Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Alaplapi elemet érdemes lenne megnézned.
Próbáltam aksi nélkül is, ugyan ez a helyzet vele.
Hali! Csak akksival próbáltad? Töltő nélkül.
Sziasztok!
Javítok egy ASUS K52F laptopot. Annak a kijelzője törött be. Kiszereltem, hogy megnézzem a típusát, a következőt találtam rajta: LG Display LP156WH2 (TL) (A1). A kérdésem, hogy az utolsó két betű kombináció mit jelent? Mert találtam sokat ami csak az utolsó betűkombinációban tér el. Az A1 helyett pl R1 vagy AA vagy A2, stb... ezzel kell foglalkozzak? Vagy rendelhetem mivel az összes többi része megegyezik a típusszámnak? köszi
Vigyazz vele. Ezek olyasmiket jelentenek, hogy pl. hol a szalagkabel csatlakozo, milyen hosszu az esetleges CCFL kanoc vagy eppen hol vannak a furatok a femkeretben.
Neha lehet szerencsed (ha mondjuk a vezetekek eppen hosszabbak vagy a csavarokbol legalabb 2-t be tudsz tenni, de sajnos nem jellemzo. Elektronikailag teljesen kompatibilis, tehat barkacsolassal be lehet tennni, ha a fentiek nem erdekelnek.
Szia!
Igen próbáltam mindenhogy. Csak aksival, csak töltővel, töltő és aksival együtt.
Hmm. Akkor ezt passzolom. Volt nekem is hasonló problémám egy lapossal, de ott egy töltőcsere megoldotta a problémát. A te gépednek más lesz a baja.
Sziasztok!
A laptop töltő vezetékén van egy ferrit gyűrű. Mennyire fontos az rá? Mert csatlakozót kellene cserélni, de olyan közel van a végéhez hogy az új csatlakozó burkolatát ha ráhúzom a vezetékre, nem lehet a csatlakozót beforrasztani.
Igazabol nincs nagy szukseg ra, csupan zavarszuresi celokat szolgal.
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok , hogy van nállam egy acer aspire v5 552 tipusú noti, de a töltést nem veszi , se kép , se hang. A töltő tuti jó , másik notebookkal működik tökéletesen. Az alaplapi csatit is ellenőriztem ott is tökéletesen mérhető a 19V os feszültség. Viszont a TPS51225RUKR IC nél , az 5 és 3 V os kivezetéseknél kissebb feszültségeket mérek(5 helyett 3,8 at 3 helyett 1,8 at)maga az IC megkapja a VIN bementen a 19V-t(a kapcsolasi rajzot mellékeltem).Az a kérdésem hogy itt vajon maga az IC rossz vagy valami más gubanc lehet ? A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2015
Melegszik az IC?
Nem melegszik jelentősen.
Hello emberkék, lenne egy HP Pavilion dv 6 laptopom, és lenne vele egy kis probléma, hibrid videó kártyás, egy I3 as processzorba van integrálva, és egy ati hd 4570, az lenne a hibám hogy az ati videó kártyát nem tudom használni, egyszerűen nem rakja fel az illesztőprogramot, csak 'Szabványos vga vezérlőként' érzékeli és nem tudom használni csak az alapvető feladatokra a gépet, gyengébb játékoknál is megakad pedig 4 szálas a processzor, 4 GB ram, de az ati vezérlő miatt a játékokkal nem tud mit kezdeni, a videokártya 10 es hibakóddal kidob, és nem tudom, olvasgattam utánna és Acer laptopoknál is láttam hasonlóproblémát, valaki tud segíteni ?? mellékelek pár képet,vajon hardveres lehet a hibe, vagy csak szoftveres jellegü??
Tuti benne van a processzorban? BIOS-ban nincsen valami beállitás?
Minden i3-ban van. És nincs a BIOS-ban erre utaló beállítás.
Az OpenCL illesztő egy speciális megoldás GPGPU dolgokhoz, és lehet, hogy a HD5400 sorozat még nem is GCN képes-mindenesetre, próbáld meg a HP saját illesztőjét: Bővebben: Link
És előtte szedj le minden ATI-s dolgot a gépről. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
Az a baj hogy BIOS-t is frissítettem, és elméletben benne kellene lenni egy beállításnak ami a videokártyákra vonatkozik de az sincs, töltöttem az eredeti HP oldaláról is az illesztőt, töltöttem az ati oldaláról is, próbámat különböző driver eszközökkel, de semmi, ha nagy nehezen manuálisan sikerül felszuszakolni egy drivert, fekete képernyő fogad, mintha nem is lenne videó BIOS, azt hogyan lehetne frissíteni ??
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
Emiatt frissítettél BIOS-t? Mert ha előtte is baj volt vele, akkor valószínűleg a GPU hibás.
igen, mert utánaolvasgattam és az Acer laptopoknál is hasonlo volt a helyzet és egy frissítés helyreraktam, Amugy köszönöm a drivert, működött, csak akkor valami harderes problémája lessz mert bekapcsolásnál ismét fekete képernyőt kapott, telepítés közben meg 1 kék halált, nem tudom hogy egy integrált VGA hogy a manóba tud kiégni
Várj. Az integrált az Intel HD. Az ATI dedikált lesz. És alapvetően az integráltnak kellene ébrednie bekapcsoláskor. Azt tudom javasolni, hogy szedj le minden VGA illesztőt és a HP-tól töltsd le az Intelét is, valamint az ott lévő lapkakészlet illesztőt és egyéb rendszereszközt is. Aztán próbáld meg újra. habár a VGA BIOS furcsákat ír, ettől még működhetne.
az a helyzet hogy ujratelepitéssel is próbálkoztam, de nem segitett, a napokba még 8.1 esl is kipróbállom hátha, alapból az Intel HD indul, ha felrakol az illesztőprogramot akkor sincs gond a Windows betöltőképernyője bejön, de utánna semmi, ha letörlöm, alapból ismét az intel kapcsol be és megy szépen, ez nem is lenne hátrány, filmezni, videózni, max GTA-zni is lehet vele, de ha elé kerül akár csak egy 2008 Crysis akkor vége, pedig ugye egy i3 as prociról beszéllünk 4 gb memóriával, de a kártya nem akar müködni, és nincs tippem mi lehet vele
Szia! Nekem is 2 kártyás a lapim. Elég sokat kinlódtam vele, mire rájöttem, hogy csak a gyári driver és catalyst tudja használni rendesen, mivel 1 kimenetre 2 kártya csatlakozik. Az új driver nekem fent volt az AMD oldalán is. Annyiban különbözik a régebbitől, hogy kivették a kézi átkapcsolást, viszont minden program beállítható, hogy melyik kártyát aktíválja. Az intellel kb 5orás üzemidőt érek el. (ProBook 4730s) A hagyományos driverek nem tudják kezelni a két kártyát. A regebbi drivernél az intel kapcsolta be a radeont-t. Amíg az nem a megfelelő verzió, addig ne is várd, hogy beindul a másik kártya.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
igen tudom, csak az a baj, hogy egyáltalán egy drivert sem enged fel az ATI hoz, pontosabban végig megy a telepítés "egy darabig" elméletileg be is fejezi, de gyakorlatban csak egy fránya Szabványos VGA kimenetet észlel 8 bit es memóriával, és használni se tudom, gyakorlatilag halott a játékokra szolgáló kártya, bármilyen drivert adok neki (egy-kettő) kivételével, megmarad a szabványos VGA elnevezés, vagy feltelepíti, de! a képernyő elfeketedik és/vagy kék halállal kifagy, csökkentett módba elindul, de ott már csak a törlés segít rajta, amúgy, az említett fekete képernyőnél működik a gép, hallani ahogy üdvözöl a Windows, csak képet elfelejt adni
Sziasztok.
Javitanék egy Acer 5755G laptopot. Sajnos az alaplap és a monitor közötti kábel szakadás miatt elégett, és megkárosította a laptop alaplapját is. Új kábel valamelyik nap megérkezik. Sajnos úgy nézz ki hogy elégett 2 kondenzátorom. Csatoltam képeket. Az lenne a kérdésem hogy milyen kondenzátorok lehetnek a bekarikázott alkatrészek?
L-es jelzessel nem kondi. Hanem kis ferrit (induktivitas). Talan jo esellyel athidalhato egyszeruen.
Jut eszembe, ha megjon az uj kabel, mielott beteszed, azert merd ki a tap es a fold kozotti ellenallast, nehogy az is elegjen. Mert erre a TUNETRE csak volt valami OKA az elsonek? Azt mar megtalaltad? (szakadas miatt nem eg el kabel, csak ha a szakadt szal osszeer valamivel, amivel nem kellene...) A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
Nagyon szépen köszi a válaszodat. De milyen ferrit lehet. Milyen vegyek a Hestore-ba?
HDMI kábelel tökéletesen müködik. Nem találtak az égés okát, szerintem kidörzsölödött, vagy feszült és elszakadt :/ Ki fogom mérni mindenképp a kábelen, de 40 tüs, vagyis nagyon nehéz lesz eldönteni hogy melyik a test és melyik a táp. Holnapi napra itt van a kábel
Oszinten szolva fogalmam sincs, de velhetoleg kis erteku, par uH (vagy par tiz nH inkabb).
A HDMI az teljesen mas portjarol megy a chipnek, koze nincs hozza. A negyven tus kabel ijesztoen hangzik, de mivel latom az LVDS feliratot, igazabol ez maximum nyolc part jelent (de lehet, hogy csak 4-et, felbontasfuggo). Ezen kivul lehet par fold vezetek es par tapvezetek. Ami fixen 3.3V-on van, azok tapok. Ami esetleg magasabb fesz, az a hattervilagitase, mert ott combosabb aramok kolbaszolnak. Sokszor kozos kabelle osszefogva a TFT vezerlesevel. Amit meg meg kellene majd nezni, hogy az eges miatt nem vagta-e ki a biztositekot az alaplapon. Olyankor nincs is fesz a TFT es a hattervili tapon sem. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
Köszi.
Elsőnek mindenképp kimérem. Elég belerakni az akkumlátort a méréshez igaz? A biztositékot ugyan merre találhatom az alaplapon, vagy ezeknél a laptop alaplapoknál hogy nézz ki?
Inkább adapterről tápláld, annak kisebb a zárlati árama, mint az akkunak. Biztosító nem valószínű, hogy lesz, Acernél ritka, csak a nagyáramú részeket fogják meg úgy. Soros tekercsek (mint ami el is égett) és 0 ohmos ellenállások szoktak lenni áramkorlátnak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |