Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mindenki másnak értem a szövegét csak a tiédet nem, három hozzászólást írtál egy hozzászólásra válaszolva és igazából egyik sem volt kapcsolatos azzal amit írtam.
Énsem értem néha az elektronikai adatlapokat. Sokat is forgatom a tanácsotokra. Azóta is vannak dolgok amiket nemértek.
Ha eztsem érted - lebabázok. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2016
A mechanikus dieselek elmennek sok mindennel. Egy időben amikor megérte én például napraforgóolajjal jártam. Persze most is részben, de már a kúton veszem.
MOndjuk ment egy pár liter S60 ba is. Kaptunk egy 50 literes kannával ajándékba. Az volt a baj, hogy a feleség hozta, és véletlenül a hidraulikaolaj kannát ragadta fel. En láttam, hogy baj lesz, de a férjére hivatkozva nem álltam ellen. Kicsit fura volt a hangja, de elment.
Buvárruha: ittjön képbe a konstrukció. Mondom inkább ugy, mint aki egyáltalán nemért hozzá.
Már csak azt nem értem hogy ha a henger méretével arányos a lökktérfogat akkor elvileg a robbanás is arányosan nagyobb.Tehát elvileg minden arányos maradt akkor hogyan befolyásol a tehetetleség?Úgy értem ha van egy kétszer akkora motor henger akkor abban kétszer nagyobb a robbanás is tehát elvileg nem kellene hoznia ugyanazt a fordulatszámot?
Én inkább az égésre tipplenék. Nem lehet hogy azért kissebb a fordulatszám mert tovább tart elégni az üzemanyagnak a 100 literes hengerben mint az egy literesben? (vagy ez butaság?)
Nem csak a henger méretével arányos, hanem a lökethosszal is és az már nagyban befolyásolja a maximális fordulatot.
Elnézést.A henger mérete alatt a löktérfogatot értettem
Ez sokkal bonyolultabb ettől. Annak a dugattyúnak fordulatonként kétszer fel kell gyorsulnia és meg kell állnia. Na most nem mindegy, hogy ezt egy 100g-os dugattyú teszi meg, vagy egy 10kg-os(vagy 100kg-os). A nagyobb belátható, hogy nem tud felgyorsulni és megállni olyan gyorsan, mint a kicsi, ezért nem is érhet el soha akkora fordulatszámot.
Tudom, de egy nagyobb átmérőjü henger sem feltétlenül nagyobb lökettérfogatú, ha a dugattyú nem 20cm, hanem csak 13cm hosszan jár, tehát rövidebb a hajtókar.
Ugye hiába a nagy méret, egyszerre csak egy hengerben van munkavégzés és annak a munkának elégnek kell lennie ahhoz, hogy az összes többi dugattyút mozgásban tartsa és akkor még a leadott teljesítményről nem is beszéltünk.
Mostmár elég a kötekedésből! Egysszer már szóltunk. Több figyelmeztetés nem lesz, hanem jön a némítás!
Sziasztok! A problémám a következő... Az utolsókat rúgja egy kombinált pici hűtőszekrény otthon. Ahhoz,hogy normálisabbat,nagyobbat tudjak a helyére tenni, a padláslejáró lépcsője miatt a mostani salgó polc helyett egy keskenyebb polcra van szükségem.Ugyanis ha a mostani hűtő helyére teszem a másik hűtőt,a magassága útban van a lenyitható feljárónak. A salgó szélessége bőven 90cm. Nekem egy max.80 széles,40-60 közötti mélységű,és 190 magas tároló polc kellene legalább 6-7 polccal. Néztem egy erős műanyag polcot,ami méretben,teherbírásban megfelelne,de annak sajnos csak 5 polca van. Kevés. Ötlet valakinek?
Arra gondoltál már, hogy a Salgót méretre szabod? Szerintem praktikusabb, olcsóbb.
Szia. Igen,éppen tegnap este spekuláltam ezen. Milis lappal könnyedén méretre vágnám,csak hátha lenne valakinek valami forrása,linkje polc ügyben. Sajnálnám ezt az erős polcot szét darabolni.
Csinálhatsz a hűtőből is polcot.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2016
Bakker,ez eszembe sem jutott Már neki akartam esni,hogy felfúrjam a falra
Viccet félretéve,horror árban vannak ezek a salgó polcok. 7db polc 14ezer.És még az sem biztos,hogy vállalnak szállítást. Még a végén tényleg szét kell vágnom a mostanit? Ehhez lehetne esetleg utólag polcot fabrikálni? Bővebben: Link
Valaki tudja hogy hogyan látogatható meg az F-4 es számú bunker?
Csináld fából, az olcsóbb és esztétikusabb is.
Nagyon erős kellene, ami a teherbírást illeti,mert arra szoktuk pakolni a 2-3 karton tejet,rengeteg befőtt,kristálycukor,liszt,étolaj,stb...
A fából készült erősebb lesz mint a LINK-elt műanyag polc.
Ha csak az a baj, hogy a jelenlegi "Salgó" túl széles, akkor a polcokat az egyik hosszanti oldallal párhuzamosan nyugodtan levághatod keskenyebbre, így is bőven elég teherbíró lesz, nekem is van ilyen, 30 kg.-okat is lazán elbír.
A régire kereshetsz vevőt. Jó esetben egy filléredbe sem kerül.
Arra is gondolj, hogy egy komolyabb földrengés esetén lesz, ami megtartja a házat, ha megmarad a Salgó polc. |
Bejelentkezés
Hirdetés |