Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Témaindító: szabi83, idő: Feb 2, 2006
Hali!
Ez a vevőpanel rajta van az elektronikán? Itt látszik a jobb felső sarokban. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2020
DIP kapcsolók felett kell lennie.
12: Távadó tanulási üzemmód jelző (opcionális) A zöld LED jelzése a vezérlőhöz csatolt távadó tanulási ill. törlési funkiójának aktivitását jelzi. 16: ‘Kódot tanul’ gomb (opcionális): Távadók megtanulása: - ’Kódot tanul’ nyomógomb rövid (<2sec) megnyomása: otanuló üzemmód aktiválódik (tanulási üzemmód jelző LED (12) és a ’Start’ indító bement LED-je (9) felgyullad): ekkor a ’Start’ bemenethez megtanítandó távadók gombját megnyomva a vevő megtanulja azt (sikeres tanulás esetén visszajelezés: a ’Start’ LED villan egyet) o’Kódot tanul’ nyomógomb ismételt megnyomására a ’Start gyalogos’ bemenethez taníthatók meg távadók (a fentihez hasonlóan) 3/4o’Kódot tanul’ nyomógomb ismételt megnyomására a kódtanulás véget ér (a tanulási üzemmód jelző LED (12) elalszik Távadók törlése: - Alapállapotban (tanulás üzemmód jelző LED (12) nem ég) ’Kódot tanul’ nyomógomb hosszú (>2sec) megnyomására az összes eddig megtanult kód törlődik (sikeres törlés esetén visszajelezés: a ’Start’ és a ’Start gyalogos’ LED ötöt villan) Ha nincs: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2020
Idézet: „Kapunyitómat szeretném másolni” Ez mit jelent nálad? A többiek értik, de ez nekem, azt jelenti, hogy a kapunyitó radiós távirányítóját akarod lemásolni egy másik erre képes távirányítóval... A távirányító "betanítása" a kapuvezérlővel pedig nem "másolás"... A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2020
Idézet: Végre valakivel együtt érezhetek. Jelenleg nekem is áll a projekt a hideg miatt. És a földmunka még hátra van. „Egyenlőre hideg van a további munkálatokhoz. Válasz hozzászólás írása”
Még annyit kérdeznék, hogy ez "ugrókódos" vagy "fix kódos" távirányítóval működik?
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2020
A "Fiti" leírásából mindent megtudhatsz. De még nem árultad el milyen távirányítód van...!
Akik értették a kérdésemet és segítettek, azoknak köszönöm szépen. Sikerült.
Nehéz a várakozás! Üdv.
Az elektronika bent a meleg műhelyben/lakásban is összeállítható/kipróbálható...a terepen meg majd lehet pontosítani a beállításokat.
A motor két tekercse pótolható 1-1 glim- vagy izzólámpával.
Ki fogom próbálni, van egy ugyanolyan motorom tartalékba. Ha sikerül jelentkezem.
Írtam, hogy motor nélkül is próbálhatod az elektronikát.
Szerintem elképzelhető, hogy az autós központi zárvezérlőd távirányítóit közvetlenül rá lehet hangolni a kapuvezérlődre. Ezt is próbáld ki ! Ha mégsem, akkor a kapuvezérlőhöz célszerűbb lenne kompatibilis távirányítókat beszerezned.
Próbáltam a központi zárvezérlőt ráhangolni,nem sikerül. A vezérlő így néz ki:
Van egy másik távirányítóm is ezt se tudom ráhangolni :
A kapuvezérlőd RF vevője ilyen ugye? Ez pedig rengeteg távirányítóhoz jó...fix és ugrókódosokhoz is. De csakis 433 MHZ-esekhez.
A te panelodon 418-as számot látok.
Az előzőekben a nyitott panel a fehér távvezérlőé,az nem a központi zárhoz. A Közp. záré az első képen van ,2db.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2020
Akkor ehhez bizony HCS KEELOQ ugrókódos távvezérlő szükséges...
De többféle változata létezik a Roll 230V vezérlőnek...a leírásod a V18.1.1, 2015.07-es verzióról szól. A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2020
Már meg is rendeltem a távvezérlőt, onnan ahonnan a kapuvezérlő egységet rendeltem.
Kedves Fórumtársak!
Roll 230 kapunyitó vezérlővel van gondom. Röviden, a záró-nyitó relé ami 230v-os feszültséget adna a motornak nem kapja meg a 12 V-os behúzótekercs fezsültséget. Kérdésem miért ? Ha valaki tud adni választ és segítene a továbbiakban megköszönném. Üdvözlettel!
Ha ez új vezérlés, akkor föltételezem, hogy valami föltétel nem teljesül, tehát nem véletlen nem indítja, Stop, infra, végállások bekötve?
Üdv
Ha mutatsz képet arról, hogy hogyan "drótoztad" be a vezérlő sorkapcsait, talán kiderül az oka...
Bizonyára néhány átkötés kimaradthatott, pl a fotocelláké...
Erről van szó.
De ez nincs is bekötve...
A COM-FOT1-FOT2 legyenek összekötve. Aztán még a végálláskapcsolók bekötése (vagy annak hiánya) kérdéses lehet, de talán anélkül is működésre lehet bírni a motort. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2020
Ha jól emlékszem akkor ez az "agyrém" normál openes végállással is működik, bekapcsoláskor ha nem érzékel legalább az egyik oldalt NC-t akkor NO-ként kezeli a végállásokat (rendkívül fontos, biztos, ez a kényelmi funkció kompenzálja a szoftverhibáit)
Bal oldali kapocs: 1-2 védelem, 3 nulla,4 fázis (230V) 7.motor egyik irány,8. motor közös, 9 motor másik irány.
Jobb oldal a képen látható. Nem használok se villogót se fotocellát, végállás kapcsoló nem kell ütközés állítja le. https://www.kapuaruhaz.hu/alkatreszek/kapumozgato-vezerlesek-120/eg...es-609 kapuaruhaz.hu/custom/kapuaruhaz/image/data/leirasok/roll230-vezerles.pdf A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2020
Idézet: „Nem használok...infrát!” Az a biztos, ha a összekötöd, ahogy írtam. Abból baj nem lehet...
Egyébként tartalék motorral próbáltam le,beszerelés előtt. A motor reléje nem kapja meg a 12 V feszültséget a behúzó tekercshez. A jobb oldali kapocs lécen megvan a 12V.
A képen látszik,hogy össze van kötve.
Egyébként tartalék motorral próbáltam le,beszerelés előtt. A motor reléje nem kapja meg a 12 V feszültséget a behúzó tekercshez. A jobb oldali kapocs lécen megvan a 12V. Kérlek olvasd el a leírásokat a linket küldtem.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2020
Most már látom...de még jobb lenne, ha a 230V-os betápot is bekötnéd, akkor a LED-ek kijelzik az állapotot/hibát.
A START-ot rövidzárral, avagy már a rátanított távirányítóval indítod? A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |