Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   147 / 200
(#) proli007 válasza atideath hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Hello! Használhatod az USB 5V-ját, valóban be kell kötni a 14 és 7-es lábra. (Sok logikai áramkör tervezőnél/szimulátornál, a tápfeszültség bekötése rejtett. Azt a program "magától tudja hova kell bekötni", de nem ábrázolja, hogy ne legyen kusza a táptól az egész rajz.)
A nem bekötött kapu bemenetét (mert a rajzon a lábszám más, de amúgy jó) kösd le a GND-re. (CMOS logikai áramkörök bemenete nem lóghat a levegőben, valamilyen logikai szintet kel hogy kapjon. Vagy Vdd vagy GND, vagy másik logikai kimenet is jó. De itt a GND van hozzá legközelebb.)
Én a TXD vonal és a GND közé is tennék egy 100kohm ellenállást, mert ha az USB adapter le van húzva, akkor is lóg a bemenet. Valamint a panelen a Vdd és GND közé is tennék egy legalább 100nF-os kondit.
(#) Hp41C válasza janikukac hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Sajnos ez a terv egyáltalán nem jó. A 230V -os hálózattal összefüggő és a leválasztott vezetékezés között nincs meg a minimálisan előírt kúszóút, szigetelési távolság. A panel bármely pontján a legrövidebb útvonalon vérve meg kell lennie a 7.5 mm -es vezetékmentes résznek.
(#) atideath válasza proli007 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Így rendben lesz szerinted? Lehúztam a lábakat a földre, kapott tápfeszt a 4011 és betettem az általad javasolt ellenállást és kondit. A kapuk lábszáma tudom hogy más a rajzon és a panelon, de a nyákterv egyszerűsítése miatt kötöttem be őket így. Remélem nem rontottam el sehol. Mivel nem kaptam CNY17-et helyette használhatok 4n25-öt? Meg a BD645 helyett mit használhatok még esetleg? Egyenlőre azt se nagyon találok sehol.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015

3.JPG

(#) janikukac válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Hát ez érdekes, pedig egy eredeti nyákrajzot rajzoltam át 1 az 1-ben , amit mások már sokszor megépítettek, itt a fórumon is akad ilyen személy... Megoldás?
(#) Hp41C válasza janikukac hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Este tudok csak rajzot csinálni.
(#) proli007 válasza atideath hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Szerintem jó lesz. Én ugyan nem tudom mi ez az e-busz, de a rajzból ítélve túl nagy sebessége nem lehet. Így a 4N25 is jónak kell bele lenni. A BD685-helyett használhatsz BD681-et is, de fordítva kell beültetni, mert a bázisa a TO126-nak a másik oldalon van.
(#) Hp41C válasza janikukac hozzászólására (») Nov 13, 2015 / 1

A vastag sárga vonal mentén kellene a minimum 7.5 mm -es szigetelési távolság. Ha nincs meg, a panel életveszélyes.
(#) janikukac válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Köszönöm.
(#) atideath válasza proli007 hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Ez egy kazán protokoll. Egy Vaillant központi fűtést akarok Raspberry Pi-hez kapcsolni és értékeket olvasni meg írni felé.
(#) proli007 válasza atideath hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Akkor jó! Nincs több kérdésem, mert a kazánt sem ismerem..
(#) kameleon2 válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

Nekem a bal felső sarokban azok a vonalvezetések a felesleges csücskökkel nem tetszenek és kicsit túl hosszúnak találtam néhány vonalat. Szerintem bőven lehetne még optimalizálni és akkor felszabadulhatna a hely a szigetelési távolságnak is.
(#) Helios hozzászólása Nov 21, 2015 /

Sziasztok!

Ismerősöm kérésére készitek egy hangváltót az Orion HS 280-asaihoz. (A kapcsolást ő találta és ragaszkodik hozzá.) Ez lenne a kapcsolás és alul mellékelem a NYÁK tervet. Ha ránézne valaki azt megköszönném!
(#) proli007 válasza Helios hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Hello! Oké, de ezen túl sok nézni való nincs, legfőbb kritérium, hogy az alkatrészek elférjenek rajta..
(#) Helios válasza proli007 hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Szia!

Csak biztosra szeretnék menni, mert nem alkatrész temetőt akarok késziteni, hanem egy használható hangváltót. És igyekeztem arra törekedni hogy a tekercsek a lehető legmesszebbre kerüljenek. (Tudom hogy az alkatrész értékek jelülése lemaradt, de sietnem kell.)
(#) proli007 válasza Helios hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Ha a tekercsek egymásra hatását szeretnéd kiküszöbölni, akkor meg kell akadályozni, hogy mágneses csatolás legyen köztük. Vagy is 90 fokba kell elhelyezni egyiket a másiktól..
(#) Helios válasza proli007 hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Na ezt sem tudtam... Akkor most megint rossz tervet csináltam?
(#) Alkotó válasza Helios hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Mellékeltem egy képet, amin nincs panel. Hangváltó témában, néhány alkatrésznél ez nem mindig szükséges. Ezen látod a tekercsek helyzetét, és egy külön képet is csatoltam az ajánlásról.
(#) Helios válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Az a baj, hogy panelre kérte a jóember..
(#) Alkotó válasza Helios hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

A panelnek előnye, hogy az alkatrészek helyzete és a vezetősávok kötöttek, ezért ha jó a terv, akkor azt nehéz elrontani.
De hátránya is van, pl. maga a panel.
Úgy tudom, az említett hangszórónak van gyári váltója, és az nem ilyen. Ehhez hasonló váltó talán a HS282-ben volt, aminek alumínium tölcsér van a középsurgárzóján (de ennek nem néztem után, csak emlék).
(#) Helios válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Agyári hangváltójával nem tetszik a hangzása a srácnak... Ezt a neten találta valahol, és bizik benne hogy "jobb" lesz a hangképe mint a gyárival. Ha az elrendezés és az összekötés jó, akkor ezerrel neki esek hogy minél hamarabb megszabaduljak tőle.
(#) Tonybacsi válasza Helios hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Ha jól látom öt darab (?!) alkatrészhez szeretnél nyomtatott áramkört építeni úgy, hogy maga az áramkör még le sem lett tesztelve, és mindezt egy nyomtatott áramkör tervező programmal...

Ejnye-bejnye...

FŐLEG a Hi-Fi világában?

Én biztos azt hagynám a legvégére....ha egyáltalán.
Mi van ha utólag még módosítani kell a hangváltón?
Ennél még a "sorkapocs" is jobb...
(#) Helios válasza Tonybacsi hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Megtaláltam a cikket amiből a kapcsolási rajz származik. A cikk irója letesztelte állitása szerint működik. Mint fentebb irtam nem nekem van rá szükségem, én csak elkésziteném. A haver kérte NYÁKra, ő is vette meg hozzá az alkatrészeket.

Nekem Pioneer HPM60asaom van, abban pedig már van hangváltó.
(#) Tonybacsi válasza Helios hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Oké.

Akkor már csak egy javaslatom lenne:
A nyákon a fóliasávokat fóliaterületre kellene cserélni, illetve lehetőséget hagyni az utólagos módosításra.
(#) Helios válasza Tonybacsi hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Igy gondoltad?
(#) Mircsof válasza kokozo hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Szia változtattam a nyákon, most a dobozt is figyelembe vettem, hogy minek hova kellene essen, és mivel elég nagy dobozt sikerült csak beszerezni így lett hely bőven.
Viszont továbbra is kíváncsi lennék, mit lehetne még finomítani az elrendezésen esetleg.
És vajon az IC vagy egyéb helyekről érdemes-e kivenni a teli földet, vagy maradhat ebben a formában? Okozhat bármi problémát a jelenléte?
A textol foglalat lábai egy másik nyákra lennének rögzítve, és azok 3 részre osztva, majd egy rövid vastag rézdróttal a készülék nyákjához lenne forrasztva mind. Sajnos alapból nem lehet a nyákra rátervezni, mivel vagy 1cm mélyen lenne az előlap alatt.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015

lcm.JPG

(#) Tonybacsi válasza Helios hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Igen - valahogy - így .
(#) Helios válasza Tonybacsi hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Köszönöm. Akkor holnap nyomtatok, vasalok és maratok.
(#) erik001 hozzászólása Dec 27, 2015 /

Sziasztok.
Valaki átnézi hogy ez így jó e vagy van e benne valami nagy hiba esetleg ?

Lm4780.jpg

(#) tomika1234 hozzászólása Dec 29, 2015 /

Sziasztok!

Keszitettem egy nyak tervet. Esetleg valaki rapillanta, hogy jol csinaltam-e?
Igazabol 3 dologban nem vagyok biztos.
Van 3 db ellenallas, transistor, dioda triom.
A felso egy bemenet - PNP pulzus, egy motor generatorrol. Ez alapjan probaltam megcsinalni:
kiscica
Az also ketto egy-egy kimenet amivel egy-egy relet fogok (rayex ld-12p) behuzni. Ez alapjan probaltam megcsinalni:
kiskutya

Koszonom elore is!
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015
(#) Laslie hozzászólása Dec 29, 2015 /

Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket a nyákterv átnézésében, van-e benne hiba?
Következő: »»   147 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem