Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Azt gondolom, suta hasonlatokat hozol. Az AutoCAD-et éppen nagyon jól ismerem, és szó sincs korlátlan visszabutíthatóságról. Sőt, esetenként nagyon is sokat kell áldozni ilyesmiért.
Az SL-nél alapvetően megváltozott az alkatrészek makróinak definiálási módja (van több új paraméter), ezért az 5-ben egyáltalán nem lehetne értelmezni egy 6-ban kifogástalan ábrát. Egyébként szinte biztosan lehetne módot találni az értelmes konverzióra is, de ez nem jogos elvárás, így a programozók nem is vacakolnak vele.
Sajnos nem tudja olvasni a makrót. (
akkor próbáld meg úgy megnyitni, hogy előtte a fájlt - *.lay6 át nevezed *.lay-ra
Jó erősködj, én nem fogok de nekem van Autócad és a 12-verzióra is konvertál.
még egy próba, próbál meg ezeket még egyszer, mer a a panel nevei furcsa karakterekből állt, átnevezve újra mentettem őket - hátha így működik
Húha, most aztán jól megfogtál... Remélem nem kerülte el a figyelmed, az a bosszantó kis figyelmeztetés, hogy a nem értelmezhető funkciókat egyszerűen kihagyja, és ezért semmilyen felelősséget nem vállal. Persze, ha húzol két vonalat, mondjuk síkban, akkor ott nem kell komoly veszteségre számítani, de egy összetettebb, térben lévő ábrát visszaalakítva, riasztó eredmények születnek. Jelenetős tapasztalatom van ebben, napi szintem használom.
Az SL-ben, a 6-os verziótól az egyes alkatrészek saját paraméterei közé került be az értéke és a pozíciója. Ez korábban egyáltalán nem volt, ezért az 5-ös ezzel nem tudna mit kezdeni. Az más kérdés, hogy a te ábráidon nincs semmi olyan, amit az 5 ne értene meg. De lehetne, csak nem használtad ki a 6-os kínálta lehetőségeket.
Arra gondoltam, hogy az Office kerül kb 45.000.-be és több millió példány van belőle használatban, az Autocad legolcsóbb verziója kb. 300.000.-és abból is nagyon sok van forgalomban. Az SL kisker áron is csak 15.000.- és azért nem egy hatalmas használótáborral bíró szoftver. Tehát na akard a Trabantot a BMW-vel összehasonlítani.
Köszönöm a próbálkozást de ezt sem sikerült megnyitni ( Mennyiért lehet ötről hatra jutni?
Azt nem tudom mennyi témába illeszkedő amatőr van szám szerint, de ezek nagyon jelentős része az SL-t használja. Pusztán feltételezés, de tippem szerint nagyon sokan használnak SL-t. Ebben a környező országok jelentős arányban benne vannak.
Nem értem miről beszélsz, - a összefüggéseket nem értem, miköze a példányszámnak az átjárhatósághoz- de nem is bocsátkoznék bele, nem érdemes. Te azért írogass ha ez az ingered engem nem zavar. Inkább a problémával foglalkozom.
Nem tudom pl itt hányan használják, de szerintem nem sokan vannak akik meg is vették.
Mit nem értesz azon, hogy az egyiknek milliárdjai vannak a fejlesztésre, a másiknak nincs...
Remélem tévedsz, mert ha nincs bevétele a gyártónak, akkor nem fogja fejleszteni.
Én megvettem, és másnak is ezt javaslom.
Utolsó reakcióm erre. Aki készítette az 5 -ös verziót és fejlesztet a hatost az ismeri a régi file (lay) szerkezetét. Amikor elmenti a a rutin már készen van a régiben. Az újabb verzióba csak át kell emelni, azt a rutint és választási lehetőséget kell adni a felhasználónak, hogy melyik verzióba menti el. Tehát ahhoz nem kell fejlesztés, hogy a régi rutinokat felhasználja. Csupán más fejlesztői gondolkodás kellene.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2016
Nem értem mi a problémád?Ha van 5 laj,6 megnyitod,azt csinálsz vele amit akarsz,miért akarod 5 be menteni?Ez az egész megint egy szörszál hasogatás aminek semmi értelme.
Ez nem így működik. A 6-ban vannak olyan rutinok amiktől az 5 hátast dob.
Nekem az ötös verzió van meg, De egy hatos verzióban készült fájlt akartam megnézni szerkeszteni. Naivan azt gondoltam, hogy akinek van 6-os verzió az tudja nekem konvertálni. Ez problémám.
A mentési rutinban a régi file formátumot adó rutin -ami kiírja a file-ba az adott formában szerkezetben, -az független attól, hogy a programban új funkciókat adó rutinok vannak. Ha erre nem képes akkor....
Nem érted. Az 5-ös málnaszörpöt rajzol. A hatos cseresznye pálinkát. Ha az 5-ösnek pálinkát adsz málnaszörpös üvegbe csomagolva, az attól még beba--ik.
Majdnem jó az analógia, de ha alacsonyabb szintre viszed azaz felbontod akkor értelmezheti. Pl a PC programok sokféle program és szerkezetileg különbözőek, de a legalsó szinten mindegyiket érti processzor ) Vagyis lehet olyan lépésekre bontani amiket gond nélkül tud értelmezni, és az eredmény ugyanaz. De tovább ez a rész nem érdekel mert a probléma még mindig nincs megoldva.
Ez nem így működik.
Üzenetet küldtem.
Ja hogy 6ból 5 be,na ezt a tervezők nem is gondolták,mert minek is?
Mert esetleg akinek van 5-ös az szeretné átvenni.
Pedig egyszerű a megoldás. Letöltesz egy lay.6 nézegetőt, kinyomtatod jpg-be, majd azt átrajzolod lay-ba. Nem értem, mit lehet ennyit görcsölni egy program funkcióin. Olyan progi nem létezik, ami mindenkinek az igényeit kielégíti maradéktalanul.
Annyira azért nem egyszerű mert csak pdf-be fogja tudni nyomtatni. De nyomtatni sem kell mert a megnyitás után csinál belőle sceenshot-tal bmp-t, azt meg beillesztve az ötösbe simán átrajzolja. Ez sem egyszerű, mert tulajdonképpen újra kell rajzolni. Gondolom a fejlesztők szándékosan hagyták ki a programból ezt a lehetőséget, pont azért, hogy mindenki vegye meg az újat. És az a baj hogyha megveszik akkor sosem lesz vége, lesz 8, 9, 12, meg akármennyi...
Nekem szimpatikus pl. az oroszok hozzáállása, a mai napig ötössel rajzolnak számos, sokak számára hasznos nyáktervet. Persze akadnak ott is kivételek.
Én a PDFcreator-t használom virtuális nyomtatóként, az tud JPG-ben is menteni. Abban igazad van, hogy újra kell rajzolni, de az nem egy túl nagy munka.
Sziasztok.
Felszerettem volna telepíteni a Sprint Layout 6.0 magyar verzióját. Hivatalos szoftverrel is rendelkezem angol nyelven. De telepítés után mikor elindítanám a magyar verziót azonosítószámot kér a program. Ilyen esetben mi a teendő?
Én már végigjátszottam: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |