Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv
Létezik 2.8 Mb floppy , igaz én csak egyet láttam annó , meg akartam szerezni ! Asztali gépek SetUp -ban állítható .
Üdv
Igen 2.88Mb , itt az olvasó/írófej és persze a törlő mérete keskenyebb volt !!
Üdv
Jött hozzám egy HP lézernyomtató . Kérdésem , van a készüléken egy doboz USB/paralel átalakító ugyanolyan mint az asztali gépek párhuzamos csatlakozója , DB 25 (típusjelzésben nem vagyok biztos) . Ez a doboz valóságos átalakítást végez oda-vissza , illetve külön lehet-e használni megfelelő tápfesszel ? Aki ismeri adjon választ , kösz .
Sziasztok találtam egy ilyen nyáklapot nem tudom mibe lehetett annyi hogy orion van rajta egy 10000uf elkó akkor ua723pc ic egy bc 301 egy kapcsolási rajz jó lenne üdv lali
Szia, ez egy készülék tápegysége. A ledeknél látszik, hogy +5, +12, -12V feszültségeket ad le. Egy trafó nem volt mellette? Régen a Mátra Orion TV-mben ilyen volt a 230-as főkapcsoló. (Kb. 10 év után derült ki, hogy elfelejtették beforrasztani... Addig működött úgy is.) Akár vissza is rajzolhatnád a nyákról a kapcsolási rajzot, mert ez nem túl bonyolult.
Sajnos nem "igazi" átalakítók ezek, tehát a közkézen forgó "8 relét húzogató" programokkal nem működik. De a neve is utal rá: USB printertámogatás - így látszik az eszközkezelőben.
Szia, Hát nem sokat írtál róla, hogy milyen is valójában. Az újakban LED-es világítás van, valószínű annak a tápja/inverteres/ van bedobozolva. Többet mondana pár fénykép.
Szia ezt egy műszaki gyűjtőbe találtam pesten meg pár 100v 1500uf elkót is egy eag th241 es trafót üdv lali
A pirítót azóta tiltakozásom ellenére kidobták, volt pénz újra. Igaz, én se nagyon törtem össze magam érte, csak rakosgattam a panelt.
Sziasztok. Megpróbálom ,de kevés a hely ,fent van még egy fekete doboz is ,az van rákötve a 220 V.ra.A fehér dobozból kijön kettő vezeték ,az megy le a nagy nyíláson és talán egy csőre van rákötve ,lehet hogy egy színváltós LED égők vannak benne ,vagy rajta ? Üdv .
Hello! Ha valamire válaszolsz, vagy folytatod a hozzászólásodat, akkor használd a "Válasz" gombot a fejlécében, mert így senki nem tudja/keresi vissza miről is van szó..
Helló. Pontosabban megnéztem ,a fehér kerek dobozkába bemegy a 220 V ,kifelé több kábel megy egy kerek fénycsőhöz ,amit tükörrel láttam ,teszek fel képet . Előre is köszi . Üdv István.
Helló,
Kezembe akadt egy cső, ami vagy valami vagy megy valahova (pl. szemetesbe). Felirat nem sok van rajta csak cirill betük. Talán valaki tudja, mi ez, mire használható?
Valami szubminiatűr elektroncső.
Ebben a topicban biztos tudják pontosan mi az.
Pont most vettem egy ilyet Szolnokon
Állitólag ez azért ilyen (mármint hogy a rácsa nem rács, hanem az is pálcika), mert hogy a páncéltörő rakéta fejében van hosszába beépitve, és igy a konstrukciónál fogva hosszirányban nagyon nagy gyorsulást is elvisel. Azt még nem néztem meg, hogy trióda-e?
A "cirill betűk" az nem felirat?
Egy sima elektroncső, valószínűleg telepes táplálású trióda. Idézet: „A "cirill betűk" az nem felirat?” Nekem ezek már csak képek. (kiegészítés) Ennyit sikerült leolvasni róla: 1H185 A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2015
Szia, Igen ez látszólag a 4 vezetékes "fénycső" energia-takarékos izzó inverteres panelja. A tranyók, trafók méretét nézve a 11-15W-os kategória. Ha az "AC" bemenetre adott 240V-ról sem megy, megpróbálhatod vagy egy "gáz, ill izzítás hiányos" haloványan, de még működő, vagy újból áttenni a panelt. A 4 vezeték sorrendje maradjon meg, mindegy melyik irányból.Habár "füstjel" nem látszik rajta.
Én is vettem anno a '70-es években az MHSZ boltban, a Fő úton. Sok minden érdekes volt ott a lúgos akkumulátortól a Szputnyik alkatrészig. Ez szerintem valami katonai telepes rádió része lehetett.
Sziasztok ezt az időzítőt mire lehet pontosan használni?
Add meg a link feliratát A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2015
Használd a Link gombot!
A leírás alapján késleltetve lehet kikapcsolni vele dolgokat. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2015
Elvileg ha kap áramot akkor a késleltetési idő múlva lekapcsol?
Igazából utastári lámpa lekapcsolás késleltetéshez akartam használni de ezek szerint ott másra van szükségem...
Szerintem igen. De építhetsz is, olyat, amilyet szeretnél!
Létezik LS 120 A-drive is. Olvassa ezeket a floppykat is. Lézerszervós floppy. Speciális lemezzel 120MB-ot is kezel.
Az a baj nem értek hozzá, egy lámpát bekötök kapcsolóval relével de hogy egy ilyet megépítsek az már nem menne...
Közbe azért rájöttem mi is ez: Ha kap áramot akkor a relé nyitva van a beállított ideig, addig megjelenik a feszültség a fehér vezetéken, ha a relé zár akkor meg a kéken. Ha megszakítom az áramkört akkor kapcsolásnál újra indul a ciklus. 3000 Ft tanulópénz meg volt, márt ezt is tudom mire jó... De a beltéri világítás késleltetett lekapcsolásával még mindig nem jutottam előrébb.
Sziasztok!
Látott már valaki ilyet? Ez minek az akku pakkja lehet? És felül az a kapcsoló mi célt szolgálhat?
Szia, Igen volt régen, de a magas ára + kompatibilitási gondok miatt nem nagyon terjedt el.
Sziasztok
Ennek a csatinak mi a hivatalos típus neve? Gondolom nem CD audio connector Venni akarok pár marékkal de csak kábellel együtt találtam ebay-on, nyilván rosszul kerestem. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |