Fórum témák
» Több friss téma |
Melyik verziójú Eagle-t használod? Nekem a régi pcbgcode - csapnivaló volt. Az újabbak már jobbak, például be lehet állítani az egymenetes izolációt is és sok más finomhangolás is van.
Használ valaki automata szerszám pozició keresést MACH3 alatt? Több videót láttam, hogy Házilag valahogy megoldják ezt de pontos leírást amit utánozni lehetne, még nem találtam.
A másik kérdés, hogy a kínai LPT leválasztókártyákkal milyen a tapasztalat? Olvastam, hogy valaki kicserélte a kínai kártyát egy magyar fejlesztésű 10000.- Ft-osra és sokkal gyarsabb lett a gépe tőle. Illetve még azon gondolkodom, hogy a Charge Pump funkciót hogyan lehetne használni a kínai kártyával?
Pozíció keresés alatt mit értesz? Szerszám hossz bemérést, vagy tapintóval akarod kimérni a helyét?
Az elsőre itt:Bővebben: Link a másodikra pedig itt:Bővebben: Link találsz utalásokat Leválasztó kártyától nem fog sokminden változni, van egy sejtésem, hogy az a magyar kártya maga állította elő a step dir jeleket, ez sok vezérlőnek segít "gyorsabban" menni. Persze ha annyira lassú az a kínai kártya, hogy már nem mennek át rendesen a step inpulzusok akkor egy jobb opto is jelent javulást, de a nagy ugrást a sorosporttól elszakadás jelenti.
Láttam videót kétféle megoldásról is. Az egyik csak a szerszám magasságot mérte be, a másik meg az X,Y nulla pontját is felveszi. Ha megtalálom a videót belinkelem majd.
Bővebben: Link Bővebben: Link Szerintem ezek a kártyák nem maguk állítják elő a jeleket csak egy valamilyen műveleti erősítővel vagy hasonlóval erősítik, stabilizálják a jelet. Optó leválasztás meg csak a bemeneteken van ezeken, a kimeneten nincsen. Ja és nem soros, hanem párhuzamos a port. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2017
Igen, párhuzamos....
Az első videón letapint majd ezt használva beforgatja a koordináta rendszert G68 al a második x pontból vett értékkel. Ha sok egyforma darabot kell felfogni lehet értelme, de akkor már fizikai kényszerrel is oda lehet őket pozícionálni. A második sima szerszámhossz bemérés, ez jóval hasznosabb mert szerszámcserénél sokat segít. Ha pedig több mint 3 tengely van mindenképp kell a szerszámhossz. (ez benne is van a doksiban) Sajnos én már letettem a MACH3 ról, és nincsen meg a hasznos kiegészítők mappa, de nem volt nehéz összeszedni ezeket és ráaplikálni a gépre. Szerszámhossz bemérés kellett, kör középpont és volt sarokpont keresés is, de azt teszten kívül nem nagyon használtam. 1,5mm es illesztő csapokat szoktam használni ha vissza kell rakni a darabot vagy átforgatni, a nyers darabra pedig kézzel állok rá.
Múltkor ígértem valakinek, hogy felteszek két g-kódot ugyan arról a munkáról. Mindkettő egy 200 mm-es átmérőjű kört tartalmaz. Az egyik egy DXF-ből lett konvertálva. Ettől nem is lehet egyszerűbben megírni kézzel sem. A másik egy HPGL fájlból lett létrehozva. Sima jegyzettömbbel megnyithatóak.
Üdv Uraim!
Tervezem a CNC gépem továbbfejlesztését. Lézert szeretnék hozzá vásárolni. Külföldi oldalakon a NEJE gravírozóhoz az 1000mW-os modul elég barátságos árban van. Kérdésem az lenne 1000mW-al kinek mibe sikerült eddig gravíroznia? Illetve valakinek kapcsolási rajz a lézerhez? Vagy esetleg tapasztalatok, kinek milyen lézer jött be? Köszönöm a segítségeteket.
Kaqkk kolléga által tervezett t-nut M3-as, pontos lett.
Nagyon jó. Én is készítek majd valami hasonlót.
Szerintem kaqkk közzéteszi a tervet, ha kéred.
A kínai gépemen valahogy más a kialakítás. Megfordult már a fejemben, hogy itt ezen az oldalon milyen jó lenne ha közzé tudnánk tenni a 3D-s rajzokat. A 3D-s nyomtatók rohamosan terjednek. Nem kellene mindenkinek sok órát eltölteni a rajzolással, ha éppen talál egy olyat , ami megfelel neki.
Neked is elég ha 3mm es csavar fér bele? Ne tervezzük át 4es-5ös csavarhoz ?
Ott nem találtunk ekkorát azért kellett tervezni.Nekem ilyen idomra kell linsín rögzítéshez és ahhoz csak a 3mm es csavar jó
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2017
Idézet: A 2.0 verzió A név ne tévesszen meg senkit az 5,5 a hármas anya kűlmérete „Szerintem kaqkk közzéteszi a tervet, ha kéred.” A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2017
Neked mennyi kellene belőle? Most az ünnepek miatt az asszony kicsit morcogós, de ünnep után megcsinálom.
Az asztal felszerelés is tolódik ünnep utánra. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2017
Idézet: „...jó lenne ha közzé tudnánk tenni a 3D-s rajzokat.” Én erre értettem.
Linket közzé lehet tenni. Így íme a 3D rajzok.
Sokszor még magyarul sem tudom hogy hívják a dolgot, amit keresek. Ezen felül meg FreeCAD-et használok a rajzoláshoz. Akkor már inkább a thingiverse közelebb áll a 3D nyomtatáshoz.
A Google sketchup is ingyenes és minden gond nélkül elfut linuxon a win on linux és a wine segítségével (8-as verzió). A freecad nagyon fapados a sketcuphoz képest. Anno DOS-os autocad-en kezdtem, azaz van bőven tapasztalatom, végigjártam szinte minden 3D-s szoftvert, de ez a legkezesebb és leghatékonyabb, ha gyorsan össze akarok állítani valamit. Ráadásul nagyon szép modellkönyvtár van mögötte. Használtam linuxon cycas-t is, windowson solidedge-t, solidworks-ot, 3d stúdiót..
Sziasztok!
Tudom nem a témához kapcsolódik a kérdés, de talán ez a topik áll legközelebb az ipari automatizáláshoz. A mellékelt robotvezérlőről lenne egy kérdésem. A bemenő feszültség valóban 1 fázis 230V lenne? Találkoztam hasonlóbal, de ott 3 fázisról ment. Köszi!
Hát lentebb írja, hogy 3 fázis kell neki. Ha ez csak a vezérlő, akkor nem lenne meglepő, ha sima egy fázist használó és a vezérlésnek valamilyen DC-t előállító tápegységek lennének benne (kisebb teljesítmény esetén ezek általában nem 3 fázisról tápláltak).
Értem, köszi.
Hazai körülmények között a 3x230V os megtáplálást hogy értik? Annyit találtam a szervízkönyvében, hogy 3 fàzisú táplálásnál csillagba van kötve a bemenete, viszont nulla nem kell neki. A föld fele kialakíthat egy null pontot a közös csillagponton ( a közős csillagpont földre van kötve ), és úgy kapnak a tekercsek 230V os feszültséget?
Utólag belegondolva, ha szimmetrikus a terhelés akkor a nulla nem is kell, mert azon úgy sem folyik áram.
Ha azt fázis feszültségként értik. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
Erre így a gép ismerete nélkül nehéz mit mondani. Volt már szerencsém olyan berendezéshez (egyik gyökér beszállítónktól), ahol afféle virtuális nulla pont volt. Rendszeresen elszálltak tápok, amikor az egyenetlenebb terhelés miatt elmászott a nulla középről és túlfeszt kaptak egyes részek (amerikai cég volt és egy 3 fázisú trafón keresztül konvertálta át a mi feszünket a sajátjukéra).
Nem ez Janápban szabványos feszültségre van méretezve! Ott nem 3x400 volt van hanem 3x230V. Szerencsés esetben elmegy a hazai 1 fázisról..
Ezt jó tudni. Viszont 3 fázist igényel és a "multi-tap input" gyaníthatóan arra utal, hogy egyenletesen terheli a fázisokat, így nem hiszem, hogy be lehet kötni egy fázisra. Persze ezt a gépkönyvben ellenőrizni kell. Lehet itt is egy 3 fázisú trafóval való feszültségcsökkentés lesz a megoldás akkor (több szerencsét akkor hozzá, mint nekünk volt).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |