Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szerintem azt kellene csinálni, hogy a trafótól jövő középleágazást ami a testre megy a panelon, csak az egyik erősítőn bekötni és a két erősítő puffer szűrő elkóinak a lábainál közvetlenül a test fóliákat egy vastagabb vezetékkel összekötni. Ez lesz a csillagpont, ezután az egymástól elszigetelt bemeneti rca csatik(ha van) testjét ehhez a kinevezett csillagponthoz kötni. A bemenet és az rca közti árnyékolt vezeték árnyékolását csak az rca aljzat felől bekötni, a panelon nem, mert az földhurkot okoz.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Így már világos. Sajnos a két erősítő puffereinek GND pontjai között óhatatlanul búgó-feszültség lép fel. A mellékelt rajzon jelölt pontokat kösd össze minél rövidebb és minél vastagabb vezetékkel, még a 2mm átmérőjű rézpálca sem túlzás!
Sziasztok lágyinditót szeretnék csinálni 300w-os toroidhoz..
A képen látható relé valamelyikéből szeretném me(i)lyik lenne nekem a legalkalmasabb?_Esetleg kapcsolást is tudnátok adni?_Vagy ez is jó ami a képen van? A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Igen, én is ezt mondtam. Fontos, hogy a többit is megcsinálja a delikvens, ez csak az első része.
Fontos az is emellett, amit írtam, hogy csak az egyik erősítőn kösse be a trafó közepét, különben itt is lesz egy hurok. Ha csak az egyiket köti be, akkor nem lesz hurok és vékonyabb vezeték is elég lesz, de minimum 4-es keresztmetszetű legyen a vezeték, hogy a csillagpont minél szorosabb legyen. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Szia! Nem láttam a bejegyzésed mikor gépeltem, teljesen egyetértünk. A jelföld kezelésére reményem szerint alig lesz érzékeny.
El ne felejtsem! A trafó szekunder közepet az előbb berajzolt drót közepére kösd rá!
Sajnos nem biztos. Ha így jár el és megcsinálja a bemeneten is a szükséges lépéseket, akkor tökéletesen védve lesz a huroktól. A bemeneten fellépő hurok jóval érzékenyebb és sajnos ha a panelon összeköti a bemeneti gnd-ket, akkor tutira lesz földhurka a forráson keresztül. Ha azonban a csillagpontba köti be a bemenetet, akkor a hurok nem tud érvényesülni.
Na igen az lesz az igazi csillagpont, bár szerintem ha nem túl hosszú és elég vastag a vezeték amivel összeköti, akkor nem vészes, kinevezheti bármelyik panelfóliát csillagpontnak. De kétségtelen, hogy a közepe lesz bombabiztos.
Könnyű a helyzetem, előttem egy méregdrága Yamaha 5.1 szétszedve, onnan puskázom
Ja vagy úgy.
Jó munkát! Kérdés hogy ez mennyire megy neki amatőr szinten gányolás nélkül, mert az lenne a szerencsés ha ezt a közepet tudná rögzíteni, mondjuk egy nyáklap darabot lefogatni a kasznihoz, úgy, hogy a kaszni villamosan ne csatlakozzon a nyáklap darabka fóliájával. Már csak azért, hogy a földelési pontot-ha egyáltalán kell neki- eldönthesse az ember és majd oda köti, ahová akarja. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Bekötöttem így a testet és már csak egy nagyon pici sercegés hallatszik viszont a jelfőles kötés nem egészen vili.. azt is kössem a nagy áramú testre csillagpontba?
Ha nem nagy gond akkor próbáld ki, aztán meglátod hogy jobb lesz vagy sem.
Az nem lehet,hogy a sercegés a toroidtól jön? Még nincs árnyékolva és elég közel van a panelhez,nem lehet,hogy megszórja?
Miért, külön-külön is sercegett? Mert ha nem, akkor ilyen nem lehet. Meg az nem sercegés lenne hanem brumi maci.
Kipróbáltam,de úgy ismét halkan búgott. viszont most,hogy ,,csend lett,, feltűnt,hogy az egyik panel,egyik fele kb. félpercenként picit begerjed.. (alig halható) az mitől lehet?
És leválasztottad mindkét bemenet testjét a panel felől mielőtt a csillagpontba kötötted őket? Árnyékolt vezetékkel csatlakoztál a bemenetre?
Attól hogy kínai.
igen leválasztottam és árnyékolt kábelt használtam. viszont lehet,hogy valami szakadás lesz a fólián,mert mozgatásra ,,lázba jön,, És igen a rizsevő áramkörök gyakran egy rakás f..ok,nem is foglalkoznék vele. De nagyon jó hangjuk van.
A trafó és az erősítő közötti kábel is szór a puffer-töltő áramcsúcsok miatt. Próbáld távolabb rendezni a bemenő jelektől, a három ág összesodrása is segíthet.
Csodát ne várj, de a háttérzajt azért elfogadható szintűre lehet csökkenteni.
Okés. Ha már ilyen ügyesen leválasztottad, még azt azért próbáld meg, hogy a bemenet testjét mindegyiknek a saját puffer lábához kötöd. Ezzel kikerülöd a táp felőli test vezetékeken folyó áramot és az esetleges nyák kialakítás hibáját, hogy a kimenet testje bekapcsolódik a puffer és a bemenet közé.
Rendben így kötöm össze majd a kasztniba rakásnál.
köszi!
Na, azt azért még előtte ki kéne deríteni hogy jó-e úgy.
Nem okozhat gondot, ha már ennyi energiát raktál bele.
Szavam rá délután kipróbálom és beszámolok róla!
Csak a védelmi tápja adta fel mivel ahonnan vettem összekókányolták és csak beleszórták a nem oda való alkatrészeket ezért az ac main 2 szekunderes smps ami a védelmi ic n kívül a nagyfesz inverter egy részének az elektronikáját is viszi leégett az smps kis táppal együtt ezért leszámolta a meneteket mivel nem street alaktrész és újratekerte + impregnálta, majd a védelmi feteket is olyanra cserélte ami odavaló, szerencsémre kaptam kapcsirajzot hozzá a szervíztől,így azzal együtt adtam át a szerelőnek, hozzátenném fejlesztőmérnök volt a Beagnál,ma is aktívan javít de ő is vakarta a fejét 3 napig csak a hibákat keresve.. A lényeg hogy most már megbízható. Egyébként ma már véleményem szerint sok esetben építeni sem olcsóbb, sőt sokszor drágább mint megvenni készen, de hát az építés élménye meg hogy saját kezű munka feledteti azt a néhány+ ezrest...Ez az amiért csináljuk
Na akkor most már megbízható lesz a "kicsike" Ne is mond, nagyon jó mikor a kezed közt születik meg egy darab, és először éri el a borda az üzemi hőmérsékletet.
Sziasztok! Megmértem a Creskendo átviteli frekvenciatartományát. Hát valami elképesztően jó 20.3dbm-re beáltam 1kHz-en a végfok kimenetén és vigig futtatam az összes frekvencián egészen 330kHz-ig, ugyanis itt volt a -3dB-es pont... 7Hz-él -2dB, 8Hz-él még csak 0.3dB esett az erősítés, 9Hz-en +0.4dB lett, utána vissza állt +/- 0.1-0.2dB szórással 20.3dBm-re. 4ohm-on 134W-ot mértem, 8ohm-on 82W-ot tudott. Érdekesség 3-4Hz-nél a védelem behúzta a reléket, emelve a frekvenciát visszakapcsolt. Ha valamit nem jól csináltam megköszönöm az észrevételeket mert most tanulgatom
Szia! Összesodortam a vezetékeket,meg az előjelet a puffernél kötöttem a testre, hibátlan lett.. még a sercegés is eltűnt! Remélem a dobozolás után sem változik a helyzet. Köszönöm az értékes infót!
Sziasztok! Van egy 600VA toroidom, 110VAC-t ad le (5,6A). Csak 2 kivezetése van, az volna a kérdésem, hogy lehetne építeni hozzá egy 2x300W 8 ohm körüli erősítőt? Esetleg Class D? És van-e kapcsolásotok?
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
Sziasztok! Most szereztem egy jó kis házimozi erősítőt (5.1) Roadstar DVD-7115XSPK. Most én ezt AUX-on PC re kötve használom. Az erősítő 8-16Ohm-ig megy. Viszont nekem csak 6Ohm-os hangfalaim vannak (A mélyláda is 6-Ohm-os) szólni szól elég szépen. Ilyen vakolatbontósan. Viszont ugye 2 Ohm-al kevesebb az impedancia, mint kéne. Ez nagy gondokat okozhat? Tehát most ez a 2Ohm nagyon sokat számít? 1 darab TDA 7265(subwoofer) és 3darab TDA 7269 IC van benne. Ezeknek ettől a 2Ohm különbségtől lehet valami probléma? Melegedni melegszik, fűt rendesen, de szerintem ez még üzemi. Olyan 40-50Fokos lehet a borda. Még amit észrevettem, hogy a kijelző nagyobb hangerőn eléggé vibrál a zene ritmusára.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
Elnézést emlékezetből irtam. Ez a toroid külföldi 110v-os ezközök ellátásához lett gyártva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |