Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok

Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   15 / 62
(#) Csongi_ hozzászólása Feb 7, 2016 /

Szaisztok!
Van egy Xperia Z2-es telefonom, amivel nemreg neteses kozben osszeszedtem valami virust, amitol nem tudok megszabadulni. A mellekelt kepen levo dolgok ugranak fel azota a Chrome es Facebookrol megnyitott veboldalakon.
Eloszor letoltottem egy virusirto programot, de az nem talalt semmit. Visszaallitottam gyari beallitasokra, reseteltem a telefont, de meg mindig rajta van, nem torlodott le. Mi a megoldas, hogyan toroljem le a virust?
(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Szolgáltató függő ?
(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Nem hiszem. T-Mobile magyarorszag-tol volt valamikor veve, mert reseteles utan feltelepiti a szolgaltato alkalmazasait. En aguszturstol vagyok a gazdaja, es mas szolgaltato kartyajaval hasznalom.

Értem , ha nem vagy benne annyira a témában , hogy hol , és mit keress vírus űgyben , akkor azt tudnám javasolni , hogy inkább rakj rá egy tiszta romot.Csak előtte ne felejts el lementeni olyan dolgokat a telórol , ami utána kellhet Tel számok, alkalmazások stb.
(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Feb 7, 2016 1 /

Idézet:
„inkább rakj rá egy tiszta romot”

Ugy erted, hogy uj szoftot?
(#) Andr3wJ válasza Csongi_ hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Töröld az alkalmazás előzményeket. Kb beállítások/alkalmazások/ megkeresed a chrome-ot kényszerített leállítás majd gyorsítotár törlése/adatok törlése.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2016

Igy van
(#) mrrack hozzászólása Feb 14, 2016 /

Sziasztok!
Alcatel OT 918D
2.3.5 Android
Előzmény: hírhedten kicsi a belső tárhely, annyira megtelt, h semmire sem lehetett használni. Nem frissült semmi, ha elindult egy alkalmazás, pár perc várakozás utan, mindjárt össze is omlott. A szokásos jelenség tárhely problémáknál... Megoldásként gondoltam, h Link2sd-vel átlinkelem a /date partició tartalmát. Ehhez szükséges root-olás megtörtént. A telefon alapból nem támogatja az ext2 fájlrendszert, ez is megoldva. Link2sd működik, amit lehetett atlinkeltem. Lett is szépen hely, kb. 60MB.
A probléma: se a gmail, se a play nem működik. A gond a google framework-el van, nem csatlakozik a szerverhez. Az olyan alap dolgokat mint a cache és az adatok törlése megtettem.
Nyilván, ha nem működik a play, gondban vagyok a frissítéssekkel.
Ezt megkerülve apkmirror-ról letöltöttem pl a messenger appot, de nem települ, ahogy a service.framework sem.
Ok, gondoltam PC-ről, adb install, az sem megy. INSTALL_FAILED_INVALID_APK.
Természetesen a csomagok letöltésénél az android verzióhoz a legfrissebbet töltöttem le.
Minden ötletet szívesen fogadok, h hogyan tudnék telepíteni egy működő frameworköt
köszi
(#) Kovidivi válasza mrrack hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Inkább rakd újra az egész rendszert, és kezdd elölről...
(#) neocska válasza mrrack hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

Jo Estét!
Az a probléma a megadot modelel hogy semmire se jo, hasonlo jelenséggel van pár darab belöle, ezzel keztdték aztán ujraindulással, majd jött hogy nem olvasták be a sim kártyát meg egyéb érdekességek. Nem érdemes idöt ölnibele, kevés a tárhely, kevés a ramm, és a mostani programok eszik mind a kettöt.
(#) mrrack válasza neocska hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Ok, köszi. Igen, tudom, nem egy ideális típus... Valószínű, h nekiállok előröl, mert így esélytelennek tűnik a javítás. Csak lelki erő kell, pár napot elszórakoztam vele, ahogy egy problémát megoldottam, jött a következő...
(#) Fish hozzászólása Feb 17, 2016 /

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. 2016. Január 31-én ellopták a telefonom. Még aznap 22:00 körül, amikor észrevettem, már ki volt kapcsolva. Természetesen a számot letiltattam már másnap, valamint voltam a rendőrségen, de a telefont is letiltattam. Namármost a szolgáltatónál, és a rendőrségen is azt mondták, hogy a letiltás csak addig terjed, hogy a telefon a szolgáltatónál blokkolva lesz, amint az azonosítóját az IMEI-t átírják benne, a telefon újra üzemképes lesz. A kérdésem. Mennyire könnyű ma egy okos-telefonon feloldani a szolgáltató-zárat, és esetleg IMEI-t cserélni benne? Ha esetleg kicserélik benne az imeit, a szolgáltatónak nincs valami eszköze arra, hogy észrevegye, hogy adott esetben egy évek óta nem használt telefon egyszer csak újra feltűnik a hálózatban, adott esetben bővebb szolgáltatásokkal mint azelőtt?

A rendőrséget kérdeztem a témában, de lehet hogy az volt a baj, hogy péntek délutáni nap mentem? Megkérdeztem, hogy ők tudják-e ellenőrizni, vagy ellenőriztetni, hogy az általam bejelentett telefon épp hol tartózkodik, vagy hol kapcsolódott mobil-hálozatra? Erre ezt válaszolták:

A rendőrségnek erre se ideje, sem megfelelő technikai háttere nincs.

Köszönök minden hozzászólást
(#) Kovidivi válasza Fish hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

10-15eFt-ért átírják az IMEI-t. Innentől sejtheted, hogy nem sok esély van a megtalálására.
(#) lukovicsek hozzászólása Feb 19, 2016 /

Sziasztok.

Van egy Soni Ericson Xperia x10i telefonom, tudnátok küldeni egy linket ahonnan tudnám frissiteni mert elég lassu szegényke, vagy telefonon belül is megoldható ?

Köszönet előre is mindenkinek.
(#) zenetom válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Gyári visszaállítás. Csak előtte ments ki mindent, főleg a telefonkönyvet.
(#) Csupasz hozzászólása Feb 19, 2016 /

Sziasztok
Sony Xperia telefonhoz vettem 2db kici kinai töltőt. Amikor használom őket, mindkettőnél 70-80% töltöttség körül leáll a töltés. Először a telóra gyanakodtam, de a gyári töltőjével teljesen feltölt.
Mértem a töltést, amikor a töltőáram 100mA alá esik, a feszültség már 5,5-5,6V között jár.
Okozhatja ez, hogy ezért állítja le a töltést?
(#) lukovicsek válasza zenetom hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Ok, megvan , sikerült is. Kösz szépen !!
(#) gernerakos hozzászólása Márc 9, 2016 /

Üdv!
Van egy s@msung galaxy mini 2 telefonom, ami néhány éve kapott egy kis oda nem illő feszültséget a feljhallgató kimenetére, emiatt valami zárlatos lett benne. Ettől még a telefon működött, csak melegedett, és ette az aksit értelemszerűen. Szeretném felébreszteni csak addig, hogy egy-két rajtamaradt fáljt leszedjek róla. Az akksi már nincs meg, mert egyszer nekiállt felpúposodni, így inkább leadtam azt a megfelelő helyre. Tehát az lenne a kérdésem, hogy ha labortápról adok neki feszültséget, majd USB-n csatlakoztatom a számítógépre, abból lehet baj? Ha nem, mekkora feszültséget kapjon? Vagy maradjak inkább annál, hogy labortápról az áram, a telefonba rakok egy SD kártyát és átmásolom a fájlokat az SD kártyára? Vagy van valami egyéb módszer, hogy leszedjem a fájlokat róla? Ha csak úgy akksi nélkül rádugom a gépre, nem történik semmi, nem látja a gép.
A válaszokat előlre is köszönöm!
(#) gerleimarci válasza gernerakos hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Ha az akksi helyére 3,7-4,2V közötti feszültséget adsz, menni fog. Polaritását tudod? Arra figyelj, hogy a labortáp földfüggetlen legyen.
Jobb lenne, ha inkább egy másik telefon vagy akármi li-ion akksiját kötnéd be.
(#) gernerakos válasza gerleimarci hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Talán sikerül akksit szerezni. A labortáp egy sima lm317-es táp, ez megfelelő lenne?
(#) gerleimarci válasza gernerakos hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Szerintem igen.
(#) Kovidivi válasza gerleimarci hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

A telók induláskor bőven 1A fölött is felvehetnek, csúcsban is, ha ezt nem bírja a táp, nem fog bekapcsolni. Labortápról indítottam egy 4magos LG-t, 1.5A fölé kellett csavarnom az áramkorlátot, hogy beinduljon. Aztán üzem közben visszacsökkent az áramfelvétel minimális szintre, csak az indulás ilyen.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
(#) gernerakos válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Emlékeim szerint 2*800mhz, 398mb ram volt benne. Szerintem ez nem fog akkora nagy áramot felvenni... De lesz talán akksim is.
(#) kp hozzászólása Márc 17, 2016 /

sziasztok egy HTC sensation telefonom van és elveszett a hangszabályzó gombja nem tudja valaki hol tudnék olyat venni vagy rendelni. Előre is köszönöm a válaszokat .
(#) Csupasz hozzászólása Márc 19, 2016 /

Sziasztok
2,5 éves, Xperia M a képernyő megnyitásakor azt írja ki, hogy:
Adattároló kódolásának feloldása.
Ilyen nincs benne, vagy mi akar ez lenni? Ezután ez a kiírás marad, semmi nem működik.
Találkozott valaki ilyennel?
(#) Brian88 válasza Csupasz hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Szia
Ez egy beépített google szolgáltatás, melyet ellopott telefonok védelmére alkalmaznak. Távolról interneten keresztül lockolják a telefont, így nem lehet személyes adathoz jutni.
(#) Csupasz válasza Brian88 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Mit lehet vele csinálni?
(#) morgo hozzászólása Ápr 28, 2016 /

Sziasztok!
Egy Galaxy mini2-vel gyűlt meg a bajom. A telefon mér kb. 1 éve nem volt használva, az asszonyom meg csinált rajta egy alaphelyzetbe állítást, mert el akarta ajándékozni. Újraindult, de csak a CWM-ig jutott el. CM-11 rom volt rajta. Sebaj, újrahúzom, azt gondoltam. Viszont nem tudok semmilyen romot telepíteni, valamilyen hibával mindig leáll telepítés közben. Valaki tudna segíteni, vagy egyáltalán menthető még?
(#) gerleimarci válasza morgo hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /

Esetleg valami képet tudnál felrakni a hibaüzenetről?
(#) morgo válasza gerleimarci hozzászólására (») Máj 1, 2016 /

Szia! Péntek óta most értem haza, holnap teszek fel képet.
Következő: »»   15 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem