Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   256 / 376
(#) kapu48 válasza l48 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Már nagyon hasonlít rá:
Bővebben: Link 3D Printer
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2016
(#) kaqkk válasza GmS hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

A 20x40 biztosan elég lesz rajzgépnek , a kisgépem hídja abból van és csempét üveget gravíroztam vele ..

6789979.jpg

(#) kaqkk válasza GmS hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

A kisgéppel fúrtál nyákot is?
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Nov 13, 2016 / 1

Igen . kb 3 évig minden hétvégén , arra a célra építettem .
(#) GmS válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

Köszi .
Ilyesmire gondoltam én is .

A kérdésemre esetleg válasz , hogy elegek lennének e a motorjaim ?

Ezt ma találtam : KÉP
Elég egyszerű felépítés , tetszik .
(#) kaqkk válasza GmS hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Ha csak rajzolni akarsz és jól megcsinálod a linsineket akkor "bármilyen" mocik jók rá . Rajzgépnek lézernek tökéletes megoldás ami a link alatt látható
(#) GmS válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Köszönöm .
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Nov 14, 2016 /

Arról is van videó Bővebben: Link
(#) Jackson98 hozzászólása Nov 15, 2016 /

Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek az alábbi 1.8 fokos bipoláris léptetőmotorra 19V feszültséget rá köthetek-e? Az a baj hogy semmi féle márkát, nevet nem ír rajta ami segítségével megtalálhatnám a dataseet-jét. A válaszokat előre is köszönöm!
(#) GmS hozzászólása Nov 15, 2016 /

A motorjaimon jelenleg fogaskerék van és leszeretném cserélni majd fogasszíjhoz való kerekekre , mivel célszerű lehúzni róla ? Nem akarom tönkre tenni egyiket se !
(#) Pali79 válasza GmS hozzászólására (») Nov 15, 2016 /

Pici csapágylehúzó lenne a legideálisabb, de egy darab U vasból, egy csavarból meg egy anyából lehet applikálni egy lehúzót. Én is így szedtem le az enyémről.
(#) Pali79 válasza Jackson98 hozzászólására (») Nov 15, 2016 / 1

Baja nem lesz tőle...
(#) kameleon2 válasza Jackson98 hozzászólására (») Nov 15, 2016 / 1

Szia! Nekem 5V-os bipoláris motorjaim vannak, amik 30V-ról mennek - gond nélkül. A feszültség a sebességre van hatással, az áram az erejére. Amennyit adsz neki - azzal megy. Nyilván jobban melegszik, de mivel úgyis a fémszerkezetre építi az ember - megoldódik a természetes hűtése is. Ráadásul úgyis impulzusüzemben dolgozik javarészt.
(#) seat hozzászólása Nov 17, 2016 /

Udv mindnkinek!
Hozzajutottam egy cipogyari kenogepbol kiszerelt leptetomotor vezerlohoz,amit ha betudnank uzemelni akkor szereznek meg belole kettot es felhasznalnam a keszulo cnc gepemben. Mellekelem a kepet,hogy hogyan is nez ki,mar a motor bekotest es a tapellatast azt megtalaltam rajta,de a vezerles kivezeteseire nem birok rajonni,kiforrasztottam a feteket a hutobordaval egyutt,hogy jobban lassam 4darab IRC540 es 4darab IRF9530. Ha valaki latott mar ilyet vagy van otlete hogyan tudnam mukodesre birni vagy ha van egy hasonlo kapcsolasi rajza az kerem segitsen.
A segitseget elore is koszonom.
(#) Medve válasza seat hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Én "brutal force" oldottam meg egy hasonlót, tápot neki, aztán a vezérlésre az összes lehetséges kombinációt rátenni. Az egyikre ugye impulzusokat kell. Hány kivezetése van, ami nem ismert?
(#) titi hozzászólása Nov 17, 2016 /

Sziasztok!

Erről mi a véleményetek?
Bővebben: Link
(#) pjg válasza titi hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Ennyiért ajándék. Írja is: Promóció.
Bár az Ebay-n is olcsó: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=20KH...sop=15
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
(#) seat válasza Medve hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Még 9 vezeték van ami nem ismert,én is ilyen módszerrel próbáltam,három kivezetese is van amire empulzust teszek akkor elkezd kattogni a motor és a zold led villog az impulzus utemére,de a motor nem fordul semerre. Arra gondoltam,hogy kell neki egy Dir jel is,de hiába probaltam ki minden variációt nem indult meg a motor.
(#) gerleimarci válasza juhasz10 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Már vagy 4 napja működik a szerkezet, de most előjött egy hiba. Eddig ha rányomtam a return to zero-ra, akkor egy kicsit emelt rajta, utána visszament nullára(x,Y) és leengedte, de most többet akar rajta emelni, mint amilyen hosszú a z tengely. A max travelt hiába állítom A soft limitet is próbáltam, de akkor meg ha lépetetném arrébb, akkor azt írja, hogy alarm:soft limit.
(#) juhasz10 válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Azt nézd meg, hogy a work position és a machine position egyezik-e. Ezt a sender programod írja ki. Nem tudom mit használsz.
(#) gerleimarci válasza juhasz10 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Igen ez a másik amit nem értek. Nem egyezik. Miben különbözik a kettő? Universal gcode sendert használok. Furcsa számokat ír ki, nem tudom milyen mértékegységben.
(#) csatti2 válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

A machine position a gépi koordináta lesz. Ez mutatja, hogy a gép éppen hol áll a valódi koordináta rendszerében (amikor felvetetted vele a referenciapontokat és kifut a végállásokra, az lesz a 0 pontja). Ehhez képest veszel fel egy eltolást (offset), amikor megadod a gépnek hol legyen a munkadarab 0 pontja (work position, ezt lehet még tovább bonyolítani szerszám magassággal, stb.). Ez azért fontos, mert a G kódban megadott koordinátákat (speciális esetektől eltekintve) a munkadarabhoz képest kívánod megadni, hisz nem lenne különösebben jó ha mindig úgy kéne befogni a munkadarabod, hogy a gép 0 pontjánál legyen a munkadarab 0 pontja.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
(#) gerleimarci válasza csatti2 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Az a baj ennél a szoftvernél (szerintem) nem lehet felvenni a machine positiont, csak végálláskapcsolókkal(amik még nincsenek) egy homing ciklust lefuttatva.
A reset zeroval meg tudom adni a work position 0 pontja.

De az igazi problémám még mindig ez ruturn to zero Z tengelyes mozgása. Legutóljára már fel sem emelte.
(#) kameleon2 válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Lehet gond a mértékegység, mert ha inchben lép, akkor nagyobbak a lépések. Egyszer én is jártam pórul, mert nem figyeltem eléggé a beállításokra.
(#) juhasz10 válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Ha megállítod a kód futását valami miatt, akkor mindíg a machine position-ra akar menni a return zérónál. Ha jól emlékszem. Az unisenderrel voltak problémák . Azt hiszem csinált olyat is, hogy el akarta küldeni a Z-t 5000-re. De már homályosak az emlékek róla. Nem a legjobb választás az a program. Próbáld ki ezt Candle .
Legörgetsz az oldalon és ott van zip-ben.
Melyik GRBL van fent? Abban is vannak szedett-vedett verziók.
(#) gerleimarci válasza juhasz10 hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

A work position-re megy vissza, csak az változik, hogy mennyire emeli fel a Z-t. Igazából ezen kívül tökéletesen működik.
Kipróbálom. A legújabb 0.9-es GRBL van fent.
(#) aaakovacs hozzászólása Dec 9, 2016 /

Sziasztok!
Készíteni szeretnénk cnc marógéphez egy 3d tapintót, sajnos nem vagyok túljáratos az elektronikai tervezésben ezért a neten néztem szét, találtam egy ígéretes tervet viszont a kapcsolási rajz nincs bár a nagyja vissza követhető de nem minden. Esetleg valaki aki ért hozzá kitudná egészíteni vagy kapcsolási rajzot késziteni?

https://ngtautomation.wordpress.com/2014/06/15/cnc-probe/

probe-sr3.png

(#) Gafly válasza aaakovacs hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Vannak más projektek is, például ez.
Önmagában a 3D tapintóhoz nem kell elektronika, az csak három speciálisan kialakított kontaktus. Elektronika ahhoz/akkor kell, ha az a programod/géped nem tudja közvetlenül fogadni a három kontaktust.
Tehát a kérdést úgy tenném fel visszafelé, hogy milyen formátumban várod az eredményt?
- Kontaktus?
- Soros adat?
- USB?
- Adatformátum?
- Mihez szeretnéd illeszteni?
- ...

A mechanika (beleértve a kontaktusok kialakítást is) megfelelő elkészítése számomra nehezebb diónak tűnik.
(#) aaakovacs válasza Gafly hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

A precíz mechanika egytengelyűség az persze , hogy alap a kialakításnál az interfészem tudja fogadni akár egy sima kapcsolóként is . Az elektronikát épp a kapcsolók durvaságának kiküszöbölésére szeretném pergés, szikraköz megszakítás pillanatában a fent említett áramkört nézegettem illetve gondolkodtam egy sima schmitt trigger ben pl ilyenben
Következő: »»   256 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem