Fórum témák
» Több friss téma |
Annyit mondott a tulaj,hogy 1x beindult,de az oprendszert /mert 2 féle van rajta/már nem tudta kiválasztani.Visszaugrott az eredeti felállásba és ki-be kapcsolgatja a kijelzőt.Maga a gép nem idul újra.
Ja, hát akkor így már bármi lehet. Akár BGA, akár alaplap, vagy amit említettél....
Bga biztosan nem lehet,mert az vagy megy,vagy nem.Alaplap pedig,mert akkor idáig sem jutna el.
Hát, ebbe nem egészen van igazad, mert láttál már olyan vga-t ami bga-s volt? (régen a sütős módszerrel "javították") Az is ment, csak nem úgy, ahogy kellett volna. Vagy láttam már olyat, ami hidegen nem ment (vagy fordítva) és utána ment (vagy fordítva).
Igen,de ezt ha 2 napig így hagynám,akkor is ugyanezt csinálja.Így hagytam 4 órán keresztül és akkor is ez a jelenség.Próbáltam már hidegen és melegen is...semmi.
Amúgy ez az alaplap.
Ohohoh... azt a pasztát nagyon gyorsba pucold le rendesen..... Sehol ne maradjon egy szem se! Azt rendesen pasztázd be, ne úgy, hogy minden úszik, azt próbáld indítani.
Annó kaptam egy vga-t, hogy fagy a gép, meg el se indul, az is így be volt pacsmagolva, takarítás és rendes pasztázás után hibátlanul futott.
Simán lehet vga hiba is. Az enyim amit már bontásra ítéltem rájöttem, hogyha rákönyökölök a gpu ra beindul és megy rendesen. Mostmár vagy kék csíkos a kijelző is ezzel a módszerrel és lefagy a kép az üdvözlőképernyő előtt, vagy kurzor van csak. Bár az enyim meg szerintem a rendszert betölti, mert dolgozik a vinyó, csak nem látni belőle semmitse. Megpróbálok egy reballoztatást majd esetleg, de sok reményem nincs. Más: valaki tud ajánlani valami legalább olyan starpabíró gépet, mint a régi compaq m? Ez megy 12 éve, csak kevés a 700MHz meg a 386 mega ram. Ne is keressek, nem létezik? Esetleg valami ipari cucc ?
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
Sziasztok van egy Asus f3jr laptopom elkezdtem át telepíteni win7_el sajnos nem figyeltem rá közben és mire vissza értem csak fekete kép be akkartam kapcsolni addig el jut hogy ki írja h Intel de utána semmit sem csinál próbáltam hogy be tettem a telepítő lemezt és nyomkodtam az f11et de nem reagál és kis idő után akár milyen gombot nyomok kattogó hangot ad ki próbáltam belépni a boot menübe (BIOS) addig el jutottam h ki írja milyen a bios meg enter bios setup de mikor nyomom az entert ugyan az a kattogó hang eddig úgy telepítettem lemez a meghajtoban gép bekapcs meg vártam míg ki írta : CD/DVD rom rol való inditáshoz nyomjon entert lenyomtam és indította is. hogy tudom megoldani a telepitést? Segítsetek kérlek
A vinyó szokott kattogni, valószínűleg azt hallod. Megdöglött szegény lehet. Próbáld anélkül indítani.
Vessző van a billentyűzeteden?
Üdv mindenkinek!
Némi segítséget szeretnék kérni mert nem tudom hol keressem a hibát. A mellékelt képen is látszik, hogy a bios háttér sárgás, a felső alsó keret zöld. Ez nem normális de nem tudom hol keresgéljek. A laptop amiben az Nvidia 7600-es kártya van, hibátlan. Az mxm kártya RAM kontakthibás volt amit még év elején melegítettem és pöckölgettem. Sajna az egyiket jobban sikerült megpöccinteni és utána a kártya többet nem indult el.... Most már sikerült beszereznem a szükséges eszközöket és a RAM-ot levéve újragolyóztam majd visszaforrasztottam a helyére. A kártya most már működik de a csatolt képen is látható színhibás képet produkálja. A kép külső monitoron készült mivel a saját kijelzője nem működik. (csak tesztlaptop kártya próbálgatáshoz) A kép D-SUB csatlakozón készült. Valakinek ötlet, hogy merre keressem a hibát? Előre is köszi. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2015
Szia, Lehet a vinyó kattog, mert behalt. Keresné az MBR-t.
Szia, Talán nézd meg szkóppal az R,G,B jeleket visszafele a kártyán. Mintha R-hiányos lenne. Lehet megfőztél valamit a kártyán.
Sajnos a kártyán nem is működik semmi más...
Az R szín hiányzik, valószínűleg kontakthiba. Viszont a kártyát áttéve egy másik (komplett) gépbe, a saját kijelző hófehér majd kis idő után különböző színű függőleges csíkok jelennek meg. Feltételezem a GPU alatt lesz több golyó is felszakadva-elengedve. Amíg a BGA gép meg nem épül sajnos nem jutok előrébb.
Próbáld meg a BGA-t, a környékét nyomogatni óvatosan. Ha valóban elengedett, akkor szokott változást hozni.
Sajnos hiába nyomkodom változás nincs. Biztos ami biztos a RAM-okat átforrasztottam de semmi eredmény. A GPU-val ellentétes paneloldalt is átforrasztottam sajnos ez sem hozott eredményt, azaz rosszabb lett. Most már az induló képernyőn vízszintesen piros pont-vonás -ok sorakoznak.
Akkor mégiscsak van változás, igaz nem jó irányban, a hiba valahol ott van. Sok esetben a BGA belsejében lévő ball-ok eresztenek el, ezért adnak minimális garanciát egy reflow-ra. Igazából, csak a csere segít.
Sziasztok! Tegnap vettem egy HP COMPAQ 6730B laptopot a jófogásról, memória, hdd, és töltő nélkül. Itthon vettem észre rajta két matricát, még nem láttam rajta ilyet. Valaki meg tudná mondani mik ezek?
Lopás ellen regisztrálta az előző tulajdonosok közül valamelyik. Ha megtaláltad, akkor vissza tudod adni a tulajnak, kivéve, ha ő adta el, mert akkor nem történt bűncselekmény.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
Szia. Tegnap vettem a jófogásról. Az eladó azt mondta, hogy kint dolgozik ausztriában, és onnan kapta.
Fenn áll az a veszély ha mégse tiszta a dolog és az eredeti tulaj letiltatta akkor a következő netre csatlakozáskor *furcsa* dolog történhet.
Most már egy hónapon belül elkészül a gép így megpróbálkozok egy GPU reflow-al. Ha az sem hoz eredményt, leveszem a GPU-t újragolyózom és meglátjuk mi sül ki belőle. Sajnos az új GPU ára már meghaladja azt az összeget amit ez a kártya működőképesen ér.
Nem hinném, hogy lenne benne ilyen netes védelem, de újratelepítés után nem problémázhat. Viszont ha a BIOS jelszavas, és nem tudod beállítani, hogy DVD-ről vagy USB-ről bootoljon, akkor nem tudod újratelepíteni sem.
Mondjuk egy olyen program, ami induláskor automatikusan elküldi nekem e-mailben a laptop tartózkodási helyét, meg mindent, egész hasznos! Ha létezik ilyen egyáltalán.
Sziasztok! Van egy HP G6000 laptop, ami csak egyszer megállt és se kép se hang !! Semmire sem reagál, ledek sötétek, csak a tápnál jelez áramot ! Hol kezdjek hozzá ?? Valakinek valami tipp !
Hasonló problémám van, 2-+2 honapja nem használtam a laptopomat és ma be akartam kapcsolni,de semmi reakció, semmi led vagy hang nincs, akku nélkül direkt a tápkábellal sem .
Mert gondoltam az akku már lemerült ,de hogy hálózatról sem reagál az elég fura és ugy hogy minden gond nélkül kapcsoltam ki utoljára és azóta a táskában figyelt . Próbáltam multiméterrel megnézni, hogy a töltőkábel ad e feszkót,de nem jelzett semmit, de nem tudom, hogy terhelés nélkül kéne e mérnem rajta vagy ez igy nem lehetséges? Egy Toshiba satellite 750D-16k latop win8.1 64bit.
A fesznek. meg kell jelenni terhelés nélkül is !
Probald egy masik toltovel ideiglenesen bekapcsolni.
Elegge keves variacioja van a toltoknek manapsag.
Sajnos a közelben az ismerősnél ami hasonló tulajdonsággal birt a töltöje nem volt jó a csatlakozás igy ezt a részt nem tudtam lepróbálni.
Pacso: A kölcsön töltönél is probáltuk mérni, de ott sem jelzett feszültséget a multiméter, pedig az a táp jó volt mert világitott a ledje és a saját laptopját töltötte.
Nos, akkor ugy tunik, a meresi modszer nem jo.
Egy blankolt vezeteket dugj a kozepebe, azt merd le a kopenyhez kepest. Egyebkent ezek nagyjabol 18-22V kozott elmennek barmirol, ami a 2A-t meghaladja, max ki kell venni az akkut... |
Bejelentkezés
Hirdetés |