Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Polárszűrő "kinyerhető" a szemüvegre csíptethető napszemüveg előtétből is. Piacokon lehet kapni viszonylag olcsón, de meg kell nézni, hogy valójában nem csak egy szürke lemez-e, hanem valódi polárszűrő. Ellenőrizni egyszerű: Ha egy mobil kijelzője elé tesszük, és elkezdjük forgatni, akkor egyre jobban elszürkül, jó esetben teljesen átlátszatlanná válik, ha valóban polárszűrő.
Szerintem a melysegelesseg a feny mennyisegetol csak annyiban fugg, hogy az automatika nagyobb feny eseten szukebbre allitja a blendet (irist). De ha nincs automatika, akkor kezzel kell szukebb blendet allitani, amitol no a melysegelesseg, de sotetebb lesz a kep. Bar nem vagyok meggyozodve rola, hogy egy ilyen webkameran egyaltalan van blende.
Így van. Időtállóbb, és sokkal szebb. A lemezt hogyan festetted be arra a jól ismert matt világoskékre? Egyébként ha egyszer az életben kész leszek az erősítőmmel, azt is ilyesmi dizájnnal készítem el. Olyan lesz, mint a BEAG APX-100.
Szia! Mint írtam a doboz részben megvolt - a kék lemezek is. Az előlapok 1,5mm-es fehér alapú fekete szendvics anyagra lettek gravírozva. Kicsit el is rontottam, azért olyan szellemképes - de nem akartam újracsinálni - itthon elmegy.
Szia ! A szamlapot keszited, vagy vasarolod, hol kaphato ? Amugy szep.
A legujabb pákám! Köszönöm Johnny kollegának a segitséget. Ez egy PES50 Weller pákafej ami más elveken mükldik mint a régi LR21 páka, és azzal nem kompatibilis.
Végre, sok interruptusz után kész van a monitor tesztüzem. 1366x768-as kijelző monitor scalerrel, műhely monitor lesz belőle
![]() ![]() Két scalert is vettem, mindkettő samsung, de természetesen a samsung IC-s döglött, a TSUM IC dolgozik. ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Köszönöm mindenkinek a polárszűrővel kapcsolatos sgítséget.
Horgászboltban 6e-től felfelé van ilyen szemüveg. Frankye Megnézem a szemüvegre csíptethető előtétet. Köszönöm. killbill Valóban, a blende hiánya miatt nem jó az elgondolásom. Tükörreflexes gépen jól látható, ahogy blende szűkítéssel nő a mélységélesség, egyben sötétedik is a kép. Többlet fénnyel kiegyenlíthető, erre gondoltunk, de webkameránál primitívebb a gép, belnde nincs.
Ejj de jól néz ki a cucc
![]() Gratulálok...
Szép munka, de már megint az a ferde kijelző!
Ez tiszta gyári öregem! Gratulálok, forrassz vele sok további klafa alkotást!
Ez igen remek munka!Megtudhatnánk róla többet?
![]() ![]()
LG-nek volt 42"ban ipari monitora kb 500k-volt 4-5éve. Nekem volt szerencsém kettőhöz is az egyikben még egy számítógép is volt.
Ilyeneket látsz az egyik bank kirakataiban. Én is hasonlóban gondolkozom, mert vesteles FullHD-s TV-t használok monitornak is tuti irtózatos az input lag. Csak még nem vettem magamon erőt hogy scalert keressek.
FHD-hoz nagyon egyszerű találni, ha jól sejtem samsung S-PVA panel van benne, mindennel megy ami 8 bites, ha kell tudok hozzá scalert, eladtam már egy vesteles TV-ből épített monitort.
Végülis ilyen lett. Az LVDS kábelekből egy picivel kellene hosszabb és akkor szépen lehetne őket hajlítani, de nem találok.
![]() Múúhelybe jólesz az. ![]()
Eredeti táppal nem lett volna egyszerűbb megoldani? Vagy az pont kuka volt?
Szalagkábelt szerintem tudok adni ha nagyon kellene, talán van a műhelyben.
Láttál te már ilyen Vestel tápot?
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Ha tudnád mennyit láttam és látok vestelből 7éve foglalkozom velük
![]() Az a baj scalerben majd nem tudom milyet keressek, abban tudsz segíteni?
Tudok segíteni, egyre többen kérdezik, hogy hogy is működik ez a dolog, ezért bátorkodtam nyitni egy monitor építős topikot, folytassuk ott. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
Nagyon pofás profilok!
Polárszűrőt rossz (kidobásra ítélt lcd kijelzőről tudsz "lehúzni" az üvegre ragasztott fólia az ...
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2014
Nincs nagyon mit nézni - trafo, 3 vezeték a fö lapra, onnan 4 vezeték a csatlakozora meg 4 a nyomogombokhoz.
A fö NYÁkra van dugva a display.
Elkészültem én is.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
Jol néz ki!
Kapni olcson fioksineket, amiben nem görgök vannak, hanem csapágygolyok (olcsobban vagy ugyanolyan árban vannak mint a sime fioksin), szerintem az untig elég ilyen kis állványhoz. A legrövidebb kb 20 cm). A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
Köszi! Olyan van most benne, csak rosszul fogalmaztam, végül is nem rossz, majd kiderül milyen hosszú távon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |