Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Automata cigaretta tekerőgép
Témaindító: bendegooZe, idő: Feb 16, 2009
Témakörök:
Rosszul írtam. Nem egy csapszeg, hanem 2 megfelelő távolságra egymástól. Zajos lesz de egyenlőre jó amíg valami normális motor vezérlést nem kap.
Hali!
Ismét kérdésem lenne a cigitöltővel kapcsolatban. Van 2 mechanizmusom (motor, áttétel, fogasléc) ami alkalmas lenne a töltésre. Az egyik kb 6 cm-t mozdul a másik meg kb 20 cm-t. Erőben mind kettő tökéletes lenne de még mindig a polaritás váltással vagyok gondban. Egy nyomógomb lenne ami indítaná a folyamatot addig, míg el nem engedem. De a két végállásban kellene valami ami megfordítja a motor polaritását. Mivel pic-ben egyáltalán nem vagyok otthon így az kieső dolog. Valami gomb nyomós vagy optokapus téma lenne könnyebb nekem. Ha semmi (számomra) könnyű ötlet nem születik akkor a fogasléc kiesik és (fix forgásirányú motor (ezzel kímélve a motort is)) alternáló mozgású rúd lesz a már elméletben megszületett ötlet. Üdv!
Most arra gondoltam, hogy amikor a nyomógombot nyomva tartom akkor meg kapja a feszültséget egy 555 ic és az behúzna x ideig egy relét, majd x idő múlva a relé kioldana és egy másik relét húzna be.
Valószínű hogy hülyeséget írtam de ez egy ötlet.
Szia!
Az én meglátásom analógban... gombot megnyomod, relé öntartóba kerül... kapcsol egy relét, ami polaritás helyesen elindítja a motort... a végén az optokapu bejelez, relé elejt s ezzel egyetemben egy másik relé öntartóba kerül, ami egy másik relét kapcsol, ami már a fordított polaritással hajtja a motort. A végállásban az optokapu leállítja a relét. Az optokapu mindig az ellentétes relét engedélyezi. Elsőre ez fordult meg a fejemben, ami járható út és működne a gyakorlatban is.
Nagyjából értem a dolog lényegét de sok a kérdés bennem. A relé része tiszta. De mind a 2 végállásba kell optokapu? És hogy jelez be a relének hogy kiengedjen és behúzzon egy másik a már fordított polaritással? Sajnos opto dolgokban nem vagyok otthon. Pedig több téren is tudnám használni (gyerek játékban stb.).
Egyszerű alkatrész, nem nagy valami... viszont nagyon is hasznos. Néhány tranzisztor segítségével megoldható a dolog, bár ekkor még oda vissza jár folyamatosan. Kell bele egy stop gomb is, amivel leállítod a folyamatot, meg a kiindulási helyzetnél is bontani kell a "start" jelet, hogy ne menjen újból a folyamat csak gombnyomásra.
Optokapu működése
Sajnos az én tudásomat ez messze felülmúlja. Az opto működése az tiszta. Dehogy hogy fog ez irányt váltani, az nekem sok.
Jónapot, az lenne a kérdésem hogy tervezek egy cigitöltő gépet, eltervezés már megvan, csak azt nemtudom hogy van ez a motor: https://www.vigvari.hu/univerzalis-dc-motor_263226
Elbirna e, vagy esetleg valamilyen nagyobb motort tudtok ajanlani hozza?
Ha nem ventilátor fújja bele a vágott dohányt, akkor alacsony fordulatszámra és nyomatékra van szükséged. Ez a motor pörög vagy 6.000-et percenként és minimális nyomatéka van.
Áttételes motort keress. Hány voltos motort keresel, mekkora méretben, milyen fordulatszámot, nyomatékot szeretnél? A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2019
Jó napot!
Nem tudom, hogy egy ilyen gép hogyan néz ki, milyen erős motor kell, de a választot motor az egyik leggyengébb. Ennél lényegesen erősebb motorokat lehet kibontani pl.: tintasugaras nyomtatókból is. Pl.: Ezek is ilyenek lehetnek. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2019
Szerintem azért nem égetően szükséges egy ilyen erős motor egy drótból készült spirál hajtásához.
Igaz, baja nem lesz tőle.
A legjobb egyébként leszokni...
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
Én nem cigizek, mert leszoktam.
Hízni kezdtem és ezzel gondok sokasága szakadt a nyakamba, amik előtte nem voltak.
A leszokással felesleges dicsekedni, nem nagy ügy. Én is megtettem vagy kétszázszor.
Dicsekvésnek tűnt volna?
Nem annak szántam. Egyébként érzem a humort a hozzászólásodban. Én négyszer szoktam le. Alkalmanként tízen évekre.
Az elhízásodra van egy csodálatos növény. A krumpli. Csak nem enni kell hanem kapálni.
Jó poén!
Sziasztok, cigitöltő gép gyártásában vagyok(otthoni célra) eddig megvan minden, de olyan gondom akadt, hogy teljesen automatizálni szeretném ezt, de nemtudom hogy lehetne egyszerubben megoldani, hogy a hüvelyt saját maga adagolja, és hogy nyomja rá a csőre, valaki csinált már ilyet? Vagy valami ötlete lenne ?
Teljesen nem szabad automatizálni. Egyszer láttam a TV-ben, hogy valaki lebukott. Nem is tudta az illető de jövedéki törvényt sértett vele. Jobb az ilyesmivel nem szórakozni.
Idézet: Szerintem nem a géppel sértett törvényt hanem az egyszerre legyártott menyiséggel ... A hüvely adagoló sem mágia , kell egy lefelé ferde lap amire rárakod a hüvelyeket és az aljára egy gumihenger ami kb 7,5mm el van a lap felett , amikor a henger forog áttol maga alatt egy hüvelyt ,azért 7,5 a magasság mert 7,65 a hüvely vastagsága „jövedéki törvényt sértett vele” A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2019
Nem 7,62mm? Csak mert vannak a dobozolás, csomagolás technikában a fegyverek öbméreteihez kísértetiesen hasonlító méretek. Persze az a pár század mm nem oszt nem szoroz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |