Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Elnézést, hogy ebbe belekötök, de ez épp fordítva van. Minél nagyobb a bitszám, annál nagyobb részletességgel reprodukálható az eredeti jel, annál nagyobb a felbontás. Melyik a pontosabban helyreállított görbe, az, amelyiknél 8 különböző értéket tudsz megkülönböztetni és abból kell előállítanod a görbe pillanatnyi értékét minden mintavételkor, vagy amelyiknél 16 milliót?„Minél magasabb a bit szám annál szarabb a minőség,mert túl steril,és elveszik minden ami eredeti.” Szerintem a válasz egyértelmű.
Gratulálok, nagyon szép! Ezek elég ritka készülékek
Ige ezt én is tudom de te egyáltalán voltál vala hifiteszten?Én igen, és ott dönteni kell hogy mi a jó ,egyértelmű hogy a több bitt nem jobb,de akármit csinálsz is a cd 16 bit marad,és amit te hallgatsz nem más mint számok halmaza.Ha kimegyek az utcára ott is digi fogok halai? nem az az igazi hang,el kéne menned egy zongora versenyre és hallgatózni hogy mi a tökéletes hang,nem pedig nettöl bemásolni hülyéket.
Ja ja azért vetem hogy a bakeliteket átvegyem rá digi mentesen és irom ki audioba.Egy közép korú úrtól vetem
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
A felete lévö pio 6 kazis az se sétál szembe veldd,eböl 2 van egy 66 os és egy 6 os ,ja és minden készülékemhez gyári táv van
Én nagyon szeretem a sima kazetta hangját. Legalábbis ami az én deckemen szól. Van itthon még egy deck, szintén Sony TC-WR565. Nemrég újítottam fel, szinte vadi új, kopás mentesek a fejek. De az közel sem szól olyan jó dinamikával, mint a TC-K615S.
Azzal hogy a cd-t kazettára kell venni, és az visszajátszva jobban szól, teljesen igazad van. Én mondjuk ezt nem cd-vel hanem pc-vel csinálom. Azt veszem fel kazettára, és visszajátszva milliószor jobb dinamikával szól
Nem a dinamika a lényeg,hanem hogy térbelibb és teltebb hangzása van, min a diginek ,20 év műszaki bolti eladóként tudom mit kell venni és mit nem,ez nagy előny.Persze vehetnék milios gépet de mitől jobb ,mint a te füledre állítani azt amit elvársz hangban ,. Mindenki másként hal, és persze másképp ítél.Pl fotós,hoz össze két profit,és megvan a vita hogy ö jobb képet csinál,mint a másik.
Én a dinamika alatt azt értem, hogy hogy "ütősebb" a hangja. De végül is mindegy, hogy hogy nevezzük, jobban szól.
Ezzel egyet értek,mártsak egy orsós magnó kell és lassan össze áll e rendszer ,persze még elna kondikat is rendelnem kell,hogy lájtosabb hangot kapjak.
Ez az én gyűjteményem. Majd még egy esprit cd lejátszóra is be szeretnék ruházni, de egyenlőre nem találtam olcsón, olyat ami nem 100000 felett van... Ja, és persze egy DAT magnó.
Szép alakú lassan látom,de a kazikat cromra cserélném, mert azok jobbak.Nekem itthon a rendszer okoz némi meglepit mikkor zenélek,bakaelit,cd kazi, persze egy régi jbl e 60 os van hivox tuningal,de sokszor feláll a szőr a hátamon mikkor szól.Én i tettem fel képet régebben ide,ot fotóztam hogy milyen kazim van de teszek fel egyet,nem tudom menyire látod 120 ud cd maxell min uj origina csomagoltak voltak,eböl még 5 csomizott
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
Kazetta terén én sajnos csak maxell UR90-esekhez jutottam. Hát, nem egy komoly minőséget képviselnek, úgy veszem észre hogy elég hamar romlik a szalagok minősége.
A normál Kazik vas Kazik(vagyis rozsda) a vatin lehet venni jókat.ott vegyél
És a chrome? Melyiket érdemesebb? Chrome, ferrit, vagy metal?
én cromt használok, metál drágább de ugyan olyan frekit tolsz rá mint a cromra.Nekem 21 k a normál ,és a crom ,metál 22 k.A crom ugyan olyan jó mint a metál csak trágább,de ugyan ojan tartos is
Aha. Szoktam keresgélni kazikat, nem is olyan rég találtam is valami jót, de az eladó furcsa volt, így inkább hagytam. Volt egy jó chrome kazim, valami BASF volt. Sajnos már nem jó, nem tudom, hogy mi baja lett, kásás hangot ad vissza.
Ha jól látom amivel felvessze aza is játszod vissza zenét,ha kell egy jó lejátszó gép szőj,mer majd eladó a m6 r 6 kazisomat, pár honap mulva
Igazából én sony-s vagyok. Ha veszek is komolyabb decket, akkor az valami sony ES-es lesz.
Te tudod én nem vagyok márka függö,én lejátszónak használom mivel 2 fejes és lehet belevenni minden jót,és minden kazit lejátszik ,csak gombot nyomok és akár 12 órán át játszik,mert cseréli a kazikat
Kérem, hogy térjetek vissza a topic eredeti témájához!
Nem igazán tudom értelmezni az általad leirtakat.
Valószínűleg a forum kereső, és a geogle is sokat segíthet.
Meglehet csinálni a videót magnóvá .lehet kapni átalakított és jöhet a mehet.
Sziasztok!
Sony TCM-200D10 machanikát keresek! Főként a kazetta ajtóra és az MD Board panelre lenne szükségem! Ajtó: X-3365-065-1 Holder, Assy Cassette Ha valakinek van eladó kérem jelezze, javításhoz kell!! Köszönöm!
Sziasztok!
Van valakinek ötlete Sony TC-K990ES magnó mechanikát újítottam fel szíjak, görgők cserélve. Mióta összeraktam nem megy a bal oldali csévélő orsó!! Minden más működik, pörget, kazetta ajtó nyit-zár, Capstan megy. Lejátszásnál a bal orsó nem indul el!! Köszönöm ha segít valaki!!
Szíj, kuplung rendben? Nem lehet, hogy nem az odavaló szíjat raktad rá?
Szia, visszaraktam az eredeti szíjat de nem megy a motor el sem indul a bal oldali csévélőorsó.
Pedig nem nyúltam semmihez elektromosan! |
Bejelentkezés
Hirdetés |