Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm a dicséretet. Be kell vallanom, még nincs készen. A borda matt fekete lesz. A doboz selyemfényű lakk. No meg még üres a belseje.
Szerintem ne fesd le! Jó ez így, max. eloxálni lehetne az alumíniumot.
A doboz lakkozása jó ötlet.
Sziasztok.
Az SMD munkákat mérsékelten kedvelők most ne figyeljenek ![]() Szeretném megmutatni a nagy nehezen elkészült tranzisztor órámat. Az ötlet innen származik. Mivel ez egy amerikai 12 órás és hálózati 60 Hz-ről működő alkotás, ezért kénytelen voltam módosítani a kapcsolást. így most elkészült 24 órás és saját quartz kristállyal meghajtott változat. A kapcsolás magától adta egy bináris óra odasűrítését. Továbbá terveztem rá fényerőszabályzót (éjjeli üzemmódra), de akár ki is lehet kapcsolni a fényeket ha valamiért zavaróak. Ez az óra rávett hogy elkészítsem első videó szerkesztésemet és feltöltésemet is. ![]() Üdv. Laczo
Idézet: „nagy nehezen elkészült” Ezen nem csodálkozom, ennyi alkatrészt beforrasztani... Ilyet épeszű ember nem csinál. ![]() Ezt ma már meg lehet oldani egy avr-el vagy pic-el negyed ekkora méretben, de a tiédnek pont az a varázsa, hogy ilyen bonyolult. ![]() Hány óra munkád van benne és mennyi az alkatrészköltsége?
Azért ez nem semmi elhivatottságot követelt! Csak gratulálni tudok hozzá!
Ha létezne SMD tokozású elektroncső, akkor gondolom azzal készült volna.
![]()
Szia. Hogy hány óra munka van benne nem mértem. Fél év esténként, néha több hetes kihagyással. A költségeket inkább nem közlöm mert az asszony is látja
![]() Nagyon sok buktatón, hibán túl vagyok úgyhogy a következő már negyed idő alatt meglenne. PIC és propeller órát már készítettem. Ezek után már növekszik a kihívás igény. ![]() JZoli, zenetom. köszönöm. ![]() benjami. Jó irányba gondolsz. A következő célpont. ![]()
Gratulálok! Nekem is megjött a kedvem egy ilyen Nixies-Glimmes szerkezethez, olyan, mint az Orion űrhajó, vagy az Alfa Holdbázis "kompjútere".
Teccik, na! ![]()
Hát türelemért Te nem kétszer, legalább háromszor állhattál sorba!
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2016
Szia!
Én is csak gratulálni tudok! Ha a nixie-sel kész vagy tanulmányozhatod ezt is, hátha kedvet kapsz egy ilyenhez is: Bővebben: Link Vagy ezt: Bővebben: Link Még egyszer gratula, és szép napot kívánok! István A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2016
Gratulálok, nagyin szép munka.
Nem semmi...
Amit még nem mondtak a többiek: Saját panel és nem netről letöltött program
![]()
Az előbb lemaradt a lényeg: GRATULA! Nem semmi, amit összehoztál.
Szkópórában gondolkodtál már? Persze azt már csak pic-el lehet.
Türelmed - az van
![]() ![]()
Nem semmi... azta! Mindez azért, hogy mutassa az időt...pontos legalább?
ebből is látszik, milyen sok minden van egy ic-be Üdv
Köszi mindenkinek.
![]() Elég pontos. Két hete üzemel. 32,768-as quartz-ot marékszámra lehet szerezni bontott PC-ből. Ha hosszú távon nem lesz jó akkor cserélgetem. ![]() kameleon2. A plexi már megvan, de nem volt kedvem szabni. Majd egyszer. gerleimarci. Egyszer feltöltöttem egy PIC-et szkóp óra programmal próbára, de nem működött valamiért. Azóta hanyagolom. Gafly. Véleményem szerint a panelterv az alkotás arca. Nem bízhatom másra. Persze gyors rutin munkáknál lehetnek kivételek És persze szeretek panelt tervezni. ![]() manolo. az első link az kivitelezhető. Van benne valami. A második szép de túlzás. ![]()
Szia!
Lenyűgöző munka! Esetleg publikálod a terveket? Idézet: „Véleményem szerint a panelterv az alkotás arca. Nem bízhatom másra.” Ha a második mondatot általánosítjuk, akkor árnyalni szükséges, mert akkor és csak akkor szabad saját panelt tervezni, ha nincs eredeti, vagy ha van, akkor jobbat tudunk annál. E nélkül a kitétel nélkül, borzalmas torz-szüleményeknek adnánk útlevelet. Tapasztalatom szerint sokkal több a rossz terv, mint a használható. Kevesen vannak akik valóban jó paneleket tudnak tervezni.
Gratulálok! Neked nem semmi türelmed van! Kíváncsian várom a következő alkotásod!
![]()
Régóta tervezgettem, hogy építek egy órát a műhelybe, most végre ezt is lehúzhatom a listáról.
Nézegettem a neten lévő rajzokat, de egyik sem felelt meg az igényeimnek, így magam terveztem egyet. A doboz kivitelezését az egyik asztalos ismerősömre bíztam, az nem az én érdemem.
Ezt a borzalmas zsúfoltságot, hogy préselted bele?
![]()
Szép munka! Gratulálok!
![]() Az idő mutatásán kívül tud még valamit?
Az első alkotásom amihez méretre készült a doboz
![]() Szucsistvan: Köszi! Csak az időt mutatja, ez volt a cél. Ezért is vetettem el több kész projectet, ami mutatott dátumot, hőmérsékletet stb. Minden funkciója a pontos idő kijelzésének van alárendelve. A program tudja a dátumot, ebből számolja ki a téli-nyári időszámítást, de nem mutatja. Automatikus PWM fényerőszabályozást, GPS-ről történő automatikus idő pontosítást és mozgásérzékelő funkciót tud még.
Szia!
Összességében ok. a dolog, de azért közölhetnéd az asztalos ismerősöddel, hogy keretlécet nem illik látható felületen toldani (2.jpg bal felül). Egyébként gratula. Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2016
nem is egy fából van a keret, jobb felül is van toldás, és a fa mintázata is eltér.
De attól még nem rossz az
Én nem mondtam, hogy rossz.
Szerintem hossz toldott táblásított fenyőből (tulajdonképp környezetvédelem) van, az egész doboz, azért a toldások.
Sziasztok!
Kicsit furcsállom hogy a kinézete számotokra ennyire fontos,mikor ti csak a képet nézhetitek róla,még a gazdájának így is tökéletesen megfelel. Amúgy számomra mint asztalos teljesen elfogadott hogy toldott anyagból készítsek bárminemű látszó dolgot,sőt van aki külön így kéri. Gratulálok a kivitelezéshez és létszik értő kezek munkája van benne. Üdv.Zsolt
Köszi.
Szívesen elküldöm, de csak a nyák terv van meg elektronikus formában. A kapcsolási rajz módosítások még papírfecniken vannak. ![]() alkotó: remélem nem haragszol ha félig értek egyet veled. Ha valaki rossz vagy csúnya panelt tervez az még nem nagy baj. A problémának azt tartom ha a következő panel nem lesz jobb. Persze ez csak egy vélemény. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |