Fórum témák
» Több friss téma |
Annyit kiderítettem közben, hogy felülnézetből az egymással szemben levő lábakat szakadásvizsgálat összekötöttnek mutatja. Ez a másik fajtáknál is így van. Az egyes, vagy kezdő láb számmal, vagy a lecsapott sarokkal van jelezve.
Ami feltűnő, szerintem nem stabilizált a kimenet. Ha 10V-ot adtam be, annyi jött ki a másik oldalon, feljebb, 15-17V-nál ugyanez, kimegy a bemenő feszültség földfüggetlen +/- kettős tápfeszként. Érdekes. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
Szia!
Egy transzformátor sem stabilizál és ezt az eszközt is fogd fel így.
Sziasztok!
Kérem segítsetek! Egy kis kontroller 240V betápjánál van sorosan a trafó előtt... Most szakadást mutat. Biztosíték helyett van?
Kb 6,8R. Lehet megnyult. A müszer igyis-ugyis Sipol rá.
Köszi!
Akkor ez sima ellenállás?
Az. Hibásan irtam. Ha szakadt teljesen, keress még valamit ott szerintem.
A bekapcsolási áramcsúcsokat mérsékli.
Azért kíváncsi voltam...
Ez egy sima huzalellenállás! De miért teszik műanyag burkolatba?
Olcsó.
Nem biztos, hogy helyette. Amatőr viszonylatban nincs elterjedve a biztosíték ellenállás (fusible resistor) de ennek ellenére létezik, sok helyen használják. A felbontott képed alapján szinte biztosan az: fusible resistor.
Kösz! Akkor helyettesítem egy biztosíték+elllenállással....
Ennek a fajta ellenállásnak az az egyik lényeges tulajdonsága, hogy túláram esetén nem tud kigyulladni, hanem csak megszakad. Lehet ilyet kapni, én a HQ-ban vettem, amikor kellett. Ahogy Sam Seed is írta, lehet ott még más baj is, ha ez megadta magát.
Sziasztok! Egy RouterBOARD 411L eszköz került a kezembe, és egy SMD alkatrész hiányzik.
Valószínűleg kiforrasztotta magát, vagy letörték, de inkább az előbbi, mivel a maradék forrasz anyag buborékos. A gyári nyák jelölés " fb 805", ez van felírva. Az rendben, hogy a kondi C, ellenállás R, félvezetők, IC-k D. DL. U stb. és egyéb jelöléssel vannak feltüntetve, de mi a fene az "fb" jelölés. Apró fekete kb. 2mm hosszú és miliméter széles alkatrész, felületén jelzés nélül. Én induktivitásra gyanakszom. Valóban az? Segítsetek, vagy hülyén halok meg! köszi!
Én így látatlanban a fészbókra tippelnék...
Induktivitást általában L jelöl, a biztit meg F, talán ahoz van inkább valami köze.
Esetleg lehet Ferrite Beed (ferrit gyöngy), azaz induktivitás.
Igen az induktivitást és tekercset L jelöl, akkor mégsem őrültem meg. " öregszem! "
Akkor valóban jó irányba gondolkozom, ez mégis csak induktivitás. Köszönöm szépen mindenkinek!
Asszem valóban induktivitás, killbill is igazolt, ferrit gyöngyről lehet szó. Hamarosan kiderül,
kicseréltem egy azonos donor panelról, csak még kell egy tápfeladó, hogy kiderüljön. Hány mikrohenri a jófene se tudja, mert kapcsrajz nem létezik. Köszi!
Ezeket altalaban nagyfrekis zavarszuresre hasznaljak. Pl. a Lomex-ben kaphato peldanyokra nem is az induktivitast adjak meg, hanem a 100MHz-en mert inpedanciat. Es a gyöngy angolul BEAD, nem pedig beed, ahogy en irtam.
Sziasztok!
Van egy panel amiben van egy szikraköz. Ezt kiszeretném cserélni. De nem tudom, hogy mire és hogyan keressek, hogy ugyan ilyen vagy hasonló típusút találjak. Az oldalán ezek vannak írva: - 7B vagy 78 - 230 - 0,8m Ha jól kitudtam őket venni, de nem biztos. Mellékeltem képeket is. Ezeket hogyan lehet megtalálni, vagy milyen más azonosító van rajta mitől betudom azonosítani, hogy milyet vegyek. Segítségeteket előre is hálásan köszönöm.
Sziasztok! SKU45 tirisztor. Tud valaki róla valamit??? A googli nem a barátom...
Azt hiszem, Semikron gyártmány. Az adatlapok Újpesten vannak, körülbelül két hét múlva tudom megnézni.
Köszi!
E táblázat szerint 0,68 ohm ????
kék , szürke , arany , ezüst , kék. ?? A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2018
Üdv.Nem tudom pontosan beazonositani ezeket a diódákat,mert szinkódosak,nincs rajtuk ìrás,milyen értékü..Varicap dióda lenne?
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2018
Sziasztok.Tudnátok nekem segíteni? A két alkatrész helyettesítésére mit használhatok , cosmo 161J E51; s2s3 sharp. Köszönöm.
Üdv! Pár oldallal visszáb, szintén felmerült a színjelzéses dióda. Ott válaszban megadtak táblázatot is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |