Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF2 végerősítő

Témaindító: proksa1, idő: Feb 7, 2007
Lapozás: OK   15 / 164
(#) troby válasza nebszter85 hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

hi már vagy három hónapja készült csak most teszteltem azt hiszem igen de most kiveszem öket és kimérem !
üdv irok hogy mi az eredmény! köszike

hi kivettem mindet mind jo! A fet hez közellebieken 1000ret az ic melletiken 800-900 at mértem dioda vizsgálóval. üdv
(#) szabi83 válasza troby hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

Idézet:
„megnéztem szerintem jol van betéve mind két dióda a panel széle felé mutat”

Carter, jól mondja fordítva van!

:nezze:

vf2.gif

(#) troby válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

hello lehet hogy igazad van sőt remélem!
De kérlek nézd meg ezt a linket ez a Tibor oldalán fent lévő pdf akkor vagy nálad vagy ezen van elirva vagy én nem látok!
üdv köszike a segitségeket!

http://www.freeweb.hu/haromb/muhely/vf/vf2h.pdf
(#) troby hozzászólása Jún 1, 2008 /

hi megnéztem két féle panel van a kissebben máshogy van mint a nagyon igaz mind kettő a vf2 panelja!
Itt a kép a panelokról és a kicsit csináltam akkor azon el van rontva?Kép: Hivatkozás

1.JPG

(#) nebszter85 válasza troby hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

Helló.
A kis panelon sztem tuti jónak kell lennie a rajznak mert sztem én is ezt építettem meg. De nem egyszerűbb lenne elővenni a kapcsirajzot és azon megnézni hová van kötve a dióda és a panelen egyszerűen visszavezeted.
Max egy lábkiosztást kell keresned a fetekhez.

hi megnéztem a kapcsi szerint jo a dioda iránya!
akkor mi lehet a probléma? üdv
(#) nebszter85 válasza troby hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

Hát a nyugalmi áramot beállítottad (vagyis fel élesztetted az erősítőt) ?

hello igen de a két ágban nem egyenlő 80-100 és az arány ugyan az marad! üdv
(#) dj-mike válasza troby hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

Sziasztok!
Végleg befejeztem sikeresen a VF2 projektet!
Csak jót tudok mondani erről az erősítőről.
Nagyon szépen szól, nagyon nagy hangerőt produkál!
A legnagyobb probléma csak az volt, mikor bekötöttem a második végfokot, a relé kapcsolgatott, mert egy kis 0,5V-os DC volt a kimeneten. A nyugalmi áram növelése után ez az állapot megszünt.
Úgyhogy gond nélkül elkészült a kicsikém, 60V-os verzióban.
Íme néhány fotó az erősítőről:
(#) dj-mike válasza troby hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

A képek nem olyan jó minőségűek, mert webkamerával csináltam őket!

Image5.jpg

(#) nebszter85 válasza troby hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

A fetekre amit ráragasztottál diódát azok jók voltak illetve jól raktad be őket?
(#) troby válasza nebszter85 hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

igen megnéztem öket jok mind és jo felé néznek!
(#) troby válasza nebszter85 hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

most újból kimértem az összes diódát és mind jo a feten lávők is és jo irányba néznek, a fetket is jol tettem be!
(#) maTaKee hozzászólása Jún 2, 2008 /

HEllo!
Van nekem egy rossz STK IC-m. Rájöttem (micsoda felfedezés), hogy az integrált részét ki lehet szedni a tokból, és arra gondoltam mi lenne ha egy ilyen VF2-t építenék bele. Szerintetek ez lehetséges?
(#) yokesz válasza troby hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

csá

szerintem az mpsa 92-es tranyót fordítva ültetted be
(#) troby válasza yokesz hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

csáó Tényleg forditva van köszike a hozzászólást!
Megforditom és kimérem hogy jo e aztán jöhet a teszt !
köszi
(#) yokesz válasza troby hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Szívesen, sok szerencsét!
(#) maTaKee válasza maTaKee hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Lenne még 1 kérdésem: ezt a VF2-t meglehetne építeni SMD-ben?
(#) szamóca válasza maTaKee hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Kérdéseidet összegezve, arra akarsz kilyukadni hogy az STK subsztrátjára készítenél hasonlóképpen mint az volt, egy(vagy két) VF2-t?
Én azt mondom ötletnek nem rosz, de nehezen kivitelezhető lesz. Gondold végig, az építési nehézségek ellensulyban vannak-e, eme házi integrálás előnyeivel :no: . Egyébként az eredeti panelméret és alkatrészekkel is rendkívül kis méretű ez az áramkör.
(#) maTaKee válasza szamóca hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Egyenlőre megelégednék 1db VF2-vel az STK tokjában . Az eredetileg tervezett VF2 panelje elférbenne! :eek2: csak megkéne oldani az ELKO-k elrendezését, mert azok a legproblémásabbak, még SMD-ben is nagyok (pontosabban éppen hogy elférnének benne... elméletben).

Más probléma is lenne. A zéner előfeszítő ellenállat elégé hajlamos a melegedésre ez a hő a zárt tokot hevítené, ami nem túl jó ebben az esetben. Jobb ha a "Free air-natural"megoldásnál maradsz

Na pont ezaz amitől tartottam (a másik), hogy valamelyik ellenállás lesz a gond!
De az STK IC belsejében is vannak ellenállások (talán melegedésre hajlamosak is) csak abban úgy van megoldva (szeritem te is tudod), hogy az egész NYÁK egy hővezető fém lapra vannak szerelve. Ergo itt is ezt kéne valahogyan megoldni! De hogyan?:nemtudom:
(#) Peti_85 válasza maTaKee hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Sziasztok!
Láttam hogy miről dumálgattok. Nem akarok nagyon belefolyni, de az STK IC-knél sem minden van a tokban... Hát ott is kellenek még passzív alaktrészek.. Úgy kell megcsinálni belül a nyákot, hogy a nagyobbak, kényesebbek kívül férjenek el.. Már azzal is sokkal jobban tömörítetted a cuccot!

Ezért irtam a nehézségekről, mert ha megnézted az hibrid felépítését, rájösz hogy ezt így házilag nem tudod kivitelezni.
Ha beöntenéd epoxigyantába, talán termikusan stabilizálná a tokot, bár nem tudom a gyanta hőátadó paraméterét.
Hátránya, a javíthatóság elvesztése.
(#) szamóca válasza Peti_85 hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Volt itt már olyan csing-csung IC amihez nem kellettek külső alkatelemek ha visszaemlékszel. szerintem ez lenne maTaKee vágya .

alap
(#) Peti_85 válasza maTaKee hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Igen az a csing-csung-jang csodát én is láttam már! NEm néz ki rosszul.. nem mondom, kipróbálnám.
De szerintem az kicsit bonyolult.
Talán úgy tudnám elképzelni, hogy egy egész nyák maga a hűtőfelület is.... amit úgy ahogy van felteszünk a bordára... és persze csak az a pár kivezetés van meg rajta, ami kell... Hát amit lehet, azt smd-be, amit meg nem lehet (kondik, nagyon ellenállások) azt meg nem... de hát így is úgy is kisebb lesz...
(#) szamóca válasza Peti_85 hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Az alapprobléma az hogy a hibrid gyártástechnológiája nem kivitelezhető házilag. Az smd alkatrészekkel nincs gond de az a fránya panel a hordozón nagyon fura anyagból készül. Holnap tüzetesebben szemügyre veszem, mi is lehet az anyaga. Ha kitalálnánk valamit a hőátadás javítására, hibridálhatnánk a VF2-t.
(#) szamóca válasza szamóca hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Készítettem felvételt egy STK-ról, burokbontás módszerével .
A jobb alsó sarkát megreszeltem, és kiderült hogy az alaumínium szubsztrátra van ragasztva az extra vékony szövethálós epoxi (Panel), rézfólia (vezetősávok ónozva), majd a zöld védőlakkréteg.
Ahogy sejtettem, ezt mi nem tudjuk leutánozni, az biztos .

STK 001.jpg

Következő: »»   15 / 164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem