Fórum témák
» Több friss téma |
A legtöbb PIC -ben van analóg komparátor (16F628, stb). A jelet egy zener diódás védelmen keresztül vidd a komparátor modul egyik bemenetére, a másikra a belső referencia feszültség modul kimenetét. A komparátor kimeneti szintje kiolvasható egy regiszterből.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2015
Tiszta sor.
Csak az a baj, ha direktbe teszed a jelet a PIC-re, elvész a jel. A PIC bemeneti ellenállása túl kicsi ehez a jelhez.
Na! Így már működik. Állandó magas szinten van a bemenet, és csengéskor alacsonyra húzza. Ráadásul a frekvenciának megfelelően.
1000 hála és köszönet!
Ez az ami nekem nem sikerült, még tranzisztorral sem, de nem is így kötöttem be, valószínűleg ez volt a porbléma. Ezzel minden gondom megoldódott! Jövök pár sörrel ha Szegeden jársz
Ebben neked igazad van, de mivel a telefon kimenete kondenzátoros kicsatolású, és nagyon kicsi a kimenő teljesítmény, nem valószínű, hogy kárt tesz benne. De egy 22 ohmot sorba lehet kötni vele, ha akarsz. Nagyobbat nem célszerű, mert akkor nem süti ki a kondit.
Hello az lenne a kérdésem, hogy HEX fáljbol hogy lehet viszafejteni?
Asm-re vagy C-re?
Csak asm-re lehet visszafejteni. De nem mindegy milyen PIC-re írták eredetileg. pl. picdisasm egy jó progi, elég olvasmányos az általa csinált asm. Viszont csak régebbi pic-eket tud.
Pic12f683 lett irva!
De en 12f675-re szeretném felprogramozni!
Azt tudja a picdisasm, visszaforgatod, átállítod amit kell és újrafordítod mplab-bal.
Hát nemtom. Inkább próbáld először a winpicprog-ot: Bővebben: Link
Illetve az Mplab is tud ilyet csak azt nehezebb átlátni.
Koszi!
Es valaki le bírna ellenőrizni? Mert en letoltottem ahol a link volt!
Meglehet, hogy a program használja a PWM -et vagy a timer2 -t, amik a 16F675 -ben nincsenek beépítve.
PIC18F-en egy kimenetet magasra vagy alacsonyra állítani LAT-tal vagy PORT-tal kell?
Mindkettővel lehet ha megnézed a I/O ról szóló blokk diagramot abból látod. de inkább a LAT-al állítjuk és a PORT-al olvassuk(a bement állapotát) a LAT-ot is olvashatod, de azzal a te általad beállított értéket olvashatod vissza (a data latch kimenetét adja vissza).
Köszönöm a kimerítő választ! Az adatlap ábráiból nekem nem volt egyértelmű vagy nem jó ábrát néztem...
A piccolo projekt I/O fülénél az Az "I/O portok vezérlő regiszterei" alcímnél találod azt a blokk diagramot amiről beszéltem, az újabb PIC-eknél nem pont ugyanígy van lerajzolva de elvük ugyanaz.
A képből szerintem jobban megérted, hogy a LAT és a PORT olvasása mire vonatkozik.
Üdv!
Egy USB-és projekttel foglalkozom, de a Vusb szűrőkondenzátorával van egy kis problémám, A piccolo projektben kerámia kondi van írva aztán végül tantál kondi van a kapcsolásban, a microchip doksiában(16f1459) kerámia van írva, de a mcirochip-nek van ehhez a PIC-hez egy USB-és KEYPAD-je és ott 470nF tantál és vele párhuzamosan egy 1nF kerámia van használva. Nem követek el hibát ha én egy szimplán 470nF kerámia kondenzátort használok ?
Jól működik itt a 470nF kerámia kondenzátor.
Sziasztok!
Szeretnék egy időzítést csinálni óra alapján , fórumokon egy DS 1307 - es Ic-t írnak , hogy kell. A mikrovezérlőm egy 18f4520-as pic . IC nélkül szeretném megcsinálni , ha megoldható úgy is. MikroC-ben programozom , de nem tudom hogy lenne egyszerűbb IC nélkül megcsinálni ezt , ha valaki tudna linkelni valami hasonlót megköszönném
Abból amit leírtál nem világos mit szeretnél, de ha a Timer1-et meghajtod egy 32,768 kHz-es kvarccal, beállítod az osztást 1:8-ra, a TMR1 felső bitjét egybe állítod, máris van pontosan 1 másodpercenkénti megszakításod.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2015
Egy órát szeretnék , amit lcd-re ki íratok és ez alapján megszakításokat csinálni.
pl. Beállítom 2015.06.27 15:20- ra , és ekkor bekapcsol egy ledet.
Hát akkor az óra részére ez kezdetnek jó. Az RTC ic-t azért szeretik, mert az egy gombelemről is elmegy. Tehát ha megszűnik a pic tápellátása, az RtC az elemről még sokáig elketyeg, mikor visszakapcsolod a PIC-et az RTC-ből ki tudja olvasni a pontos időt, nélküle meg mindig be kell állítani.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2015
Értelek , tehát akkor kell az RTC IC. Köszönöm.
Ha nem számít, hogy mindig be kell állítani akkor nem kell.
Az nem baj , tudsz esetleg linkelni valami hasonlót ?
Az általad használt pic adatlapjában van példa óra rutinra, de az assembly (131.oldal). A C-hez és társaihoz én nem értek.
Uraim kérnék egy kis segítséget.
Csatoltam az adatlapját annak a CMOS SRAM-nak amit szeretnék írni és olvasni. Az adatlap nekem kicsit hiányosnak tűnik és nem nagyon értem. A kérdésem az lenne, hogy valaki csinált e már ilyet és ha igen milyen szisztémában kell ehhez a chip-hez megírnom az olvasó és író rutint? Mos jelenleg így van: Olvasás: 1. PIC adat portját bemenetre állítom 2. Kiküldőm a címzést 3. Engedélyezem a chipet 4. Engedélyezem az olvasást 5. Beolvasom az adatot 6. Várakozom 7. Tiltom az olvasást 8. Tiltom a chipet 9. PIC adat portját kimenetre állítom 10. Visszatérek a vett adattal Ez úgy látszik, hogy működik is, de nem 100% mert a beírás nem működik és nem tudom, hogy nem e csak fars adatokat kapok. Írás: 1. Kiküldőm a címzést 2. Engedélyezem a chipet 3. Engedélyezem az írást 4. Kiírom az adatot 5. Várakozom 7. Tiltom az írást 8. PIC adat portját nullázom 9. Tiltom a chipet Sajnos a valami hiba van, de nem jövök rá, hogy mi. Segítséget előre is köszönöm. ui: PIC és egyéb jól van beállítva, bekötések jók, műszerrel mindent átmértem.. A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |