Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Polárszűrő "kinyerhető" a szemüvegre csíptethető napszemüveg előtétből is. Piacokon lehet kapni viszonylag olcsón, de meg kell nézni, hogy valójában nem csak egy szürke lemez-e, hanem valódi polárszűrő. Ellenőrizni egyszerű: Ha egy mobil kijelzője elé tesszük, és elkezdjük forgatni, akkor egyre jobban elszürkül, jó esetben teljesen átlátszatlanná válik, ha valóban polárszűrő.
Szerintem a melysegelesseg a feny mennyisegetol csak annyiban fugg, hogy az automatika nagyobb feny eseten szukebbre allitja a blendet (irist). De ha nincs automatika, akkor kezzel kell szukebb blendet allitani, amitol no a melysegelesseg, de sotetebb lesz a kep. Bar nem vagyok meggyozodve rola, hogy egy ilyen webkameran egyaltalan van blende.
Így van. Időtállóbb, és sokkal szebb. A lemezt hogyan festetted be arra a jól ismert matt világoskékre? Egyébként ha egyszer az életben kész leszek az erősítőmmel, azt is ilyesmi dizájnnal készítem el. Olyan lesz, mint a BEAG APX-100.
Szia! Mint írtam a doboz részben megvolt - a kék lemezek is. Az előlapok 1,5mm-es fehér alapú fekete szendvics anyagra lettek gravírozva. Kicsit el is rontottam, azért olyan szellemképes - de nem akartam újracsinálni - itthon elmegy.
Szia ! A szamlapot keszited, vagy vasarolod, hol kaphato ? Amugy szep.
A legujabb pákám! Köszönöm Johnny kollegának a segitséget. Ez egy PES50 Weller pákafej ami más elveken mükldik mint a régi LR21 páka, és azzal nem kompatibilis.
Végre, sok interruptusz után kész van a monitor tesztüzem. 1366x768-as kijelző monitor scalerrel, műhely monitor lesz belőle . Gyönyörű szép éles kép, nincs input lag, sem egyéb TV-s effekt, fel nem tudom fogni, hogy miért nem gyártanak ilyeneket.
Két scalert is vettem, mindkettő samsung, de természetesen a samsung IC-s döglött, a TSUM IC dolgozik. A tápról nem tudok rendes képet csinálni, egyenlőre lengek, mint a santa maria vitorlája A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Köszönöm mindenkinek a polárszűrővel kapcsolatos sgítséget.
Horgászboltban 6e-től felfelé van ilyen szemüveg. Frankye Megnézem a szemüvegre csíptethető előtétet. Köszönöm. killbill Valóban, a blende hiánya miatt nem jó az elgondolásom. Tükörreflexes gépen jól látható, ahogy blende szűkítéssel nő a mélységélesség, egyben sötétedik is a kép. Többlet fénnyel kiegyenlíthető, erre gondoltunk, de webkameránál primitívebb a gép, belnde nincs.
Ejj de jól néz ki a cucc
Gratulálok...
Szép munka, de már megint az a ferde kijelző!
Ez tiszta gyári öregem! Gratulálok, forrassz vele sok további klafa alkotást!
Ez igen remek munka!Megtudhatnánk róla többet?
LG-nek volt 42"ban ipari monitora kb 500k-volt 4-5éve. Nekem volt szerencsém kettőhöz is az egyikben még egy számítógép is volt.
Ilyeneket látsz az egyik bank kirakataiban. Én is hasonlóban gondolkozom, mert vesteles FullHD-s TV-t használok monitornak is tuti irtózatos az input lag. Csak még nem vettem magamon erőt hogy scalert keressek.
FHD-hoz nagyon egyszerű találni, ha jól sejtem samsung S-PVA panel van benne, mindennel megy ami 8 bites, ha kell tudok hozzá scalert, eladtam már egy vesteles TV-ből épített monitort.
Végülis ilyen lett. Az LVDS kábelekből egy picivel kellene hosszabb és akkor szépen lehetne őket hajlítani, de nem találok.
Múúhelybe jólesz az.
Eredeti táppal nem lett volna egyszerűbb megoldani? Vagy az pont kuka volt?
Szalagkábelt szerintem tudok adni ha nagyon kellene, talán van a műhelyben.
Láttál te már ilyen Vestel tápot? A disznók elé ledobnám, de a 230-at ré nem dugom, ez a táp megbízható és csendes is, nem fütyül, csattog kattog. A 24V-os táp ráadásul egy mean well ipari táp, ami egy hanygyányival megbízhatóbb, mint a vestel, tele van tömve japán kondikkal 10-15 évig nem lesz vele gond. Amúgy megvan a gyári tápja, át van kondenzátorozva, működik, de inkáb eladom, mint használom. Kábelem van nekem is sok, de ezen ilyen hülye csatlakozó van a scaler felöli oldalán, ilyenből, csak ugyanilyen hosszút találtam eddig. Már a scalert is megtömtem polimer kondikkal, meg kapott egy kis bordát az IC, íg azzal sem lesz gond egy darabig, holnap bordázom és ujítom a kijelző t-con-ját meg az invertert és akkor örökös lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Ha tudnád mennyit láttam és látok vestelből 7éve foglalkozom velük
Az a baj scalerben majd nem tudom milyet keressek, abban tudsz segíteni?
Tudok segíteni, egyre többen kérdezik, hogy hogy is működik ez a dolog, ezért bátorkodtam nyitni egy monitor építős topikot, folytassuk ott. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
Nagyon pofás profilok!
Polárszűrőt rossz (kidobásra ítélt lcd kijelzőről tudsz "lehúzni" az üvegre ragasztott fólia az ...
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2014
Nincs nagyon mit nézni - trafo, 3 vezeték a fö lapra, onnan 4 vezeték a csatlakozora meg 4 a nyomogombokhoz.
A fö NYÁkra van dugva a display.
Elkészültem én is. Egyenlőre két görgős fióksínnel, de szerintem kap majd egy lineáris tengelyt.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
Jol néz ki!
Kapni olcson fioksineket, amiben nem görgök vannak, hanem csapágygolyok (olcsobban vagy ugyanolyan árban vannak mint a sime fioksin), szerintem az untig elég ilyen kis állványhoz. A legrövidebb kb 20 cm). A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
Köszi! Olyan van most benne, csak rosszul fogalmaztam, végül is nem rossz, majd kiderül milyen hosszú távon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |