Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Meg tudja valaki mondani , hogy mik lehetnek a cuccosom adatai??
Egyen vagy váltó áramot csinál , mekkora a feszültsége , x fordulatszámnál milyen az áramerősség ?? A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Adatok:
Kimenet: AC v. DC Kimeneti feszültsége: ?V X fordulatnál ?A Mégis, minek az adatait szeretnéd? Szerk.: Képpel egyszerűbb. valószínűleg Váltót ad le. A többit pedig mérd le. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Van valakinek ilyenje? YouTube-on láttam ilyet 1 videóban.
Van multiméterem , de sajnos rossz szerintem , viszont csak lcd kell bele új szerintem.
Apám a legjobb helyen tárolta éveken keresztül a padláson , kapott téli hideget nyári meleget. az lcd le van kopva a 2 üveg réteg között az lehet a baja A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Akkor sajnos ennél többet nem lehet tudni róla.
Ja és az a patkó nem mágnes hanem vas.
Ez egy tábori telefon induktora, de LB készülékekben is ilyen volt. Ezzel élesztették a vonalat, csengettek. Telefonosok többet tudnak róla. 50-500V között is lehet a feszültsége.
Szerintem egyen áramos mer kicsit égető az érzés , az áram jó erős lehet .
Negyed fordulatot tekerve hirtelen annyitól is lüktet az ujjam.
Indukciós hevítőt/olvasztót lehetne vele hajtani?
Esetleg csinálnék egy jó kis szélerőművet. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Mi irányítaná egyen? Én nem látok rajta diódát. granpának igaza van, akkor nagy feszültségről van szó, azért csíp.
Ez egyáltalán nem arra való (mint írtam). Lüktető egyenáramot állít elő (ha jól a emlékszem, félgyűrűs az áram elvezetés). Ha megnézed, elég vékony drót van rajta, abból nem lesz nagy áram. Nekem még van pár darab modernebb, majd megnézem, ha odajutok (200 km).
Az a 'vas' patkó valaha mágnes volt, de ha csípett, akkor még van benne delej. Várj egy telefonosra; megjelenik. Minél gyorsabban tekered, (B×l×v) annál nagyobb lesz a feszültség, bizonyos határig. Az áram behatárolt a huzalkeresztmetszettel, feszültség 'B'-vel, stb. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Ismeritek ezeket a free energy videókat? Melyik működik?
Kipróbáltam (2. alkalommal) az 1 db mágnes (pont olyanom van mint a videóban) , 2db tekercs-es módszert, egy nagy francot működik , de lehet , hogy aki csinálta ott van valami rádiójel nem tudom mi ez. Csak hülyítik az embert ? Bővebben: Link 1. Bővebben: Link 2
Jobb, ha nem nézed ezeket, mert a meglévő tudásodat is törli a tartalmuk. Ezek mind agyment dolgok.
Akkor a videóban csalnak valamit vagy ott miért jó. Úgy akarna ez működni mint a vezetéknélküli telefontöltő?
Ahogy írod: csalnak! Ne keverd a szezont, a fazonnal; a vezeték nélküli energiaátvitel valós dolog. Minek csinálnál belőle váltót?
Az a réz ami alul látható belül folytatódik , abban mozog a tekercs .
Tényleg mágnes az a két patkó de nagyon gyenge és csak a végeknél jó , alig bírja felemelni a 9v-os elemet (annak vaslemez a fémtokja) .
a patkómágnes 6cm x 7cm x 9 cm-e (9 a magasság), 7 a szélesség
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Javaslom tanulmányozni az inverteres, kapcsolóüzemű és hasonló témákat: a lüktető egyenáram is transzformálható. De leginkább az elektrotechnika alapjait, különös tekintettel az indukcióra. A mágnesek végein (sarkok) legerősebb a mágnestér.
Volt a kezemben régen patkómágnes kisebb valami retró , erősebb volt ennél és mindenhol vonzotta a drótot is.
Erre az induktorra akkor nem kell vagy kell rezgőkör?? A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Bővebben: Link 4
Sokra nem mész vele, játszani jó. Ahogy granpa is mondta, LB telefon induktora. 100 V 25 Hz, 10 -20 mA körüli váltót állít elő a tekerésével, ami arra elég, hogy egy másik LB készülék csengőjét megszólaltassa, vagy egy kézi telefonközpont esőlemezes jelfogóját működtesse, jelezvén a központ kezelőjének a hívási szándékot.
Arra viszont jó, hogy jól megrázzon, viszont nem életveszélyes.
Beraktam 1 linket 15 Hz, 130 V 1 kohm
Ha letranszformálnám akkor lehet telefont tölteni vagy ilyesmi? Ahányszor kisebb a feszültség annyival lesz nagyobb a mAh ???? (trafózásnál) A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Ha hajlandó vagy órákon át tekergetni, akkor igen. a mAh attól függ, mennyi ideig tekered. Az áram a letranszformálással nem nagyon fog nőni, mert a generátorod a nagy belső ellenállás miatt áramgenerátoros jellegű
Széllel megoldom .
Egyébként nem nehéz tekerni , de 20 cm-es karral kényelmesebb. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Már annak is gyanúsnak kéne lenni, hogy a gyorsító áttétel ellenére könnyű tekergetni. Magyarán kevés befektetett energiával, kevés munkát lehet elvégezni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |