Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   126 / 138
(#) Djatis válasza Beles hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Megépítem én ha meg van a kapcsolásirajz meg a mamba driver hogy ki is tudjam próbálni.
(#) Beles válasza Djatis hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Itt van nálam a lézer, most fogom kipróbálni
(#) Beles válasza Beles hozzászólására (») Szept 10, 2015 / 1

Még mielőtt neki kezdenék, égtem a vágytól, hogy a ház falára vetítsek

Beles.jpg

(#) Beles válasza Beles hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Na megvannak az első próbák. És be is igazolódott, ami miatt nem akartam még oda adni a kapcsolást. Ugyanis van benne két hiba is. Sajnos a kapcsolásban nem vettem észre, hogy egy műveleti erősítő nincs tükrözve, így a + és - bemenetek felcserélődtek. Úgyhogy a piros színnek az egyik csatornája nem megy(mondjuk a lézer ennek ellenére pirosat is megjelenítette). A másik, hogy az interlock A és B-re nem tudtam, hogy magas szintet kell kötni, így hiába dugtam rá a lézerre, először nem jött ki belőle semmi, csak a gyári ábrákat vetítette A kapcsoláson ezeket kijavítom, egyébként teljesen jól működik a "Sound Card Correction Board". Összességében működik a driver is, egy kis probléma van még, az ábrák eléggé "darabosan" mennek. Ezt már eddig is láttam a szkópon, most be is bizonyosodott, hogy nem túl jó. A driver kódján még csiszolgatnom kell, a hangkártya bufferelését elég nehéz megoldani, de ez már az én problémám lesz... A kapcsolási rajzot meg a nyáktervet kijavítom, írok róla egy kis cikket, és publikálom. Reményeim szerint jövő héten, ahogy időm engedi! A drivert egyelőre így hagyom, amint lesz ötletem a "szaggatás" kiküszöbölésére, megcsinálom a módosítást, de addig is ezt a verziót lehet használni. Csatoltam egy képet az ILDA tesztről, meg egy kis videót is készítettem, azon látszik mennyire "darabos" Egyébként hozzá nem értőknek fel sem tűnne szerintem.
Youtube videó
(#) epyn válasza Beles hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Ezért jár neked egy :
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2015

Azért a cikkben ne tüntesd fel,mihez iródott a kód.(pár sorral lejjebb a moderátori megjegyzés)
(#) Beles válasza epyn hozzászólására (») Szept 10, 2015 / 2

Nagyon jó!
Ezeket a páromnak készítettem Bizos örültek a lakók, mikor bevilágított hozzájuk beállítás közben

Elhiheted,örültek,ha akartak,ha nem
Jómagam is sok örömet okoztam nekik.Csak gratulálni tudok s szerintem egy jó (jobb)galvó rendszer sokkal szebb eredményt adott volna.Tehát egyelőre csökkentsd a nyitást 6-8 fokra (1 méteren 14cm legyen egy négyzet) és a sebesség se legyen több 20k-nál.
A képeken szép a felirat ,mert ott kicsi volt a nyitás a videóval ellentétben-gondolom bár az elsőn leharapja az S betű tetejét
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2015
(#) Beles válasza epyn hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Hát igen, a galvo-k nincsnennek jól beállítva, de nem az enyém, nem babrálom...
(#) Szebence válasza Beles hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Gratula! Várjuk a cikket!
(#) epyn hozzászólása Szept 11, 2015 /

Nem tétlenkedek azért amig várom az 'épitőkitt-et'
Méretekben kicsi gép két részre elosztva . Ezt egy böhöm hűtőborda teszi amin a lézerek is lesznek a bordák alatt a tápok.
C506-os galvóval és teljes egészében dióda lézerből :520nm ; 638nm ; 465nm(!)
3 gépet tervezek egymással párhuzamban mindhármat külön DAC-val kivánom ellátni igy mindhárom mást tud majd rajzolni
Ahogy haladok majd csatolok pár képet talán valaki ihletet kap vagy kedvet a saját épitéshez.
(#) Beles válasza epyn hozzászólására (») Szept 11, 2015 /

Nagyon komoly lesz Ilyen házat hol lehet gyártatni egyébként? Mert majd nekem is kelleni fog, ha eljutok egyszer odáig
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2015
(#) epyn válasza Beles hozzászólására (») Szept 11, 2015 /

Egyedi készités én magam csinálom,csinálok majd mindent.
(#) Beles válasza epyn hozzászólására (») Szept 11, 2015 /

Sajnos fém megmunkáláshoz nem értek, meg szerszámom sincs hozzá
(#) GTomex válasza epyn hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Sok pps, sajnos ehhez kebés a dioda teljesítménye. Jelenleg kettő M140 kék párosítva 1,4 A hajtva darabja nem elegendő elképzelésemhez. Elkerülhetetlenek tartom az alacsony sebességet. Hogyan lehetne elérni a pangolinnal? Vagy megírni más szoftverrel ilda-át erre a célra?
(#) epyn válasza GTomex hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Sajnos akkor nekem nincs ötletem ez ügyben. Esetleg megkereshetnél lézeres felületi gravirozással foglalkozókat. NAgyon sokan galvót használnak s nem csak plottert.
(#) Beles válasza epyn hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Na tuningolgattam a galvokat picit. Szerintem sokkal jobb lett. Viszont a kör az sosem lesz kör. Mitől lehet ez? Ez 21k-n készült kép.

DSC_9456.JPG

(#) epyn válasza Beles hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

(#) Beles válasza epyn hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Kaptam felhatalmazást a tulajától Szóval a kérdés még mindíg él!
(#) epyn válasza Beles hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Először tudni kellene milyen a scanner egység(pl noname vagy LW, PT széria? mi a végfok IC és a táp DC feszültsége és terhelhetősége) Sok mindent behatárol a galvó.
A felület hullámos vagy valóban ilyen ?
A kioltás (offset)az elfogadható (6 pont alul középen)
Sok a túllövés ,nagy az amplitudó.Nem egyformák a tengelyek rezonál a tükör vagy a csapágy...
Ha be akarod állitani korrekten a legelejétől kell kezdeni nulla pot állásokkal .
LF/HF/Servo/Size kizárólag ez a négy ami fontos esetleg ha van akkor jóljöhet az Offset ,Linearity de ez már gyakorlott tuningolóknak javallott.
Javaslom előbb megérteni mi miért van az ILDA tesztben.
ILDA test pattern
Aztán jöhet a móka.
(#) Zsooti87 hozzászólása Szept 16, 2015 /

Közben megfejtettem ezt a QS3 dolgot. Néhány helyen tévesen QS3-nak írják a FB3 USB dac-ot.
(#) epyn válasza Zsooti87 hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Sehol nem irják QS3-nak.
A Flashback 3 az egy hardware család FB3 SE / XE / QS és a jelenlegi legújabb FB3 alapjain nyugvó FB4 mely képes hálózatban kommunikálni.
A QS Quickshow egy hobbiszintű de professzionális tulajdnoságokkal biró és megfizethető árú lézershow program.
(#) Zsooti87 válasza epyn hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Kérlek, mégegyszer kicsit lassabban ismét olvasd át, amire válaszoltál. A tévesen szót külön ki szeretném emelni. Majd folytasd ezzel.

1.) http://www.ebay.ie/itm/Discounted-Pangolin-FB3-QS-Quickshow-laser-I...380324

2.) https://www.popscreen.com/prod/MTE4NTMwOTM3/Pangolin-Quickshow-ILDA...r-eBay

3.) http://www.pangolin.com/forums/showthread.php?t=2452
Utóbbi arról panaszkodik, hogy vett egy "QS3" eszközt (kínából) ami nem akar működni. Nagy valószínűséggel kínai hamisított termékekről van szó QS3 név alatt.

Amit leírtál, abban nem olvastam újat, nekem is van FB3 QS. A Quickshowt azért ne sorold a hobbi kategóriába, csak mert a Pangolin legolcsóbb terméke. Ahogy írták, belépő szintű, alklami melókhoz ajánlott.
(#) Beles válasza epyn hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

Köszönöm, tudom mi az-az ilda teszt. Nem azt mondtam hogy nem tudom beállítani, hanem hogy ennyit sikerült kihozni belőle 4 óra állítgatás után( a 0-ról kezdve).
Nem hullámos a felület. Szerintem gerjed picit a cucc, azért hullámzik.
Valami no name cucc ez szerintem. TDA2030-as végfokkal. A lézer dobozán ez áll: APT lighting kl-808.

DSC_9457.JPG

Újjabb pár óra tuningolás után ez lett az eredmény. Tudom, nem jó. Viszont amit pirossal bekraikáztam sehogy sem tudom eltűntetni. Miért lesz ott hurok? Egyébként a függőleges irányt nagyon szépen könnye be lehet állítani, de a visszinteset nem tudom. Nem kör a kör sem... Lehet tényleg a galvoval nem stimmel valami? Ahogy növelem a sebességet, akkor is teljesen máshogy viselkednek, a visszintes irányban sokkal hamarabb lapul a kör.
(#) epyn válasza Beles hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

Elmélet de szerintem is a galvókkal van a baj.
Semmit nem tehetsz ellene.
Legalábbis szerintem.
Ha a sebességet növeled a kör igy vagy úgy de kisebb lesz.Ha csak lapul akkor nem egyforma a két szervó beállitása és vagy a galvók sem egyformák.
Ha nem is kör -meg van szakadva az a kioltási offset miatt van + mert maga a galvók nem birják azt a 21kpps-t !
Lassits.12-15kpps. Nem hinném hogy 21k-ra tervezték azt a scannert.

A kis négyzet túllövéseit,visszahúzódásait a high - / low frequency damping potikkal tudod eltünteni.
(Egyik a másik utánállitását fogja kivánni és a gain poti is sokszor fog szerepet kapni)

A hullámosság viszont 100%-ban mondhatom hogy mechanikai gond(galvó)

De ha a galvó a ludas(csapágy tengely armatúra egyéb) akkor nagyon nehéz dolgod lesz.
Egy 'ILDA A-B' tesztábra pedig nem elég ahhoz hogy jól beállitsd.HA mondjuk ez a cél.
A mellékelt pdf file-ban minden benne van.

Végeredményben szépen működik a műved és ez most a legfontosabb!Újfent fogadd elismerésem.
Hamar szerezz be egy scanner és mellé lézersugár forrást.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2015
(#) epyn válasza Zsooti87 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /

Mivel semmi hivatkozást nem adtál igy saját magamtól irtam.
Adok én is egy hivatkozást és kiegyeztünk.
A kinai előszeretettel használja a Pango márkanevét és lopja a tulajdonát.

Azért irom hobbi-nak mert magától Bill Bennertől hallottam(olvastam)....
"Ha van egy lézercsoportod és ez a bevételi forrásod nem vagy hobbista és valószinűleg Beyondot használsz már a QS helyett...Ha a lézeredben 3-nál több lézer modul van akkor nem vagy hobbista és használhatnád a Beyondot a QS helyett" (ez utóbbit a Beyond többcsatornás szinkezelésére irta,a Quickshow csak 3 szint kezel. Továbbá mert nagyon offenziven ajánlgatják a profi Beyond-ot a hobbi QS-vel szemben
Offba teszem,nem tartozik ide csak a kettőnk közt mondtam.*szerk :fogalmazás
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2015

Elkönyvelem annak, hogy az egyik galvo a rossz... HAsználtam a többi teszt ábrát is beállításkor. De a viszintes iránnyal tényleg nem tudok mit kezdeni. Lehet lejjebb veszem a sebességet, s még úgy is megpróbálom, de a héten már közel 8 órát tekergettem a potikat, s így mással meg nem haladok...
Köszönöm az elismerést
Jelenleg azon dolgozom többek között, hogy saját scannert építek, már majdnem minden meg van hozzá. (Csak idő nincs ) Abból kiindulva, hogy 8 éve a szupepe féle erősítővel elértem a 12k-t, most talán sikerül a 20k-t is. Az erősítőt lecserélem, illetve tömör mágnesre váltok hengeres helyett.
(#) Beles hozzászólása Szept 18, 2015 /

Sikerült szereznem egy rossz projektort. Szétszedtem a dichro tükrökért, ami szerintem jó lesz színkeverésre. Igaz más a sorrend, mint a lézershowban használt, de szerintem jó lesz. Van egy pirosat átengedő, és egy kéket átengedő tükör, a többi sima tükör. Gondolom a lézershowban azért az a sorrend, mert a "legerősebb" lézertől haladnak a leggyengébbhez, hogy minnél kevesebb vesztesség legyen.
(#) simonpon3 válasza Beles hozzászólására (») Szept 18, 2015 /

Én bakiból rendeltem ebay-en olyat. Aztááán negláttam egy RGB lézert :'D

6 ezer az ablakon kihajítva :') :'(
Következő: »»   126 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem