Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Tudom befér csak egyszerűbb lenne ha egyhelyen lenne róla minden. szerintem csinálok is egyet
Amugy azon gondolkozom hogy a b5-t vagy a VF2-t éppitsem meg sztereó végfokomba... nemtudom hogy minóségben mi különbség lenne...
Én mindkettőt megépítettem .
Mindkettőnek mások az előnyei. A VF2-nél jobb Ár/Minőség mutatójú végfok jelenleg tudtommal nincs. A B5-nek a hangja "hifibb" melegebb. Ez a magánvéleményem. De mindenkinek magának kell megtalálni a füléhez közelebb álló v.fokot. Legjobb ha te is megépíted mindkettőt. A VF2 pl.annyira olcsó hogy nem lehet nem kipróbálni
kész is csak már nemtuttam módosítani az előző hsz-em
Bővebben: B5 végerősítő topic szamóca különbség, hasonlóság, egyszerűség, stb? amugy lehet énis vegyíteni fogom valahogy...
Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy melyik erősítővel járnék jobban (hangügyileg). Esetleg az oldalon közölt kapcsolással TIP tranyókkal, vagy ugyanez a kapcsival BDX tranyókkal, vagy a HE Store-ban kapható
cuccal. Ehhez a végfokhoz pedig ezt az előfokot gondoltam. A végfokokhoz elég egy 300W os toroid? Ezekhez természetessen (ha egyszer valaha készlessz) rakok majd lágyindítót, hangszóróvédelmet. Ha válaszoltok, azt előre is köszi!!! radiomano
Ugyan tapasztalatom nincs a linkelt kapcsolásokkal, csak egy észrevétel: szerintem a HEStore-os linken lévő kit képe és szövege nem egymáshoz tartozik, jó lenne tisztázni, mi az igazság!
A képen IC-ket látok, a 2x100W-os teljesítmény miatt én leginkább arra gondolok, hogy az egy TDA7294-es sztereo végfok. A szövegben TDA7250-es meghajtó IC-kről és BDX33-34 tranzisztorpárról van szó, amiket a képen nem látok sehol. Szóval azzal a kit-tel szerintem valami bibi van.
Bővebben: Link Ezzel a kapcsolással jól járnál szerintem.Nem vészes az alkatrészek ára se.Hallani még nem hallottam személyesen de csak dícséretet hallottam eddíg rólla.
Üdv
A képen bejelölten két kondit.Azok lehetnek fóliakondenzátorok?
Sziasztok!
Ebben a kapcsolásban melyikek bemeneti emitterkövető tranzisztorok? Azok amik közvetlen a végtranzisztorok előtt vannak (2SA634 és 2SC1096) ?
Hát, azok éppen nem emitterkövető beállításban vannak. A bemeneti emitterkövetők azok, amelyek a bemenettel közvetlen kapcsolatban vannak. (2SA872A, 2SC1775A)
Evvel a Hiragával, ill. a tápegységével kapcsolatban lenne egy kérdésem. Miért asszimetrikus a szekunderfeszültség, és hogy jön ki 18VDC a végén
Ja, és Harpo, van ajánlott nyákrajza is a végfoknak, vagy saját tervezések vannak közkézen? :wave:
Igen, én is arra a kapcsolásra gondoltam, de milyern tranyókkal? a TIP-ekkel vagy a BDX-ekkel jobb? Vagy ez tök mindegy?
Én BDX 68-69C vel építettem meg. Eredetileg is a BDX-ek vannak felhasználva a 81-es Elektoros rajzon. Elsősorban hangszererősítőnek ajánlják, én subnak használtam.
Rendben köszi a segítséget.
Akkor fellélegezhetek mert az van itthon
Szia!
Van ajánlott nyákrajza is a végfoknak, az amit a szerző tett közzé, ezt megrajzoltam sprintbe, he kell felrakom, bár most egy saját módosítottat szeretnék építeni, mert tanácsolták, hogy a bemetneti emitterkövetős tranzisztorokat tegyem a hűtőbordára, hogy hökapcsolat legyen a végtranyók és azok között, a könyebb nyugalmi áram és kimenő DC beállítása miatt. Egyébként van még egy-két mások által tervezett nyák rajzom is. A tápegység szerintem nem asszimetrikus, csak nagyon el van írva! (15/25), tökéletesen szimmetrikus, én legalábbis olyanra építettem, és tökéletesen működik vele. A rajz amit felraktál szerintem teljesen szimmetrikus, egyébként én is az szerint építettem a tápot.
Köszi.
Úgy topológiailag mit jelent az hogy emitterkövető kapcsolás?
Azt jelenti, hogy a bázis a bemenet, és az emitter a kimenet. Úgy is nevezik ezt a kapcsolástechnikát, hogy földelt kollektoros.
Sziasztok!
Egy elég furcsa kérdésse fordulnák hozzátok Nah arról lenne szó hogy van egy TELEFUNKEN RR100-asom amiben megdöglött a végfok (STK463) ezt utánépítettem (a neten találtam direkt erre a célra kialakított kapcsolást) de a koppanásgátló és egyben DC elleni védelem nem húzott be. Mostanra már kiderült hogy túl sok DC -t adott ki a végfok. De azt majd beállítanám, tegnap megnéztem végfok nélkül hogy behúz-e nem húzott :no: Előkptam a multit és nekiestem méregetni, arra lettem figyelmes hogy ha bekapcsolom (ha nem kap feszet kb 0.5-1 percig és úgy kapcsolom be) akkor 27mp-után húz be a rellé ha kikapcsolom 5pm-re és vissza be akkor 3-4 mp után húz be. Elkezdtem méregetni azt mértem a kimeneteken hogy ha bekapcsolom odakerül kb 5V (szerintem valami kondiról) először feltöltődik majd lemerül mikor eléri a 0.94V-ot kapcsola rellé. Ha kikapcsolom az erősítőt meginn megjelenik ott az 5V majd kimerül a kondi. Az lenne a kérdésem hogy valaki találkozott-e már ilyenhez hasonló dologgal? Vagy valakinem van ilyen erősítője és meg tudná nekem nézni? Vagy ez szolgálná a késleltető szerepét? Előre is köszönöm üdv! UI.: Bocsi Imi65 nem neked szántam az üzit
OK így már érthető, hogyha elírásról van szó. :yes:
Csak ezen az elírt rajzon még a szek. tekercsek középleágazása is a rossz értékeket sugalja, +az áramterhelések is el vannak írva. Egyébként csak azért kíváncsiskodom a nyák rajzról, mert érdekelne egy ilyen felsőkategóriás végnek milyen kidolgozása van. Köszi a választ, szia!
Szia!
Annyit változtattam az eredetihez képest, hogy bele tettem egy - egy biztosítékot tápáganként éppen belefért, és gyakorlatilag nem módosítottam semmit a nyákon.
A szimmetrikus felépítésen kívűl nem látok egyenlőre semmi különöset igy elsőre, de majd jobban átnézem.
Köszi Harpo!
mi lehet probléma ,hogy az erősítőm elkezd egyszer zugni máskor meg nem ?
Testelési, vagy más kontakthiba.
nem hiszem egy ideig járatom azután szokta csinálni, ha nem adokrá jelet vagy teljesen lehalkitom
hali! bocsi hogyha valamit nem értek de még nem nagyon tudok mindent!
az lenne a problémám hogy van egy videoton erősítőm amire három hangfalat szeretnék rákötni két hangfalat és 1 mélyládát amúgy az erősítőn két kimenet van! és kelle a mélyhez hangváltó, lehet e baja az erősítőnek?
köszi de én arra lennék kiváncsi hogy ezekez mire kellene kicserélnem hogy a 200wattot felturbozzam ugy 500 -600wattra
Egy másik erősítőre...
pont ezt vártam ezen az oldalon
|
Bejelentkezés
Hirdetés |