Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátor töltő
 
Témaindító: josephx, idő: Jan 18, 2006
Lapozás: OK   223 / 299
(#) erbe válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 27, 2017 / 1
 
Tudod, hányan örülnének egy ilyen haldokló akkumulátornak a keringető szivattyú szünetmentese mellé?
(#) Epu2 válasza Tonybacsi hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
A szervíztöltők hasonlóan működnek, mint a Li-ion töltők. Az Ah kapacitás 100%-val képes tölteni a gázképződés határáig. Onnan folyamatosan csökken. Még '80 körül készítettem ilyen töltőt, ami indítósegélynek is jó volt. Nagy szolgálatokat tudott tenni, (a trabit berántotta üres akksi mellett is,) főleg télen. Az akkunak nem használ, de mint írtad, a generátor is gyűrheti, napi szinten. Csak az áramot becsülted alá.
(#) erdgab hozzászólása Dec 29, 2017 /
 
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy ilyen akkutöltőt javításra.A hiba,hogy a műszer melletti 2 darab biztosíték foglalat elolvadt és nem kellően szorítja meg a biztosítékokat.A biztosítékok belül párhuzamosan vannak kötve.Milyen megoldást javasolnátok eme kellemetlen hiba orvoslására?Ilyen foglalatot beszerezni,hát nem tudom honnan lehetne.Szóba került,hogy tegyek helyette egy 240V/32A kismegszakítót,igaz ez nem a legszebb megoldás lenne,de a cél szentesítené az eszközt.Járható út lenne ez?
(#) granpa válasza erdgab hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
A párhuzamosan kötött biztosítók a hőterhelés, illetve a kioltási áram (ív) megszakítása miatt voltak. A hálózati megszakítók nem alkalmasak az egyenáramú ív kioltására. Létezik olyan, amire ráírták, hogy mennyi egyenáramot képes megszakítani (beégés nélkül).
Javaslom (ha kivitelezhető) a tokok javítását (mi az egy jó lakatosnak ), illetve a szorító erők növelését rúgóval. Tudom: műanyag a tok.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
(#) erdgab válasza granpa hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Szia Kálmán!
Ezeket javítani nem lehet,szénné olvadtak,porrá hullik szét sajnos.Valami más megoldást kell keresnem.
(#) granpa válasza erdgab hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Szia Gabi!
Most legfeljebb az interneten nézhetsz hozzá valamit. Sajnos nem vagyok Györökön (csak ~1 múlva), adnék 10-mm-es bakelitet hozzá. Még tán érintkezőnek való is lenne, bár az rúgóacélból is jó. Ha van valami anyagod, csinálj hozzá, aztán rögzítsd a homloklapjához, az ép(nek látszik). Egyáltalán, milyen betét való bele? Lehet, hogy a 16 A-os Wichmann is jó lenne (a hosszú)?
(#) Gafly válasza erdgab hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Nem tudom mennyire sürgős a dolog. Ha nem sürgős, akkor nézd csak, miket dob ki a barátunk olyan kifejezésekre hogy mondjuk "késes biztosíték tartó", esetleg megspékelve azzal hogy "autó", vagy "beépíthető":
- Link
- Link
- Link
De ha sürgős (márpedig kinek nem az, így ünnepek között), akkor én különösebb lelkiismeret furdalás nélkül esztétikusan ledugóznám a helyét, és fixen bekötném (lágyforrasztás) a biztosítékot belül. Csavarokat meg egy-egy csepp festékkel, ahogy szoktuk...
Rendeltetés szerint használva, nem olvadhat ki. Ha meg mégis, akkor jobb ha visszahozzák, és megnézed
De ez "gányolás", meg nem értek hozzá...
(#) vision61 válasza granpa hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Szia!
Az a 2 db kék színű 15 A-es biztosíték szerintem az autókban is használt késes biztosíték..
Ott ugye nem jelent problémát az egyenáram.
Jelen esetben inkább a foglalat gyenge szorítóereje okozhatta a beégést. Ha nincs valami speciális rögzítése, akkor autósboltban kapható helyette, nem kell semmit átalakítani.
(#) Chipmunk1960 válasza granpa hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Sziasztok, Én ilyet raktam bele, mikor már meguntam cserélgetni a biztiket. Sima hőrelé, s resetelhető. Létezik többféle A-ben is. Egyébként biztos, hogy a rossz kontakt miatt égett be, az inverteremben 1 db 40A-es van, még eddig nem égett be...
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
(#) erdgab válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Igen,a rossz kontaktus miatt melegszik és idővel elég,gyengék azok a foglalatok.Biztosan a gyártó is tudatában van eme jelenségnek,nem a semmiért tett 2db. 15A késes biztosítékot párhuzamosan kötve.Az egyenirányítóról jön egy vezeték az egyik foglalatra (a műszer felőlire),ott van párhuzamosítva a két ajzat és az "elsődleges" ég el,a második szinte sértetlen.Gondolom,a "másodlagos biztosítékra a plusz két vezeték révén kevesebb áram jut,ezért áll elő az elsődleges pusztulása.Tudom,hogy van 30A késes biztosíték,de mit sem érek vele,ha nincs hozzá megbízható foglalat.
(#) Tyutyu 49 válasza erdgab hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Én azt javaslom,hogy tegyél bele valami normális késes ajzatot,betéttel / nem NKI.-re gondolok, mert azért az durva megoldás,hanem van kifejezetten erre a célra készített eszközök/.Ilyen ajzatok vannak a nagyobb teljesítményű töltőkben pl. targonca töltők.
Másik aggályom ezzel a gépjármű ajzatokkal szemben az,hogy az a gj.sarunak mekkora az érintkezőfelülete? Nevetségesen kicsi.És azon küld át 15A.-t?
Én azt mondom,hogy megfelelő keresztmetszetű vezeték,normálisan felsaruzva,késes betéttel,és a hiba megoldva.Tudom ez azzal jár ha valamiért kimegy akkor burkolat le!
Ez csak az én véleményem. Nem kioktatás akart lenni!
(#) Chipmunk1960 válasza erdgab hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Akkor mellékelem a képet, hogy miről beszélek, igaz AC 230V -ra írja, de szedtem már szét, sima hőelem van benne ami az áram hatására meghajlik, s oldja a reszetelést, az áramkör megszakad. Próbáltam DC-in is, simán működik, ilyen van a petrol generátorokon is, elég sokáig bírják beégés nélkül.

40A.jpg
    
(#) erdgab válasza Tyutyu 49 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Mindenben igazad van,én is ezen a véleményen vagyok,köszönöm!
(#) erdgab válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Köszönöm a képet!Találtam egy oldalon,csak sajnos tegnapra kellene a tulajnak.Mondtam neki,hozzon valamit aztán én beépítem. . Néhányan azt hiszik,mindenható az ember.
(#) Gafly válasza Tyutyu 49 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
És ugye ok nélkül nem megy ki
Annó, amikor még csináltam ilyeneket, akkor kiderült végül a "szuper" tirisztoros csodatöltőm rákfenéje: Mesterek a műhelyben úgy "ellenőrizték", hogy "össze csattintották" a két drótot. Akkor működik, ha szikrázik. Minél nagyobbat, annál jobb a cucc
Na, ezért kell egy nagy elkó az akkutöltő kimenetére
(#) Tyutyu 49 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Mesterek??
(#) Gafly válasza Tyutyu 49 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Akkor még szó sem volt CAN buszról, meg ODB-ről. Tirisztoros, meg tranzisztoros gyújtást is messziről megsüvegelték
(#) mpisti válasza erdgab hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Szia Gábor!
Ha ráér még egy hetet,(08.-án kezdek dolgozni) akkor küldök neked olyan aljzatot ami kibírja a 30A-t. Igaz, az nem olyan kicsi mint az eredeti, de szerintem megfelelő lesz, és 1db is elég lesz belőle a 2db helyett.
(#) erdgab válasza mpisti hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Szia !
De rég beszéltünk,örülök néked!
Köszönöm szívességed,de ma este beszéltem a tulajjal,meg kell "erőszakolnom" a gépét holnap reggel bármi áron,mert,(Ő szerinte) égbekiáltóan kell.Na most mit tegyek?Nyomok rá neki két sarut,bele a biztosíték és vigye,de ide többet nem fogja hozni az biztos.Utálom az ilyen még kókány munkának sem mondható megoldásokat.Hiába magyarázok,nem mindig jár az ész és a pénz közös utakon.
(#) erdgab válasza erdgab hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Elfeledtem.Van olyan ipari ajzatom amibe a 10x37mm kerámia biztosíték megy bele,de csak 10A betétem van,kellene venni bele nagyobbat,elbírná a 30A betétet is,de nem hajlandó egy betétre áldozni.Ilyesmire gondolok.
(#) Chipmunk1960 válasza erdgab hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Én ilyenekkel dolgozok, ezt bizti nem veri ki!

200A.jpg
    
(#) Zsolt 73 hozzászólása Dec 30, 2017 /
 
Sziasztok !

Egyenáramú kismegszakítókat 6-63 Amperes tartományban gyártanak, 1100-1600 Ft áron. Az miért nem jó ?
(#) granpa válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Erdgab írta:"de nem hajlandó egy betétre áldozni" a tulaj!
(#) Chipmunk1960 válasza erdgab hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Gyári töltő, 2 db 25A a panelon beforrasztott saruba dudva.
(#) Gafly válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 30, 2017 / 1
 
Idézet:
„beforrasztott saruba dudva”

Dudva?
Erről csak az a klasszikus jut az eszembe, hogy:
Idézet:
„Sosem voltam hozzád durva,
mégis itt hagytál Te engem...”

Ha gányolást kér, akkor azt kap. Tudod, van az a pénz...
Szerintem úgyis visszajön a gép, hiszen a biztosíték nem viccből áldozza fel magát. De nem értek hozzá
(#) latyakosa válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
A képen lévő "gyári" töltő-nek elárulnád a típusát ? Igazából a kapcsolása érdekelne, de nem szeretnék túl nagyot kérni.
(#) Chipmunk1960 válasza latyakosa hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
LES CHE20001463 24V/30A beépített pallet truck töltő. Igazából az a legnagyobb bajom nekem is, hogy rajzot találni hozzájuk lehetetlen. Így megpróbálok a saját kútfejem után menni, az alkatrészek beazonosítása után. Ez még az egyszerűbbek közül való, 1PIC, 1 opamp, 1PWM, 1 FEt driver ic van rajta.
(#) mrbini válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Szia!
Ez a 110V-os kivitel?
(#) Chipmunk1960 válasza mrbini hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
A töltő 230V -os.
(#) Chipmunk1960 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Hozzám is hoztak, amiből kiolvadt, aztán kiderült, hogy a trafó is menetzárlatos....Autómata töltő volt a végén 3 db, IRFZ44, paralel azokból 2 kiadta a füstöt, a 3. is füstölgött, nehezen húzta az igát, hiába volt a zászló a nyakába..
Következő: »»   223 / 299
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem