Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ecsetelni nem feltétlenül szükséges, de finom szőrű, kis méretű (2cm széles) festő ecset biztosan nem tesz benne kárt, és annyit viszont segíthet, hogy ne maradjon a maratandó felületen vékony, szemmel nem látható emulzió réteg, ami gátolja vagy erősen lassítja a marást.
Véleményed szerint szükséges a két réteg pausból is?
Ez esetben merre nézzen a két festékes oldal?
Ha csak finoman símogatod akkor nem sérti meg.
Paus-szal nagyon régen dolgoztam és akkor is nyomdai, szöveges oldalakat világítottam le ezzel a módszerrel, ezért nem tudom, hogy biztosan segít-e a dupla fólia.
Ami egészen biztos, hogy két réteg esetében is az emulzió felé kell nézzen mind a két oldal, főleg az alsó Az alsó azért, hogy ne tudjon az UV alávilágítani, a felső meg azért kell, ha egyáltalán kell, hogy javítsa a festék fedőképességét. Ugyanakkor nem vagyok meggyőződve, hogy puas esetében nem ront-e a helyzeten a dupla vastagság, mert azért ez mégsem víztiszta hordozó. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Ok, nagyon köszönöm. Írok a fejleményekről
Sziasztok.
Megérkezett a szkenner. Szeretném ha véleményeznétek az elképzelésemet. Két fénycső között 4 cm van, alulra tükörnek alufóliát ragasztanák. A csövek 9W-osak. A neten több levilágítót is láttam két csővel (2x15W) és alufóliával. A teljes mélysége a szkennernek kb 4 cm, úgy hogy a nyákig kb 2-3 cm lesz. Elég egyenletes lesz a fény eloszlása?
A csövek és az üveglap közötti távolságot növeld meg valahogy, legalább 10 cm-re. Viszont, ha az üveglapra ráraksz egy fehér papírlapot, látszani fog, mennyire egyenletes vagy nem a fényeloszlás.
Nem használnám az egész A4 felületet. Ki lehet valahogy számolni az optimális csőtávolságot és üvegtávolságot?
Meg tudom növelni a távolságot, az üveglap alá készítenék egy másik dobozt. Mi lenne a jobb csőelrendezés, ami a képen van, vagy minden cső álljon egy irányban?
Alá fog világítani az oldalsó. Képzeld magad elé fény útját ami a csőből minden irányba terjed. Nagyon ferdén is.
Tükörnek ne alufóliát , hanem fényes fehér papírt használj , az alufólia csak egy részét veri vissza a uv-nak
Alávilágítás inkább a maszk számlájára illetve annak helytelen használatára írható. Szerintem kevesen használnak lézeres levilágítót.
Én már erősen gondolkodom rajta, hogy csinálni kéne egyet
Kicsit számolgattam.
Ha csak két csövet teszek egymás mellé, az egész szélessége 6 cm. Ha 15 cm-re van a nyák, nem használok tükröt, akkor a 13x14 cm aktiv területen a jobb szélső cső és az aktiv terület bal szélénél a beesési szög 30 fok. Nem tudom a lakkvastagságot, de 0,1 mm esetén ez 0,06 mm alávilágítást jelent. Persze, ez csak elmélet. Ez szerintetek jó lehet?
Sziasztok!
Öntapadós tapétát felhasználva is lehet nyákot készíteni vasalással, ha minden igaz. A kérdésem az, hogy merre találok esetleg erről valami leírást? Azt is le kell áztatni, vagy az miután kihűlt lehúzható?
Nekem ilyen levilágítóm van: Bővebben: Link. A doboz belső fele fehérre van festve, amiben a fény kb. össze-vissza verődik, tehát elméletileg még 90 fokot közelítő irányból is érkezhet a panelre. Mindezek mellett tökéletesen működik, tehát gulasoft felvetése, hogy ne oldalról kapja a fényt a panel, mert az nem jó, nem állja meg a helyét.
Kb. a lézerfény az, amelyik egy irányba halad, minden másnak van szórása. Tehát nyugodtan építsd meg a levilágítót, jó lesz.
Ha megtalálod a megfelelő tapétahordozót (én averigafics tipust használtam vagy két évig ) Hp2100 nyomtatóval . Amikor kihűlt szinte magától leesett.
Szia!
Nem arra a felére kell nyomtatni amelyik ragad, hanem arra amit lehúztam? Mert nekem fényes az az oldal is amit fel lehet ragasztani, de arra nem sikerült szépen kinyomtatni a rajzolatot.
Akkor keress más tipusú tapétát és igen a hordozópapír kell nem a tapéta, és arra a felére kell nyomtatni amelyikre a tapéta volt felragasztva
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2015
Úgy néz ki szerencsém van, mert ennél a tapétánál magára a ragadós tapéta felső részére is lehet nyomtatni, igaz 50-50% hogy jól nyomtassa-e ki, de a festék tökéletesen lejön rolla. Így használható a tapéta mind 2 része.
Sziasztok!
P20-as technikával szeretnék nyákot készíteni. Első kísérletre 10x1percre maszkoltam. 7g/l előhívóba rakva leoldódott minden, kaptam egy tiszta nyákot. Lehet alá világított? Újra próba...
Ezt pontosan hogyan értelmezzük?
Idézet: „Első kísérletre 10x1percre maszkoltam.”
Sziasztok!
Nekem is hasonló problémám van biztos a maszk nem jó. Ki mivel/hol nyomtatja a maszkot, hogy jó legyen?
Én írásvetítő fóliára, két példányban, egymás fölé rakva a levilágítóban.
Én is próbáltam de valamiért a maszkok mérete se lett eyforma, így nem tudtam egymás felé rakni őket mert valahol mindig nem stimmelt.
A nyomtatott maszkot 10 részre osztottam, egy takaró lapot teszegettem odébb 1perc világítás után.
Ezt én úgy oldottam, meg, hogy az alábbi képen látható módon nyomtatom ki a két példányt. Így mindig egyeznek a méretek. Pontosan egymás alatt vannak a rajzolatok, azonos pozícióban.
Csinálj egy próbát 10, 12, 14, 16, 18, 20 perccel. Akkor is leviszi az előhívó az egészet, ha túl tömény, bár esetedben nem valószínű, hogy ez a baj.
Csináltam egy 6 perceset, nyomott üveglappal,lesúlyozva.
Elég gyatra lett most is, de már valami maradt. Holnapra lakkozok újra nyákot és kevesebb idővel próbálkozok.
Még csak 3* írtuk le hogy 2 -3 perc levilágítás bőven elég akkor miért próbálkozol 10-12 perccel ? Házilag nyomtatott mesterfilmnél már 3 perc felett minden túl van világítva .....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |