Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Igen azt használtam már. Azthittem fordítva is megy
Sziasztok!
TIA Portalban S7-1200 esetén, ha HSC0-t engedélyezem és beállítom a initial counter value 0 és reference value 10000 értékeket, akkor a hardware event-nél meghívodik a beállított hardveres megszakítás abban az esetben ha 10000 lesz a számláló aktuális értéke(CV = RV)? Akkor a megszakítás blokkban még kell törölnöm a számláló értékét vagy így automatikusan ha a 10000-et eléri akkor 0-ra áll és végrehajtódik a megszakítás blokk?
Látok olyan ajánlásokat hogy a PLC-ket 230/230 V leválaztótranszformátorról érdemes üzemeltetni, ipari környezetben számítógépet is érdemes leválasztó transzformátorról járatni?
Én már csak azt nem tudom, hogy a PLC-n van földelési pont, ami azért van hogy be is kössék. Akkor mi értelme van a leválasztó trafónak..
Attól be kell kötni a földelést, szerintem a trafón annyira nem jönnek át a zavarok meg a feszültséglökések.
Szia.
Mi a cégnél igen nagy mennyiségben használunk különböző PLC-ket (Allen-Bradley, Beckhoff és néha Siemens, esetleg kisebb Omron), de sosem használtunk még ilyen transzformátort. A fenti PLC-k egy része közvetlen 230V-os tápellátású volt, persze jelentősebb részük 24VDC-től üzemel. Inkább arra törekszünk, hogy a túlfeszültség védelem megfelelő legyen. Mind a 230V-os, mind a 24V-os tápellátási oldalon. ("D" vagy III. fokozat). A transzformátor vagy megfog valamit vagy nem (inkább nem), és a menetszámok arányában akár meg is jelenhet a szekunder oldalon az a "lökés" valamilyen szinten. Továbbá (ha nincs más előírás), akkor a 24VDC tápáramkör "negatívabb" oldalát célszerű lekötni a PE pontra. Nekünk ezek beváltak. Sokféle környezetben sokféle "zavar" keletkezhet, de ezek egy részét nem egy trafóval kell "megfogni", hanem a keletkezésnél megszüntetni (zavarszűrő, megfelelően bekötött kábel árnyékolás, jól kialakított GND és főleg PE potenciál elosztás).
A múlt héten hazavágtunk egy 230V-os DC labortápot, mert a szekunderére közös módusú 3kHz-es 700V került egy vizsgált inverterről. A labortáp előtt volt 230/230 leválasztótrafó, de annak kapacitása olyan sok, hogy 50Hz fölött már nincs garancia a leválasztásra.
(Mondjuk ez fejlesztési mérés volt, nem kereskedelmi készülékekkel.) Laptopnál javaslom az optikai leválasztást a terepi munkánál!
Sziasztok!
Van egy S7-1200-assal készített töltőgépem. A forgó tárcsánál van egy érzékelő ami lépteti is a terméket és ha fekve érkezik az üveg akkor megállítaná a gépet. A gép megállítása valamiért nem akar működni, akkor ha megy a gép. Álló helyben "észreveszi" ha nincs üveg, de menet közben simán tovább lép. Gép pozicióhoz van kötve az ellenőrzés, van egy komparálásom: Gép fokszám == Üveg ellenőrzési pozició, ha ez teljesül, akkor SET-el egy hiba bit-et. Megpróbáltam tartományt megadni, de úgy sem jó. Mit ronthattam el? Minden más működik a gépen. Ciklusidő 2-3ms Köszönöm!
Szia!
Ha nagyon rövid jeleket akarsz feldolgozni standard inputtal (<20ms) akkor nézd meg a HW beállítások között a bemeneteknél a filter időt és csökkentsd le.
Megnézem, úgy emlékszek a legkissebbre tettem.
Köszi!
Üdv mindenkinek!
Kinco (508-40AR) plc programozással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.Nemrég kezdtem LD programozással foglalkozni,kezdő vagyok még a témában. Fel-le számláló CV értékét szeretném ha megjegyezné a készülék kikapcsolás után is. Leírás szerint a számlálók értékét megjegyzi a készülék, van erre a"c" memória terület. Alapból nem jegyzi meg?Kérdés az hogy a "CV" értéket hova és milyen formátumban kell irányítani? Előre is köszönöm! Magyar nyelvü leírás itt:
Szia!
Valamelyest hasonlít erre az általad említett plc. https://w5.siemens.com/web/hu/hu/diviziok/ipar/iadttermekekmegoldasok/automatizalasirendszerek/Documents/system_manual_hu.pdf ötleteket sztem lehet innen meríteni. A memóriaterület és az utasításlista hasonló, a létrája kissé más. Vhol be lehet állítrani, mely területek lesznek nem felejtő részre írva kikapcsoláskor. Nem találom amit kollégám csinált... ü J
Köszönöm szépen a segítséget!
Sziasztok! Valaki foglalkozott már Unitronics PLC-vel? Azon belül SM70-J-TA22
Van valami leírás hozzá? Egy egyszerű PID vezérlést kellene megvalósítani J érzékelővel és mágneskapcsolót kellene kapcsolnia. Még a Siemens-S7 -hez is van magyar nyelvű szájbarágós leírás...
Jazz PLC-t programoztam U90 ladder programmal, de a Samba típushoz pont nem az a program kell
Itt lehet szétnézni, hátha találsz hozzá valami leírást.
SM35-J-R20-at programoztam az Unitronics Visilogic programmal. Jól használható szoftver.
Sziasztok!
Omron CP1L PLC van összekötve RS232-n keresztül Omron NS8 HMI-vel. A PLC hálózatra van kötve. Meg lehet oldani azt, hogy a hálózaton és PLC-n keresztül elérjem a HMI-t? A CX Designerben van erre valami beállítás, de amiket kér, nem tudom hogy kell beállítani. Tehát kommunikáció beállításoknál, jobb oldalon Kapcsolat PLC-n keresztül. Van egy (1)Comms. Method ide Ethernetet állítok, mellette a SET-ben mit kell bállítanom a Node és IP címen kívül. Utána jön a (2)Comms. Method, itt NT Link gondolom, SET-ben pedig van Network Address 1-127-ig és van Unit number 0-7-ig. Köszönöm a segítséget!
Szia, NT Link beállításai megegyeznek a CX Programmer-ben található project fa(bal oldal) settings pontban található Serial port 1 vagy 2 fül beállításaival, de itt gondolom feltétel hogy a plc és hmi között csak NT Link kapcsolat lehet, ha nem ez van, akkor át kell állítani.
Szia!
Megpróbálom holnap! Köszi!
Sziasztok!
Van egy Siemens KTP900 HMI amire programot készítettem, S7-314-el kapcsolódik hálózaton. Olyan problémám van, hogy a receptnél amikor kiválasztok egy recept adatrekordot akkor betölti a megadott értékeket, majd egy gombbal áttöltöm a PLCbe. Ha kilépek a recept képernyőről és visszamegyek akkor mutatja az utoljára megnyitott recept adatrekordot és az értékeit is. Viszont ha kikapcsolom a gépet, majd visszakapcsolom akkor a recept képernyőn a recept adatrekord nevénél ott van az utoljára megnyitott, de az értékek mind 0. Ha a legördülő menüben kiválasztom ugyanezt akkor megjelennek az adatok. Hol rontottam el? Működni működik minden, csak ez zavaró Köszönöm!
Elfelejtettem megírni, hogyan van megoldva.
A recept elemei belső váltózók, ezekből van lineáris skálázással egy PLCben lévő DB elem. Pl.: Receptben Doboz hossza 15(belső változó)ennél a HMI tag-nél az Eventnél lineáris skálázásnál a kimenethez van megadva a DB200.DBB0 és a művelet hogy osztom 3-al, hogy a PLCbe 5 kerüljön.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Egy kinco márkájú plc-vela utomatizálok egy szalagfűrész adagolását ami pofon egyszerű feladatnak indult de a felhasználó kérdése az is hogy egy vfd frekvenciaváltó szabályozza a fűrész sebességét ezt viszont nem ismerem rs485-ön keresztül kommunikál a plc és a hmi valamint a vfd a kérdésem az hogy a vfd címzése hogy működik??
Szasza!
Pasz, de a 0-10Volt alapjel ide egyszerűbbenk tűnik Ha olyan a kinco. ü J
Persze, az analóg csatornák csak úgy ingyen teremnek a plc-n!
Andru! Ez segítség? https://www.youtube.com/watch?v=Yst9iJ6xfgc Mindig kell csinálni feladatkiírást a meló előtt, amit a vevővel aláíratsz, persze az árat is. Minden exrta már egy másik alku.. A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2019
Szia, durrogtattok a levegőbe feleslegesen, persze ha a kérdező leírná a pontos típusokat, akkor el lehetne indulni...
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2019
Üdv!
Elnézést a pontatlan leírásért. PLC : KINCO K506 24AR VFD: KINCO CV100- 4T-0037G A vfd-hez kaptam "utasítás listát" viszont egy example jó volna onnantól menne. Lehetőleg létrában.
Sziasztok!
Van egy S7-200 és egy Pro-Face párosom. A HMI-n be van állítva az a funkció hogy küldje el Word formátumba (csak ez a lehetőség van) az aktuális képernyő oldal számát. Szeretnék egy bit logic érintkezőt használni az aktuális oldal használatakor. Találtam egy megoldást ami a következő: a küldött word-t egy FIFO táblába teszem aminek a kimenete integer, ezt az integer-t konvertálom byte-ba és a végén egy komparátorral össze hasonlítom egy számmal hogy igaz-e és így kapok egy érintkezőt a kívánt oldal használatakor. Van esetleg elegánsabb módszer egy ilyen fajta feladatra? Köszönöm előre is. Üdv.
Helló!
Most tudtam úgy rendesen belemerülni abba amit írtál, de nem működik. Minden úgy van beállítva ahogy írtad, NT kapcsolat van a PLC és HMI között. De hibát ír amikor tölteni szeretném a programot.
Sziasztok!
Van egy gépünk amiben egy nagy leválasztó trafó van aminek van 230V és 27V szekunder tekercse, a 27V-on egy AC - DC átalakító(fesz stabilizáló) van. Ez tönkre ment. Sehol sem találok ilyen átalakítót hogy 27V AC be és 24V DC 12A ! kimenetű. Esetleg tudtok segíteni? Jelenleg a 230V-os ágon van egy normál tápegység. Ami benne volt gyárilag, azon semmi gyártó, csak annyi hogy 27V AC - 24VDC 12A Köszönöm a segítséget!
Tegyél bele boltban megvásárolható 24V kapcsolóüzemű tápegységet, esetleg alkalmazol 230/230 leválasztó transzformátort, nem árt; másik lehetőség greatz híd és kínai step-down konverter.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |