Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
ha jól számoltam akkor most a csúcsteljesítményhet vagy a szinusz teljesítményhez kell hozzáadni a melegedést?
ha megkérlek kiszámolod nekem 2-ohmos terhelésen és 41V-on a kimenö teljesítményt?
ezt hogy érted?
ha csúcsal számolok ahoz nem kell hozzáadni azt a teljesítményt amit a FET-ek elfütenek?
Érdemes lenne ezt az oldal legalább 1* normálisan elolvasni, nem csak úgy dobálózni a Wattokkal stb...
nem bántásként, ezekkel tisztában vagy? új toroid 20 ezer (kb 1500W-os) /sacc/kb ár/ új rackdoboz 8 ezer /sacc/kb ár/ Hűtőborda? Erősítő? Megbízhatóság? Idézet: „egy párral bővitem a végfeteket” Csatlakozók? Hangfalkábel? Ide nem 2*0.5 -s kell Hangváltó.. stb.. Üdv Sok sikert Ui.: rétegeltlemez se 2 fillér
persze tisztában vagyok az árakkal ezért ha egyszer építek akkor jót szeretnék építeni lehet minden egy kicsit drágább lessz de csak egyszer kell megvenni,mert ha mindenböl a leg olcsóbbat veszem és a leg kisebb teljesítményüt később ha ha nagyobbra lessz szükségem ujra ki kell adnom egy rakat pénzt ráadásul a kis teljesítményü és rosszabb minöségü cuccaimat lehet el sem fogom tudni adni
Inkább most 1000X átgondolom h mit és h milyet építek de ha építek az egy közép kategória legyen és elfogadható minöségü! Rem lassan de összejön az erölködö
akkor tehát ha sztereo végfokot szeretnék építeni kéne bele egy 2KW-s trafó?
Igen óvatosan,nettó körüli árakkal számoltál.
Árakkal tisztában vagy ez jó... Mással nem nagyon.. van mit tanulnod, csak ne a "cuccod" legyen a tanuló pénz
jobb lenne, ha kicsit utána nézel, nem csak kérdezel 2 percenként, így sosem fogod tudni, mi miért van stb...
igen igazatok van,a tölcsérrel kapcsolatban gondolj bele h egyszer megépítem azt a hatalmas dobozt és teszek bele egy somogyit és utána megint szét kell majd szednem
azért kezdem ezzel az erösitövel mert van kapcsolási rajz nyák terv és leirás is majd meglátom h mi lessz belöle ha elrontom akkor igy jártam!!!
akkor az a lényeg k egy jókora 2Kw-s torroidra lenne szükségem ha sztereoban építeném meg a végfokot!?
Nem csak ehhez az erősítőhöz van kapcsolás nyák leírás. Miért nem építessz egy tunningolt ST151-et? Vagy 2-2 simát hidalva.
Tudom h jó a quad én is sokat olvastam róla és elhiszem h megbízható de nem tudom miért nekem ez a végfok tetszett meg,ez egy gyári végfok terve gondolom megépítették!?
Amugy a quadod milyen teljesítményre képes?
az egész erősítöben a legdrágább dolog a trafó ami olyan 40 ezer körül van!!!
80.000-ért meg kapsz 2x1200W/4 ohm végfokot készen, 3 év garanciával
érdekelne hogy Hol lehet kapni?,nagyon megéri!
Szia!
QUAD 606 6bd MJ15003 vagy 2n3773 130W szinusz teljesítmény 8ohmon. Aztán ezzel még annyit variálhatsz amennyit nem széggyelsz, itt gondoltak a tervezésnél arra, hogy ne a csúcson járassák az alkatrészeket, alapban van benne tartalék. Ehhez is van nyákterv, kapcsolási rajz és ez is gyári cucc. Ja és még nem is drága relatívan. üdv.: Zoli
Hát nem tudom még nézelödök egy kicsit infókat gyüjtök és utána kezdek neki az építésnek!
Nem szimpla végfokot akarok hanem szeretnék bele hangszin szabályozót,loudnesst,átkapcsolható subwoofer szüröt ja és egy kivezérlésjelzőt
hát igen a végfokot nem lenne egyszerü összerakni ráadásul hütésnek több egymásba fordított hütöbordát gondoltam ventillátoral!
A kivezérlésjelzöt pedig led-ekkel vagy telefon kijelzövel
igen de én azt akarom h tudjam használni a végfokot mélyládák hajtására szub szürövel és szélessávú sztereo rendszerhez a hangszínszabályozással!
A kivezérlésjelzöt lehet elhagyom de az is hasznos és gondoltam egy olyanra is ami a bemenöjelet figyeli a végfok bemeneténél igy tuti nem fogom túlvezérelni!
inkább rétegelt lemezből akarom készíteni az garantált minőség
gondolkodom h 38-as hangszóró helyett csak 30-ast teszek bele igy kisseb lessz de sztem igy is nagyon mélyre lemegy majd!!! Ha készlessz majd beszámolok de sajna még nem most lessz
ha sikerülne megépíteni ezt az erölködöt jó kis erösitö lenne szerintem!Csak a trafó télleg drága hozzá!!
igazad van!ha mozgatni akarom hivok egy pár embert
Sziasztok!
Tda7265-ös ic-ből próbálok összerakni egy híd kapcsolást, egyszer 12V-ra. Kell valamit átalakítani, vagy mehet ez a rajz szerint?
Üdv. Bármit építel a legjobb az MDF. A rétegelt lemez hajlékony /nehéz és drágább is. Öreg t.
üdv!!
Én is hallotam h jó az MDF de miben különbözik a rétegelt lemeztöl??
Szia!
Itt a rajza a QUAD606-nak. üdv.: Zoli |
Bejelentkezés
Hirdetés |