Fórum témák
» Több friss téma |
Szia , köszönöm . Ezen a vonalon indultam el , de nem jó. Igaz timer0 -val.
Villódzik folyamatosan össze vissza.
Szia!
Nem a leírtat csináltad, olvasd el mégegyszer ( a megszakításban nem legyen while!) !
Igazad van , köszönöm , közben találtam egy megoldást is :
Köszönöm A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2015
Viszont ez meg mintha csúszna egy picit , mitől lehet ?
Nem látom, hogy csúsznia kellene a LED villogtatásnak ( ha pontos időt számoltál, úgy lehetne egy kis eltérés a számolthoz képest, de a villogásban ez nem látszik!)!
Miért törlöd kétszer is a "TMR2IF_bit"-t ?! A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Attól hogy nem számoltad ki a Timer2 megszakítási idejét!
A TMR2 -t egyáltalán nem szabad törölni a programból. azt maga a timer elintézi.
Szia!
Szerintem ebben is benne van az a kis csúszás , de nem kell olyan pontosság szóval oké lesz , köszönöm A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Nem értelek, nem kell késleltetés.
Készítesz egy 1mp-es megszakítást. Aztán a megszakításon belül használsz egy mondjuk mpszamol globális változót. Minden megszakítás végén növeled egyel: mpszamol++; Készítesz egy másiv változót amiben megadod, hogy hány másodpercenként akarod a kíván rutint (led, rele...stb kapcsolgatását) mondjuk legyen ez bealitottmp. A megszakítás mindig egy feltéttel indítód.
Az 1mp-es megszakítást pedig az adatlapból kell kilesni, és ki kell számolnod és aszerint beállítani a timert. Ha nem lehet pontos 1mp-et beállítani, akkor más időkkel is meg lehet oldani a fenti elveket követve... Szerk: hupsz, közben látom, hogy volt következő oldal és kaptál segítséget A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Sziasztok!
Megépítettem Ezt a tápegységet . A gondom az , hogy kellene még egy 3.3 V kimeneti feszültség , amit Ezen a módon valósítottam meg . Csak hogy amint teszek rá fogyasztót leesik a 3.3V feszkója és nem hajtja meg a fogyasztómat. Miképp lehetne ezt megvalósítani ? Előre is köszi.
Mielőtt válaszolnánk, áruld el, mi az a fogyasztó?
Nagyobb teljesítmény esetén ilyesmit válassz. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Sziasztok! Következőben kérnék segítséget. MikroC-ben programozva egy MikroElektronika Easy6-osom van, de ez talán lényegtelen. Megírtam a rém egyszerű programot a D portra, ami normálisan működik is. De az a, B, C portokon rendezetlenül aktív néhány LED. Gondolom, hogy ezt a 3 portot előzőleg törölnöm kellene. Kérdésem az ,hogy a programban mit és hová kellene beírnom, hogy az a,b, c portok előzetesen törölve legyenek. Egy Print screen-t küldök a mellékletben. Köszönöm a segítséget. Üdv.: Meszes József
Egy enc28j60 + pic mikrovezérlő , ledek , relék.
Az ellenállásosztó állandó fogyasztás, vagy az osztó áramához képest elhagyható áramfelvétel esetén használható. Minden más esetben szabályzott, félvezetős kapcsolás kell.
Szia!
Egyszerűen, ahogyan a főciklusban is, de még előtte. Tehát a trise = 0x00; rész utáni sorba.
És bár nem tudom milyen PIC, de ha 18F, akkor érdemes a kimenetnél a "PORTx" regiszter helyett a "LATx" regisztert használni. Ahol az "x" a portot (a,b,c.. stb.) jelöli. Tehát a porta = 0 helyett lata = 0. (Bár lehet ezt megcsinálja a fordító, ha elég "okos").
Értem , tehát akkor egy másik fesz szabályzó IC -vel gondolod nem lenne gondom ?
Ha mindent jól csinálsz (amit nem nehéz ), akkor jó lesz.
A PIC tipusa egy 16F887-es.
Húúúú, van sikerélményem, mivel működik. Köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Meg tudná valaki mondani, hogy mit jelent az alábbi hibaüzenet?
Egy 18F6622-vel játszom éppen.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy pic-es vakond riasztót. Ami változtatja a frekvenciáját 100-700hz-ig ezt valahogyan meg lehet valósítani? Válaszotokat előre is köszönöm!
Ez engem is érdekelne, mert lassan úgy járok a kertben, mint a tengerész...
Olvastam valahol. Egy olyan vastag műanyagcső amibe belefér egy konzervdoboz. Kb. 40cm hosszú. A cső ellentétes végén a palástba körbe 10-es furatok. A konzervdobozba egy mobiltelefonból kitermelt vibrátor motor. A PIC az időzítést vezérli. Mennyi időnkén mennyi időre kapcsoljon be. Nem azonos ismétlődéssel. A motor által keltett zaj iritálja az állatot. Ja! A cső végét a vakondtúrás nyílásába kell beállítani.
Elvileg azt, hogy a PICkit2 programozás után, ellenőrzéskor rossz értéket olvasott ki. Mégpedig a 0x300008 címről. 0xFF helyett 0xF-t olvasott ki. De nekem gyanús az a cím.. Egy picit mint ha nagy lenne. Erre kíváncsi vagyok, miért ír ilyet nagyot.
Szerk.: valószínűleg van rá valami magyarázat, és csak most tűnt föl ez nekem... A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Akkor már csak az a kérdés, hogy mitől van ez. Zsír új a pic, én vettem ki a szalag csomagolásból.
Minden írásnál ezt írja ki?
Szerk.: Blank check-re mit csinál? A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Igen minden írásnál ezt csinálja.
Blank check:
Szerk: most nem üres a pic. az számít? A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Olykor megesik, hogy egy új alkatrész nem jó, manapság egyre gyakrabban.. A PIC MCLR lába fel van húzva 10K-val ahogy kell, illetve biztos, hogy jól van bekötve a programozó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |