Fórum témák
» Több friss téma |
Ha ki tudod venni forrasztás után , akkor akár szét is birod verni az egészet, a lábait meg majd kiszeded valahogy egyessével. Kézi rádióban akartam potit cserélni, szerencsére fűrésszel kezdtem, utána még egy lábat is alig bírtam önmagában kiszedni. Ezek a többrétegű teliföldes panelek szerintem nem a kiforrasztásról szólnak. Alaplapból gyakorlásképpen akartam kiszedni csatlakozót hőlégfúvóval, a csatlakozó és a környéken minden olvadt mire kijött.
Esetleg valakitől hallottam, még nem próbáltam, vannak alacsony olvadáspontú forrasztószerek, ezzel felhígítva a lábakon lévő ónt könnyebben, alacsonyabb hőfokon ki tudod szedni.
Nekem is van szippantó-pákám, de ha a láb neki feszül a lyuk-galván-nak, cumi. Attól jobb a fecskendős módszer, lábanként.
Így igaz!
Köszönöm a válaszokat. Gondoltam rá,hogy szétverem a csatlakozót és egyesével kiforrasztom a lábakat.A fűrész jó ötlet.De lokálisan szabad fűrészelni.Dekopír fűrésszel fogok próbálkozni.Az van a munkahelyemen.Az alacsony olvadáspontú ón is jó ötlet.Utána nézek. 40 éve vagyok elektroműszerész sok munkahelyen,de ezeket a többrétegű paneleket nem javítottam.
Dremellel és vágókorongal ess neki! Dekopír az elég barbárnak hangzik.
Köszi a hozzászólást.Sajnos nincs flexe a cégnek.Ez csak egy webáruház,korlátozottak a lehetőségek.Dremel van,de nincs hozzá vágókorong,csak köszörű.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2017
Én jobb híján csípőfogóval tördelném szét azt a csatlakozót. A dekopír erre teljesen alkalmatlan.
Le tudnád fényképezni, hogy honnan szeretnéd kivenni ezt a csatlakozót? Nekem eddig a forrólevegővel viszonylag egyszerűen sikerült kiszedni alkatrészeket alaplapokról (barbár dolog, de 500°C-on fújattam). Ha jobban hozzáférsz egy normális csípőfogóval, akkor azzal is szét tudod vagdalni a csatlakozót, majd jöhetnek a lábai...
Valószínűleg olyan az elrendezés, mint amilyen a képen is látható. A Csatlakozó szétforgácsolása, majd a lábak egyenkénti kiszedése tűnik az egyetlen járható útnak, házi körülmények között.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi történt a gyári csatival... Azért ezeket a csatlakozókat nem olyan könnyű hazavágni.
Pontosan ilyen az elrendezése.Jó módszereknek tünik a csatlakozó felaprítása.Sajnos nincs a cégnek combos csípőfogója.A kicsi meg eltörne.Családi vállalkozás,mindent utólag veszünk meg,ha szükség van valamire. Ez egy teszt pc.Idáig legalább 3000 ki-be dugás volt monitorcsatlakozással.
Nem - nem, éppen fordítva. Szépen lassan, óvatosan kell szétfaragni az ilyen csatlakozókat, különben megtörik az alaplap is.
Csak egy ötlet a későbbiekre. Ha lesz még ilyen teszt PC, használjatok hozzá egy rövid VGA hosszabbítót. Ha annak a mama része elhasználódik, a kábelt egy mozdulattal ki lehet cserélni.
Köszönöm az ötletet.Nem volt ennyi eszünk.Tanultam a hibából. Óvatosan fogok faragni.
És esetleg csak vastagabb tüskéket dugni a csatlakozóba ? Vagy csak a műanyag részt leszedni az elejéről, aztán ahhoz "hosszabbítót" forrasztani ?
A fúrógép is jó lehet. 1-2mm fúróval aránylag kis sebeket lehet ejteni. A dremmelbe esetleg befogható.
Szia! Jó módszer,de én eredeti állapotot szeretnék.
De szerintem a gépet ne kapcsold be, csak kézzel hajtsad a tokmányt. Egy próbát megér.
Sajnos nincs 1-2 mm-s fúrónk.3-as tól van.
Így van. Még mindig kisebb a kockázat, mint a teljes cserénél.
A teszt üzem miatt nagy az igénybevétel.Otthoni módszernek jó lenne.De állandóan ki-be dugjuk a csatlakozót.
Nagyon jó módszereket írtok. Köszönöm nektek.Sokat tanultam belőle.Holnap majd a kollégámmal megkonzultáljuk,hogy mi legyen a módszer és milyen eszközünk van hozzá. Ha nem sikerül a műtét ,úgyis új alaplapot veszünk 15 ezerért.
Most hogy konkrétan látszik miről van szó, én biztos nem állnék neki egy cserének. Ha lehet akkor lefeszegetném a csatlakozó fém részét, a műanyagot pedig késsel vagy fonalfűrész lappal addig faragnám amíg láthatóvá nem válnak a csatlakozó tüskéi. Vennék egy 500Ft-os VGA kábelt, levágnám róla a dugót és a kábeleket egyenként beforrasztanám a lefaragás után szabaddá vált tüskékbe (ha közvetlenül nem stabil akkor előbb ellenálláslábakat forrasztanék bele, és ahhoz forrasztanám a kábeleket). Utána ellenőrzés, és ha minden forrasztás jó és biztos a kontakt akkor nyomnék oda valami kétkomponensű ragasztót hogy ne szakadjanak szét a szálak a mozgatástól.
Ennyi erővel, szétfaragás nélkül is forrasztható egy elvágott hosszabbítókábel a nyák hátoldalán a tüskékre....
És akkor hogy teszed vissza az alaplapot a házába a helyére?
Sajnos kevés a hely.Nem lehet kábelozni.Ha az én otthoni gépem lenne,megcsinálnám némi barkáccsal.Ez egy munkahelyi gép.Köszönöm az ötleteket.
Akkor csak ez a páka segíthet rajtad.......
Sziasztok. Felhasználatlan kémiai ónozót valamilyen módón újra lehet aktiválni? Kb- 5 éve hallottam a módszerről, de már nem vagyok benne biztos. Egy egész flakon bontatlan TN160 -ról van szó., amit takarítás közben találtam meg.
TN160 Köszönöm segítségetek.
Ha rám hallgatsz akkor azt semmilyen formában sem akarod semmire felhasználni, nyák ónozásra meg végképp nem, csak tönkreteszed vele.
Nem értem miért szidja mindenki...
Szerintem jó cucc, én minden nyákomon azt használom, Az tény, hogy egy kicsit nehezebb forrasztani, de legalább szép lesz tőle a NYÁK! Ha nem fogdossátok, (ónozás előtt és után) akkor még foltos sem lesz. Forrasztás után alkohollal lemos és plastic 70 ráfúj, és kész is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |