Fórum témák
» Több friss téma |
A nyugalmi áram +/- 40V mellett 190mA a + tápfeszen,a - tápfeszen valamennyivel kevesebb 185mA.Ezeket az értékeket rövidrezárt bementtel,terhelés nélkül mértem.A kondenzátorok a panel alján vannak,mert a leszorítókengyelek miatt nemférnek el.Az összes átkötés bentvan.A Zobel ellenállások nem melegednek/2W-osak/.
Ez teljesen normális áramfelvétel, az észlelt melegedést nyugodtan el lehet fogadni.
Kb 15 perc alatt melegszik langyosra a borda ventillátor nélkül.Szerintem énis belenyugszom
Az adatlap szerint egy TDA7293 nyugalmi árama maximum 100mA, tipikusan 50mA. A mért értéked kimondottan jó. A tápfeszültséged és nyugalmi ára, szorzata így is bizony 15W.
A két oldal közötti melegedés különbség az, amire nem tudok magyarázatot adni.
Lehet nemjol fogalmaztam pár hsz.-el ezelött.Konkrétan a baloldali végfok melegedik hamarabb,nem a baloldali IC.Ez érvényes mind2 panelnál.
Oszcilloszkópon meg kéne nézegetni az áramfelvételt, hogy nincs-e benne valami hullámosság. Csak arra tippelek, hogy az egyik oldal visszacsatoló (vagy bármelyik másik) hurka összeszed valamit, és erősíti is. Ugyan ezt a dolgot meg kéne nézni úgy is, hogy teszel terhelést a kimenetre.
Köszi a segítséget,de sajnos szkóp az nincs közben akadt más probléma is. Ma beüzemeltem a fázisfordítót.Rettenetesen zajos Ahogy tekerem a potikon a hangerőt,annál jobban búg.Gondolom föld
hurok alakul ki valahol.
na rá szántam magam hogy lefotozam milyen is lett .Elvileges végleges állapotban a végfokom.Esetleg toroidra cserélődik majd a táp.Ebbe van hővezérelt hűtés clip detektór koppanásgátló.
A szorosan egymás mellé tett két ventilátorban miért látsz fantáziát?
Én egyáltalán nem értek az aerodinamikai áramlástechnikához, de feltevésem szerint ezt egyetlen cm3-el sem szállít több levegőt mintha csak egy forogna. Inkább egy felesleges akadály, ezért zajforrás az áramlási útban. De nyitott vagyok egy jó magyarázatra, és ha az meggyőző, akkor magam is fogom alkalmazni. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
Én sem értek az áramlástechnikához, de "rémlik, mint ha látnám" az adatlapját egy márkás 8cm -es ventilátornak, ahol vannak látványos grafikonok, és mint ha az egyik azt magyarázná hogy a légnyomáskülönbség (vagy akármi is legyen, már nem emlékszem) mennyire befolyásolja a szállított légtömeget. Másrészt: ha az egyiket megeszi a fene, akkor a másik még továbbra is dolgozik
Találtam egy példát: 5. oldal. Itt ugyan vízoszloppal definiálja a nyomást, inverz függvényről van szó, de a lényeg talán látszik. Másik példa: 1. oldal, Jamicon A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
Mind 2 oldal 2-2ventit kapott egyet elöről egyet hátulról. Ha csak 1 oldal van terhelve egy-egy venti indul be ha mind 2 oldal. Akkor. Mind a 4 megy melegedéstől fűgően. Szoval ezért van a 4 venti.
Sziasztok!
Ma szerettem volna éleszteni az erősítőt de sajnos hibába ütköztem. A D-Audio oldalról rendelt kit-ről lenne szó. Probléma: csak a táprész van rákötve egyenlőre és rámertem a kimenetre de + tápfeszültség jelenik meg mind két oldali nyákon. Mi lehet a probléma? Beültetést ketten is ellenőriztük, és a tápot a mellékelt papír szerint kötöttük be. A nyugalmi áramfelvétel a + tápoldalon 55mA mind két oldalnak. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2015
A pufferkondenzátorokat kisütötted mielött rákötötted a panelra?Biztos nemkapott fordított tápfeszt?1-2 kép jólenne a táprol,és arrol,ahogy bekötötted.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2015
Hello!
Igen a pufferkondenzátor ki volt sütve és tuti hogy nem volt fordított a tápfesz. Képet nem tudok most küldeni.
Zárlatos forrasztás esetleg.Erős fénnyel világítsd át a panelt.Mekkora a tápfeszültséged?
Szia! A Mute-t és a STBY-t rákötötted a pozitív tápra?
Hello!
Igen rá volt kötve és akkor + tápfesz volt a kimeneten, de most leforrasztottuk a stby-t és a mute-t és így 0V mértünk. Mi lehet akkor most a gond? A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2015
Ezek szerint ez még nem tragikus állapot.
Helyezd vissza üzembe és mérj feszültséget a 2, 3, 4 lábakon testhez képest. A 4-est azért mérjük mert leválasztható a teljesítménytestről.
Mérés előtt visszakössem a tápra a stby-t és a mute-t?
Úgy néz ki rájöttünk a probléma okára. A nyákon megszakítottuk a vezető szálat a leírtak alapján, de a bemenetre nem kötöttünk semmit. Így az a rész nem kapott testet. A bemeneti testpontot rákötöttük testre és így a kimeneten megszűnt a tápfesz.
Volt már róla szó, gyakorlati tapasztalat még nincsen.
4-8 ohm-ra elég egy IC is, a 0,5 ohm hangszóróimpedancia meg elég ritka Az IC-k ugyan bírnák az 550W-ot, de szemlátomást felégne a fólia a több mint 30A áramtól.
gondolkodoba estem hogy vásárolok egyet. probára.. azt ha megvan Írom mik a tapasztalatok.
másnem ha nem üzemel rendesen akkor szétbontom és lesz belöle .2 panel
A párhuzamos kapcsolások építésétől visszavonultam egy ideje, mert van egy gyenge pontja. Ha egy IC meghibásodik, kíméletlenül magával rántja az összeset.
igen ez nagy hátránya a dolognak. de viszont ezek az ick úgymond filléres tételek.
Azért annyira nem filléres. Mondjuk ha ki kell cserélni sok darabot, az úgy elég rossz.
Haszontalan dolognak látom én ezt a 0,5 Ohm terhelésre méretezett (?) erölködőt. Inkább hidalni lenne érdemes, és mondjuk az adatlap szerinti -amúgy G osztályú- kapcsolást, mert teljesítménytranzisztorokkal van megtámogatva a rendszer. Ráadásul nagyobb a hatásfok. Esetlegesen ki lehetne egészíteni túláram, vagy SOA védelemmel (utóbbi az LM3886 ban állítólagosan megvan).
rá szántam magam kicseréltem a trafót ilyen lett . Ez csak elég lesz 2*255w nak 750w beag trafó
|
Bejelentkezés
Hirdetés |