kapcsold be a készüléket mert kinyomja és nem fogod tudni visszatenni. Kézzel mozgasd meg többször erősebben a szelep erőátviteli karját, majd rakd vissza a motort. Töltsd fel a rendszert és kapcsold be. Azt a 1,5-2 centit kell mozognia bekapcsolás után a szervó tengelyének is.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
(#) zoszka válasza wind67 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Az kevés.

Mielőtt bekapcsolod, tedd minimumra a vízhőfokot. Bekapcsolás után a légtelenítő funkció aktív lesz 8 percig kb(□//□). Ha lefut utána fog csak üzemszerűen működni.

Akkor most a táltos túl oldalán vagyok !!! A nyomás bekapcsolás előtt 0,5 volt majd bekapcsolás után felment 4-re és elkezdett a bizti szelep csepegni, pedig mindkét poti nullán volt. Most felvettem a vizet és folyamatosan kapcsolgat és fűt attól függetlenül hogy a fűtés le van nullázva.

A váltószelepet lehet kézzel állítani ilyenkor?

SAM_6213.JPG

Az frankó... És mit csináltál eddig? Töltőcsapot elzártad? Ne a vizet tekerd fel, hanem a fűtést. Meddig pumpáltad a tartályt?

engedtem le a vízből most úgy fest beállt a zöld sávba...

A tágulásiba 1,05-öt nyomtam. feltöltöttem vízzel (a csapot elzártam). Ha a fűtést tekerem fel nem tesz semmit. Ki/be kapcs után a motor behúz majd vissza is enged és semmi. a termosztáton ott a jel mi szerint fűtenie kellene. Ha a vizet tekerem fel a motor behúz és elkezd melegíteni ami az elmenő fűtő rendszer csövén rögtön érzékelhető.

Ki be kapcsolás után egy pillanatra kinyit a rendszer felé azért érzed, hogy melegszik. A bekapcsolás után csak a fűtést tekerd fel, a melegvizzel ne foglalkozz egyenlőre. Tehát bekapcsolod, lefut a teszt, fűtést feltekered (bal oldali) és úgy hagyod, majd a termosztátot is felkapcsolod, aztán le, és megint fel. Milyen termosztátod van?

tudnál priviben 1 telszámot küldeni? szívesen felhívnálak az egyszerűsítés érdekében..

Thx

Pü ment
(#) wind67 hozzászólása Okt 26, 2014 /

Tisztelt fórumozók!
A berendezés működik hála Zoszka önzetlen segítségének és hozzáértésének !!
Bár a megoldás online kommunikáció eredménye, mivel már kezdtem szégyenkezni hozzá nem értésem miatt.
+1xMég egyszer, itt is szeretném megköszönni Zoszka egész napi segítséged.
THXKöszönöm!

Wind67.

Nagyon szívesen.
(#) vili89 hozzászólása Okt 26, 2014 /

Sziasztok kérlek segitsetek .van egy westen energy 240i kazánom és nem fűti fel a vizét a beálitott hőfokra most 60 c ra van állitva és csak 50 re viszi fel es akárhogy állitom feljebb nem megy..
(#) merlingerin hozzászólása Okt 27, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Westen Energy 240 Fi turbós cirkónk a házban. 5 éves, 3 évig nem volt üzemben, nem laktunk ott. 1 hónapja kipucoltam, minden O gyűrű, tömítés cserélve lett, elektronika újrakondizva, pöcc-röff indult zokszó nélkül. Ment is ma délutánig, amikor észrevettem, hogy áll...

Jelenség: Próbál indulni, szellőztet, szivattyú megy, áramlás megindul, mikrokapcsoló kapcsol, minden jó. Szikráztat, nem gyújt be, gázszelep halkan búg. Néha begyullad, de el is alszik azonnal, van hogy csak a gázégő kis része gyullad be, és leáll.

Olyan, mint ha nem kapna gázt. Pedig kap.

Elképzelhető, hogy mivel évekig nem volt nyomás alatt a gázrendszer, a vascsövekből a rozsdát belehordta a gázszelepbe? Ha igen, ki lehet valahogy takarítani?

Illetve vettem még nyáron egy donor 240i-t, ami nem turbós, de a bele azonos. Vaterán, fillérekért. A gázszelepet át lehet büntetlenül tenni bele? Típusra azonos a szelep. Kell rajta valamit állítani, vagy mehet bele 1-1 módon?

A rozsdán kívül van valami olyan ismert típushiba, ami pont ezt a jelenséget produkálja?

Nagyon köszönök minden segítséget! A bibi az, hogy fázunk, és van baba is... Most fűtünk klímával a szobákban, de ez tartósan nem mehet így, gyerekszobában nincs klíma..
(#) gazszeres válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Valóban!
Gázhiány és itt kell keresned, a légzsák sem lehetetlen ami a gázrendszeredben van.
De: jó érzékkel a szűrőre gondoltál. Ezt lehet tisztítani. A gázszelep csere nem indokolt.
Nem tennék egyenlőre többet hozzá, valós hiba ezek után, már válaszra lenne érdemes.
(#) gazszeres hozzászólása Okt 27, 2014 / 1

Sziasztok!
3 évnyi kihagyás után, újra üdvözöllek titeket.
A kihagyás csak "kalandozás" volt külföldön.
Most már állok rendelkezésetekre.
Legyen meleg a lakásban.
(#) tibibalogh520 válasza gazszeres hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Üdv a fedélzeten!
(#) merlingerin válasza gazszeres hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Szia! Levettem a gázcsövet, kitakarítottam, csillog, villog, de a hiba maradt... lehet valahogy tesztelni a szelepet? Van másik, csak nem tudom, mit kell tennem, egyáltalán kell - e tennem vele valamit, vagy csak betenni a helyére, és próba?

Köszönöm!
(#) vili89 hozzászólása Okt 28, 2014 / 1

Sziasztok kedves segítőkész emberek .Van egy westen energy 240i tipusú kazánom nagyon jo csak annyi baja van hogy nem fűti fel ujabban a kellő fokra a fűtőtestek vizét mi lehet az ok??
(#) gazszeres válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Csertélheted nyugodtan, csak be kell állítanod a takarék és a fő lángot.
(#) gazszeres válasza vili89 hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Írhatnál róla bővebben. Elsőre talán egy NTC csere, de ennyiből többet nem tudok kihozni.
(#) vili89 válasza gazszeres hozzászólására (») Okt 28, 2014 / 1

Tisztelt gazszeres!
A probléma a készülékemmel pontosabban az lenne hogy pl beállitom 65 70 fokra a fűtőtest vizét és nem mindig fűti fel addig .egyszerűbben elindul a gyujtás felmegyen 50 fokra és ennyi de nem minden esetbem pl:10 gyujtásbol 5 alkalommal de amikor normális akkor felmelegíti a beálitott höfokig .
(#) eszgye hozzászólása Okt 30, 2014 /

Sziasztok!
Westen Boyler 240 Fi (2005-ös) kazánom van, ezzel kapcsolatban kérdeznék.
Egy ideje, amikor a fűtés keringető szivattyú megy, furcsa hangot ad ki magából, mintha köszörülnének. Azért gyanakszom a keringetőre, mert miután a láng leáll, tovább köszörül és a keringetés leállásával szűnik meg.
Hívtam szerelőt (2 hét múlva tud jönni), de jó lenne tudni, hogy kb. mekkora kiadásra kell számolnom?
A másik kérdés, hogy a bojler részét lehet-e valamilyen módon tisztítani, vízkő mentesíteni, mert mifelénk nagyon kemény a víz. Kérdeztem korábban szerelőt, de húzta a száját a savazástól (már nem emlékszem milyen indokkal), mondta inkább vegyek vízlágyítót egy új kazán áráért (azt hiszem ő is forgalmazza). Ha annyira el van vízkövesedve, érdemes a tartályt cserélni?
Előre is köszi!
(#) Tomi111 válasza eszgye hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Üdv!
Mikor a melegvizes tartályt fűti, akkor is van hang? A szivattyú akkor is megy!
A tartályt lehet vízkőmentesíteni(nem kell cserélni!!), de nem savazással. Aki savazni akarja, azt hajtsd el! Le kell szerelni a tartályt és úgy szétszedni, kitisztítani. Ha leveszed a burkolatot, látod, hogy alul 4 cső megy rá. A bemenő hidegvíz, a kijövő meleg és a hőcserélő két csöve. Egy dupla csőkígyó van belül, az lesz vízköves. Rozsdamentes az egész tartály és a hőcserélő is. Szinte kézzel le lehet szedni róla a vízkövet. (biztosan vízköves? melegvíz fűtéskor folyamatosan kell égni a lángnak, míg el nem éri a hőfokot a tartály vize. Ha vízköves, akkor a láng ki-be kapcsolgat.)
Kiszereléskor előbb le kell szerelni a fűtésrendszer tágulási tartályát, mert a melegvizes tartály előtt van. Ehhez engedd le a nyomást a rendszerről. Mögötte van a tartály egy nikecell burkolatban. A tartályon alul körben több csavar fogja az alaplapot. ezeket kivéve kihúzható és tisztítható a hőcserélő. Visszaszereléskor ellenőrizd a tágulási tartály nyomását még kiszerelt állapotban. Autópumpával nyomj bele 0,8-1 bar-t.
(#) gazszeres válasza vili89 hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Mivel a hőmérséklet érzékelést az NTC végzi, javaslom cseréld ki. Ha ez nem segít akkor a panelen lesz hiba.
(#) zoszka válasza gazszeres hozzászólására (») Okt 30, 2014 / 1

Szerintem is NTC. Kezdeti meghibásodása van. Sűrűn elforduló hiba. Bizonyos hőfokon (ált. 40-50) megugrik az értéke és a kazán lekapcsol. Ha gyorsabb a melegedés akkor gyorsabban átugrik a hibás résznél, így a kazán sem reagál, tovább fűt.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2014
(#) eszgye válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 31, 2014 /

Szia!
Melegvíz "készítéskor" nem hallatszik, csak fűtéskor, a keringető szivattyú működésekor.

Lehet, hogy nem savazásról volt szó a tisztításkor, szerintem én keverem a szezont a fazonnal...
Melegvíz fűtéskor folyamatosan megy a láng. Csak azért gondoltam a tisztításra és a vízkövesedésre, mert az ország egyik legkeményebb vízével úgy gondoltam, hogy 9 év alatt összegyűlhetett egy s más, meg mintha a felfűtés is tovább tartana, mint újkorában, de ez lehet csak érzéki csalódás is.
(#) zoszka válasza eszgye hozzászólására (») Okt 31, 2014 /

Idézet:
„Mikor a melegvizes tartályt fűti, akkor is van hang? A szivattyú akkor is megy!

A második mondat nem kérdés volt hanem tényközlés!
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
Következő: »»   26 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem