Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
De, viszont szeretném magam elkészíteni! Azért köszönöm!
Én is vasalok! De próbálkoztam UV levilágítással is.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2014
Az
Idézet: lehet ! A hűtőből kivéve biztosan visszahúzható , de ha nem tökéletes a lamináló akkor egy nedves ronggyal áttörölve laminálás előtt a panelt tuti 2-3 igazítás elvégezhető . A lakkfilc tényleg jó cucc csak figyelni kell a megfolyásra beszáradásra. „inkább hőfok függvénye”
Sziasztok!
Pausz papírral próbálkoztam, ez lett az eredménye, de mitől?
Valami egzotikus pausszal próbálkozhattál
Gondolom a laserben felhólyagosodott a hőtől. Hasonlóan jártál mint a vasalós műnyomópapírral szoktam. Nyomtatás előtt egy 15 percre tedd rá a radiátorra, vagy a sütőbe (de csak ha villanyos) szárítani. Valószínű a bent maradt pára dobta szét.
Sziasztok,
*** Erre van az apróhirdetés! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2014
Köszönöm a válaszod!
Nem a nyomtatóban lőtte szét magát hanem a vasaló alatt! Egyébiránt leteszek a pauszolásról, drága is volt a papír (eladó mondja "valahol volt....." Erre 15 perc múlva jött vissza addig kereste). Most próbáltam egy lézer nyomtatóhoz való papírt, amivel elsőre kecsegtető eredményt kaptam. Elnézést a rossz képért, de ennyi tellet a mobilomtól.. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2014
Azért van mit még javítani ezen a technikán.
Tintás nyomtatókhoz is létezik denzitás növelő spray vagy csak lézerhez?
Ez hirtelen felindulásból készült csak teszt képen, hogy a papír megfelelő-e Egyébként igazad van van mit javítani élesben is!
Egy két instrukciót talán , ha elfogadsz , akkor segíthet hamarabb elérni azt a szintet ami már ütős lenne.
Szóval túl vastagnak találom a papírt bár a kép nem olyan jó , tehát nehéz kivenni ,de nekem ez jön le. A továbbiakban túl erősen nyomtad a vasalót , és nagy a hőfok .Szét lapultak a vonalak , deformálódott a rajzolat. És talán a nyák tisztasága ami nagyon fontos lehetne tisztább , mert az a tapadást elősegíti nagyban.
És ha tökéletesre fejleszted a technikádat , mert azt mindenkinek saját magának kell elérnie .
Akkor talán már ilyet is fogsz tudni csinálni , és ez azért már jónak mondható ugye ? Bővebben: Link
Köszönöm a tanácsot próbálok figyelni az ilyesmire, egyelőre a számomra megfelelő jó és olcsó papírt próbálom megtalálni, de most hogy felhívtad a figyelmem rá megpróbálok változtatni (csökkenteni) a hőfokon. Itt fullon volt!
Nekem ez volt eddig a legnehezebb nyákom.
Kisebb nyák rajzokkal próbáld meg először .Egy kevesebb idő , hamarabb látod a végeredményt , illetve a hibákat , és gyorsabban tudsz korrigálni.A másik , hogy nem árt megjegyezni , hogy milyen munkafázis , hogy sikerül , hogy tudd hol kell esetleg javítani a dolgon.A papír az olyan dolog , és a hőfok is , hogy nem lehet minden rajzolatot egyforma papír , és ugyanolyan hőfokon vasalni .Gondolod el a te nyákrajzod szét lapult , pedig az sokkal vastagabb rajzolatú mint , amit mellékeltem neked , akkor az hogy nézett volna ki azokkal a beállításokkal , és folyamattal , ahogy te csináltad.Nem kevés idő különben , de ha nagyjából meg lesz , hogy mekkora nyákhoz , és milyen finom rajzolatú nyákhoz , vagy éppen fordítva milyen beállítás kell , vagy papír , akkor már el sem fogod tudni rontani.
De hogy ne csak kis nyákról szóljak legyen , itt példa egy A4 es méretű nyákra is , vasalással készítve .A4 méretre még nemigen láthattál példát vasalással készítve , hát meglehet csinálni.
És ott az oldalon pedig egy nagyon kicsire is egy példa .Szemléltetésnek ott az 1 forintos mellette. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2014
Sziasztok.
Tud valaki egy jó nyomdát ahol interneten keresztül lehet nyomdai levilágító filmet készíttetni és ki is postázzák? A Teleprintnél már nem találom ezt az opciót.
Az információnál még benne van, kérdezz rá:
Szállítás, számlázás, ÁFÁ-s számla A kosár menüponton belül, a tovább gombra kattintva beállíthatja a szállítás módját. ÁFÁ-s számlát is igényelhet ugyanitt. A szállítás módja lehet: személyes posta (260 Ft) Pick pack pont (600 Ft) Gls futárszolgálat (1000 Ft)
Szia! Megnéztem az oldalukat és ezt találtam.ezt
Sziasztok!
Az én e-mailemre is ezt a választ kaptam.
Ismerősöm nyomdász, velük szokott dolgoztatni, az anyagot pdf-ben küldi nekik. Meg kell kérdezni Litofilm.hu
A tegnapi nap folyamán felvettem a kapcsolatot Bővebben: Link linkelt nyomdával, e-mailben elküldtem nekik az anyagot és ők az A5-ös méretű filmet 634 Ft-ért postával együtt megcsinálták. Ma délelőtt csengetett a postás a borítékkal.
Ezért javasolom őket másnak is. Köszönöm az eddigi javaslatokat!
Üdv mindenkinek! Megint jönnek a láma kezdő kérdéseim.
Ha gyorsmaratót használok, azt muszály melegíteni, vagy szobahőmérsékleten is lehet vele maratni? Ha muszály, hogyan melegítsem? Mindegy, milyen műanyagból van a tál amiben maratom? (félek, hogy azzal is reagál) A használt vaskloriddal mi legyen?
ÜDV.
ha nem melegíted akkor lassabban fog maratni, használt vas-kloridot újból fel tudod használni.
De mennyire lassan? Órákig, vagy fél óra? Kis panelről lenne szó. A válaszodat azért köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2014
Szia!
Azt kellene először tisztázni, hogy gyorsmaratóról van szó vagy vaskloridról? A gyorsmarató (HCl + H2O2) nem bántja a műanyagot, a vaskloridtól meg minden barna lesz, gyakorlatilag letakaríthatatlanul. A hőmérséklet emelése mindkét anyagnál gyorsítja a maratást. Vaskloridnál fontosabb, mert hidegen megőszülsz mire végez a panellel. Vaskloridnál 40-50 fok elegendő, gyorsmaratónál 30 fok. Használt vasklorid mit jelent nálad? Volt már egyszer használva vagy már nem működik? Előbbi esetben lehet még használni feltehetően. Utóbbi esetben kidobandó.
lötyi Erről lenne szó. Egyszer volt (van) használva, de hol tároljam?
Ez vasklorid alapú. Tárold abban amiben vetted.
Köszönöm a válaszaidat!
Úgy szokták, hogy a műanyag edényedet berakod a mosdóba amit teleeresztesz forró vízzel. Ezt időnként cseréled. A másik megoldás ugyan ilyen csak egy mémedényt felraksz a tűzre, és melegen tartod a vizet, és közben nyomod lefelé a műanyag edényt vigyázva, hogy a lábos aljához ne érjen.
Van még olyan is, hogy egy tűzálló jénai edényt teszel a tűzre, abba rakod a vaskloridot, és így melegen tudod tartani. Nálam a nátriumperszulfátot egy akváriumfűtő fűti. |
Bejelentkezés
Hirdetés |